Eu foarte multe interviuri n-am sustinut personal(sau am sustinut, dar nu de angajare) - insa am recrutat destui la viata mea. Iti spun cam ce consider eu a fi important (nu e regula absoluta):
1. Incearca sa afli inainte de a te prezenta la interviu toate detaliile posibile despre job si firma respectiva. - orice este binevenit- si de pe internet, prieteni, cunostinte, etc.
2. Pune cateva intrebari referitoare la firma/produse, sau fa cateva aprecieri pozitive (de ex - ca ai utilizat serviciile/produsele firmei si ai fost incantata, sau ca ai auzit de la prieteni ca au fost multumiti, etc)
3. Chiar daca nu ai 100% calificarea pt acel job, spune-le ca vrei sa inveti, ca iti doresti mult jobul respectiv si ca stii sigur ca o sa te descurci, datorita firii tale ambitioase
4. Vorbeste deschis, priveste in ochii celuilalt, incearca sa nu te emotionezi (nu-ti ia nimeni capul) - vorbeste cum ai vorbi cu un prieten. Tonusul sa-l ai pozitiv, sa nu ai atitudine de milogeala - ci ferm, corect, deschis, surazatoare si cu incredere in tine.
Succese mari!
Adina + Olivia Karla 04.03.2004