Chiar nu se poate sa cautam copil?!
Raspunsuri - Pagina 3
SilvanaPopovici spune:
Danielac, multumesc din suflet! Sa-ti traiasca printesa!
Ioana, ai avut mare noroc, sper sa aiba toate fetele aceesi bafta, fara sa se agite prea mult.
Multi pupici de week-end!
kitty_nic spune:
Silvana draga mea, multi de la noi si "moralul sus". Ti-am spus de multe ori, si desi imi inchipui ca te apuca nervii pe cei ca mine care cred in chestia asta, bb al tau nu va intazia sa apara atunci cand va fi momentul.
Multi pupici si we placut tuturor!
Mami Cristina si Daria Ioana
Poze
Viitorul suna foarte bine: vine bebe!
Nimic nu este intamplator.
andrada77 spune:
CRIADI,du-te la DPC sector 2 in BUC,si intreba acolo de fetite de 4 ani.Le-am vazut la tv....si asistentele sociale spuneau ca sant adoptabile dar nu le vrea nimeni ca sant marisoare...incearca..
SilvanaPopovici spune:
kittyshor, m-ai facut sa rad: inca nu m-au apucat nervii, sa stii, mai am ceva rezerve ...dar chestia cu moralul e bine sa ma tzin de ea, ca de atata timp, m-o fi vazut si pe mine al de sus. pe burticutz
cons, multumesc mult, asa o sa fac! bafta si tie!
criadi, da, parca si eu am auzit ca la dpc 2 ar fi copii dar mai marisori, asa cum iti doresti tu.
andrada
ioanaalice spune:
Criadi, daca cei de la DPC-ul de care apartii nu te-au intrumat ca alte DPC-uri, fa o intampinare-cerere la Oficiul Roman de Adoptii. E dreptul tau.
ioana, mamica de boboc
criadi spune:
Multumesc celor care au avut bunavointa sa-mi raspunda, chiar azi incerc sa ajung la DPC sector 2 sa vedem cat de veridica e informatia. Ioanaalice ce este cu aceasta intampinare-cerere la ORA? Se solicita lista cu copii adoptabili din toata tara? Si sub ce forma de depune: personal, posta, fax? Scuze pentru multitudinea de intrbari dar de la DPC nu mi s-a spus nimic in acest sens!
ioanaalice spune:
Criadi, eu din fericire nu am avut nevoie de o cautare prea indelungata, dar, la inceput, m-am interesat si eu cum anume se cauta copiii si care sunt drepturile noastre, ca parinti adoptatori. Ideea, in teorie, (asa cum am inteles-o eu) sta in felul urmator: vezi copiii din sectorul de care apartii, daca nu te potrivesti cu niciunul, vezi copiii din celelalte sectoare ale Bucurestiului, iar apoi treci la lista din Romania. Presupun ca nu se fac 40 de cereri pentru cele 40 de judete. Prin urmare, exista un demers direct, prin ORA. Daca intrebi la DPC-ul de care apartii, sigur iti dau lamuriri. E dreptul tau sa afli.
Orice informatie valida pe care o afli, posteaz-o, pentru ca e importanta pentru toate fetele care cauta copii.
ioana, mamica de boboc
simona dragusin spune:
Oficial nu se poate sa cautati copil tocmai pt ca legea spune "familia potrivita pt copil si nu invers"
Ioana nu exista demers direct catre ORA.
Cererile se fac la dpc-uri.Daca un dpc are un copil cu dosarul clar si nu gaseste in raza administrativ teritoriala o familie potrivita cu profilul copilului ,ia in considerare cererile famililor din alte sect/orase.
Se cere dosarul fam. respective si se constata(sau nu) potrivirea.
Dar eu am mai scris si la "m-am hotarit..." ca in general trebuie sa insisti,nu doar sa trimiti o cerere.
Va urez mult succes in cautari si bun venit fetelor noi
Mmmaria spune:
Cred ca trebuie sa zic azi cuiva La Multi Ani, daca nu ma inshel: Otilia lui Carmens! Am dreptate? Si daca da, vrem si noi poze si tort!
Cat despre cautarea copilului, mie personal prevederea cu "familia potrivita pentru copil" nu mi se pare ca poate fi interpretata in mod explicit ca interdictie in cautarea copilului.
Daca eu aflu in mod accidental despre un copil adoptabil sau in curs de a deveni adoptabil si fac cerere de vizitare sau de acordare a plasamentului (simplu sau in vederea adoptiei), care e problema?
ioanaalice spune:
quote:
Ioana nu exista demers direct catre ORA.
Cererile se fac la dpc-uri.Daca un dpc are un copil cu dosarul clar si nu gaseste in raza administrativ teritoriala o familie potrivita cu profilul copilului ,ia in considerare cererile famililor din alte sect/orase.
Sorry pentru dezinformare... Undeva pe forumul asta, a fost o fata care a abordat si ORA, la un moment dat. Posibil, nu ca sa caute un copil, ci in alta problema.
ioana, mamica de boboc