Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti (9)
Raspunsuri - Pagina 14
Laura25 spune:
Tocmai asta e problema, Otilia, ca simt acut nevoia de a face ceva numai pt mine, dar nu se poate. Cu copii ma descurc, mi's dragi si nu ma plictisesc, nu ma obosesc. Dar as vrea sa spele cineva 3 farfurii in locul meu, sa faca o oala de mancare pe saptamana sau sa dea cu aspiratorul intr-o zi si eu in timpul ala sa nu fac nimic. As vrea sa ies la un suc cu o prietena sau sa merg la cosmetica, sa casc gura printr-un magazin .... dar nu se poate, ca nu are cine sa stea cu copii. Soacra mai venea sa stea cu ei, ii mai lua la ea, dar cam de o luna cauta si inventeaza tot felul de scuze si motive ca sa nu-i mai ia la ea si sa nu vina pe la mine. Sotul munceste mult, cand vine vrea sa se odihneasca, vrea sa se linisteasca in we, sa mai iasa la o bere cu baietii ...
Probabil ca in cateva luni, cand o sa ma intorc la servici, o sa fie un pic altfel. Deocamdata, asta e ...
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
Sheannamp spune:
Laura, draga mea, hai sa iesim impreuna, numai noi doua, macar virtual!
Desi eu nu sunt chiar singura-singura (ma ajuta foarte mult sotul meu iubit si bunicii baietilor) in cresterea lor sunt principalul factor decizional (poate si pentru ca ii alaptez)! SI asta apasa destul de greu!
Pe de alta parte viatza noastra se invarte exclusiv in jurul lor!
Da , o sa incep si eu la un moment dat serviciul (care este foarte important pentru mine) dar gandurile mele si scopul meu in viatza tot ei sunt!
O sa vezi ca in momentul in care o sa vina primavara si vara lucrurile or sa se schimbe!
Pana atunci, sa stii ca esti o mamica frumoasa si desteapa si faci o treaba excelenta! Eu te admir foarte mult si incerc sa iti urmez exemplu!
Cred ca ma repet dar nu-i nimic, nu strica, toate mamicile duble si triple de aici sunt deosebite, parca special au fost alese pentru a ingriji doua sau trei minuni deodata!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
elyanne spune:
Laura si nu mai fi suparata... Cred ca toate am trecut prin perioade din astea... vin si trec... Si pe mine ma apuca uneori... am impresia ca o sa ma tampesc in casa...
Eu am incercat sa fac cat mai multe cu mandra dupa mine / noi ... Am mers de multe ori cu ea la cumparaturi... noi doua, cu ea in carut. Sau la terasa cu prietenii...
E adevarat, e mult mai usor cand e doar un copil... Nu stiu cum o sa fie de acum incolo, cand vor fi 3...
Partea cu ajutatul... noi stam cu soacra... Dar, de ex. acum, cand n-are trebui sa fac absolut nimic... tot mai fac cate ceva, pt. ca ea sau al meu sot parca nu vad ca trebuie facute unele lucruri... si nu pot sa stau asa si sa ma uit... Si asta se intampla de cateva luni... uneori imi vine sa pun mana pe aspirator sau sa spal geamurile... dar ma abtin...
si sper sa iti mai fi trecut starea asta...
Eu ma laud cu inca o sapt. implinita... am ajuns la 35 Azi de dim. al meu sot mi-a spus "la multi ani" si nu stiam de ce
Peste o sapt. merg din nou la dr. si o sa vad ce hotarate atunci... scoate sau nu firul de cerclaj... Indiferent de asta, cred ca ma opreste la spital... Dar sa ajung pana acolo.
S-a mai nascut o stea
anail spune:
Frumos mesaj draga SHEANNAMP....multumim pt vorbele frumoase si vreau sa spun ca sunt total de acord cu ce spui tu...Dumnezeu ne-a ales pe noi pt ca a vazut in noi potential sa cresten doi copii deodata si am aceasta convingere ca Dumnezeu nu se insala niciodata!!!M-am bucurat de la inceput cand am aflat ca v-oi avea gemeni si am multumit Lui ca m-a gasit vrednica sa cresc doi copii....sa ne bucuram de increderea care o ne-a dat-o pt ca El nu da peste puterile noastre!!!
LAURA si eu sunt o admiratoare a ta si mi-a placurt intotdeauna felul in care m-ai incurajat si pe mine.
ELIANA azi intram in saptamana 36....mai avem un pic.Cum stai cu somnul?
LAVINIA tortul a trecut demult!Ce-ti fac comorile?
MSEMCU totul e o.k la voi?
LEVI cum te descurci?Flacaii sunt bine?
MAMAANA ne-ai dat gata cu pozele....sunt tare faine
MADYER incet,incet ne ajungi din urma...trece timpul si la tine.Iti doresc multa putere si sanatate!!
FLAVIA ai deja vechime cu printesele tale....sunt tare dulci!
Fetelor ce mai stiti de MONICA?Oare a ajuns acasa?MONICA multa rabdare,putere si sanatate va doresc!!!Ce bine de tine ai scapat de mancarimi? ce bine de tine!!!!
Eu sunt binisor pot saa spun ....stau cuminte in pat..mai trag cate un pui de somn ziua,dar noaptea ma c-am foiesc in pat...probabil sunt satula si de somn..imi fac ceva rezerve pe cand vin bb-ii cu siguratanta imi va prinde vine!!
Vineri merg si eu la control la doctorlu meu
LIANA 35 sapt
http://community.webshots.com/user/lianafain
oanna3 spune:
Laura te inteleg perfect stiu perfect cum e cu "timpul liber"... eu sunt in oradea de 6 luni... ohh nu imi vine sa cred iar ma apuca dorul de al meu mandru...si am evadat doar de 3 ori in tm mai mult cu treaba...
in alta ordine de ideei e bine asa ...vor creste mari si va fi perfect
poza de la concurs e perfecta, v-am dat punctaj maxim , dar la ce pagina sunt gemenii Otiliei ca nu prea am timp sa-i caut si vreau sa-i votez
Eliana ma bucur pentru inca o saptamana contorizata sper sa duci sarcina cat mai mult...pana la 38 daca se poate ... stai cuminte si nici nu te gandi la aspirator sau altele... tu ai oricum un ajutor garantat... pe Elena
pupicei la toate burticile si mamicile de gemeni si tripleti
iubesc si sunt iubita
MadyEr spune:
Buna fetelor!
Draga Laura nu mai fi suparata! Nu pot pretinde ca stiu cum este pentru ca sunt la prima sarcina, insa imi imaginez tinand cont de cum ma mai simt si eu cateodata fiind obligatasa stau numai in casa, mai mult in pat. Mai ales in zilele frumoase imi vine sa ma urc pe pereti ca nu pot sa ies macar sa ma plimb. Dar asta este. Toate trec. Si la tine o sa treaca pasa asta proasta. Sunt convinsa. Fii tare! Esti o persoana deosebita si o sa treci si peste asta.
Eliana, felicitari pentru inca o saptamanasi la ca mai multe posibil.
Luminita, multa multa sanatate si felicitari pentru cei trei copilasi!
Liana, felicitari pentru cele 35 de saptamani. Sper sa ajung si eu acolo. Ma bucur ca te simti bine si iti doresc sa mai rezisti macar 2 saptamani. Bebei sanatosi, cuminti si frumosi si sa nu stati mult in spital.
Si eu o sa merg la sfarsitul saptamanii la control. Sunt foarte curioasa sa-mi vad fetitele pentru ca am impresia ca sunt amandoua cu capul in sus acum. Sincera sa fiu mi-e foarte teama de nastere, as vrea sa stiu de-acum ce o sa se intample, dar nu prea este posibil. Sa vedem daca imi zice ceva doctorul legat de modalitatea de nastere: naturala sau cezariana. Mie mi-e mai frica de cea naturala pentru ca am auzit de mai multe cazuri cand unul din copii s-a nascut natural, iar pentru celalalt a trebuit sa faca cezariana. In cazul asta as prefera cezariana de la inceput. Nu stiu daca as rezista la o nastere naturala. Mi s-a intamplat de mai multe ori sa lesin din cauza ca mi-am sucit piciorul. Asa ca la durerile pricinuite de nastere nu stiu cum as reactiona. O sa vedem. V-am stresat destul cu semnele mele de intrebare. Va doresc tuturor multa sanatate si o zi buna!
Mady 30 + +
Laura25 spune:
Uite asa, cu ajutorul vostru, imi creste mie moralul si dependenta de DC. Habar nu aveti cat bine mi-au facut cuvintele vostre. Va multumesc mult! Azi chiar ma simt mai in forma. Am aflat ca o colega de-a mea de servici pleaca in curand in Bucuresti, asa ca probabil o sa ma cheme sefii la servici inainte de iunie, cand ar fi trebuit sa ma intorc. O sa vedem. Probabil ca o sa fie mai bine pentu mine sa ies din rutina zilnica, dar o sa se complice treaba cu shtrumphii, ca nu stiu cine o sa stea cu ei.
Oana multumim pentru vot . Poza Otiliei e pe prima pagina.
eliana felicitari pentru noua saptamana contorizata! Mai e asa de putin!
liana ma bucur si pt tine, ca esti bine. Vad ca si tu ai 35 de saptamani. Super! Bravo voua, grvidute model!
De Monica nu mai stiu nici eu nimic. Am numarul ei de telefon, dar nu am telefon, ca al meu s-a defectat putin (din cauza de copii doritori sa comunice ).
As mai sta cu voi la povestit, dar am programare la dentist in jumate de ora. Imi scot o masea si mooooor de frica . Va pup si revin mai pe seara.
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
Lorelai spune:
Laura . ma bucur ca te simti mai bine. nu poti sa ii lasi pe micuti cu tati si sa iesi cu o prietena? macar la o cafea cind dorm ei?
eu inteleg perfect prin ce treci, toate am fost pe acolo. desi copiii inseamna totul pentru fiecare mama, vine un moment in care trebuie sa ne gindim un pic si la noi. eu aveam zile in care simteam ca o iau razna, mai spre sfirsitul anului de stat acasa (mai era si iarna). rutina zilnica era un calvar pentru mine. nu ma intelegeti gresit, imi iubesc fetele nespus de mult dar ma simteam efectiv rau dupa un an petrecut exclusiv cu copiii, un an in care nu am iesit nicaieri cu prietenii, nu am avut concediu, am avut programul fix de alaptat/papat, (ne)somn, joaca etc. si toate astea cu mama la mine si cu ajutor foarte mult de la sotul meu. cum spunea un coleg al meu (care nu are decit un copil), stiam ca va fi greu dar nu mi-am imaginat ca va fi asa de greu. prietenii mei imi spun ca am trecut prin starile astea pt ca am avut copiii la o virsta inaintata (36) si ca pina a atunci m-am focusat pe cariera etc. (aiurea, de la 30 m-am focusat sa fac copii, fara success). asa o fi dar moale nu mi-a fost.
sfatul meu, cautati timp pt voi, fiti un pic egoiste. copiii nu vor suferi (si voi nu sinteti mai putin mame) daca mama a pleact in weekend cu tata si i-a lasat la bunici, sau ca mama nu a fost acasa sa le faca baie intr-o seara pt ca a iesit cu o prietena. eu nu am facut-o si era cit pe ce sa intru pe Prozac. cred ca am iesit de 2 ori intr-un an, dimineata cind fetele dormeau, la o cafea. si chiar si atunci ma simteam vinovata ca am lasat-o pe mama cu ele.
imi cer scuze daca supar pe cineva cu mesajul asta si sper sa intelegeti de unde vine. nu vreau sa sperii sau sa dezcurajez viitoarele mamici, impartasesc cu voi din experienta mea.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****
Sheannamp spune:
Lorelai, cum sa superi pe cineva?
Ai doua fete minunate si sunt clar datorita tie asa!
Te inteleg perfect si cred ca fiecare din noi a trecut sau va trece prin momentele povestite de tine!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
nanaoti spune:
LAURA,
ma bucur ca ai o perspectiva mai pozitiva. Acum e si urat afara si copiii se plictisesc mai usor. ai mei au inceput sa faca diverse pozne periculoase si trebuie sa fiu mult mai atenta cu ei. De ex, au invatat sa se urce repede pe scaun si de pe scaun pe masa din bucatarie sau pe geam.
Noi avem o bona care ne ajuta f mult. Stau fara grija la serviciu si mai pot face si cumparaturi.
Stiu ca la inceput mai rugam o vecina pensionara care mai statea cu ei cat faceam eu cumparaturile. Sau ii mai lasam cu sotul meu cu ei. LA noi nu ne-au putut ajuta parintii. Dar cand vin ai mei ii exploatez si dorm ei cu copiii.
SUnt si bone care pot sta numai cateva ore si la un pret mic. AM o prietena la care bona sta numai cateva ore pe zi (4- 6 ore). Sigur gasesti.
Am inteles ca sunt si gradinite care primesc de la 2 ani copiii. te poti interesa si in Piatra Neamt. Poate ca sunt si atunci poti sa ii dai la gradinita cand te vei duce la serviciu.
SUcces. Te asteptam la noi la SUceava.
OANA. LAURA si celelalte mamic va multumesc mult pentru votarile pentru poze. SUntem la pagina 1.
OANA, am vazut si frumusetile tale. SUnt mari si frumosi.
ANNA iti multumim pentru incurajari. Reusesti sa incurajezi si sa pozitivezi foarte bine. Cred ca esti si vei fi un medic foarte bun. Nu mi-ar fi frica sa fiu tratata de tine.
Oti & gemenii bucovineni
http://www.ringo.com/photos/albums.html