Endometru,monitorizari,ovulatie,TB - 150

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iumosa spune:

Bubule: Poate de data asta e cu noroc. Tin pumnii. Mi-am adus aminte de povestea lui cata14 (e la povesti de succes), care dupa multi ani de incercari si analize perfecte a facut laparo si a aflat ca are endometrioza. Of, si mai zice lumea ca e usor sa faci copii.

Noi avem o spermograma care arata probleme cu morfologia (nr. e ok, mobilitatea la fel dar formele normale sunt prea putine) si urmez eu la "analizat". Si asa am senzatia ca am edometrioza.... Si probabil niste teste genetice sa vedem daca suntem compatibili.

Cat despre laparo....nu cred ca e mai rau decat o operatie de apendicita (pe care am facut-o deja)sau ca la o cezariana, nu? Aceleasi riscuri ca la orice operatie, cred. Mie daca mi se propune, o fac.

Angelique: Desi pare complicat, la tine problema e "simpla". Eu sunt convinsa ca in momentul in care vei reusi sa nimeresti momentul ovulatiei, vei ramane gravidutza. Mai ramane sa aranjezi cumva sa se prezinte ambele parti la intalnire . Macar e bine ca stii care-s problemele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enierdelyi spune:

Buna fetelor. Am o intrebare voi cum administrati Utrogestanul? Am incercat vaginal dar parca scurge afara. Numai seara administrati sau cat de adinc asezati? Va multumesc f. mult.
Eniko

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

iumosa: multumesc Cred ca probl cu morfologia se poate rezolva cu niste naturiste. iti tin pumnii sa-ti iasa toate analizele bine sau poate nu mai ai timp sa le faci ca vine bebe

eniko: utrogestanul il iei seara sau dim, cand vrei tu, dar incearca sa stai 10-30 min intinsa in pat dupa ce ti-l pui. Se poate lua si oral dar e posibil sa dea ameteli si dureri de cap.

bubuleana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Utrogestanul se administreaza cel mai bine vaginal (fiindca in felul acesta nu apar efecte adverse) seara, inainte de culcare, chiar cand te asezi in pat, ca sa nu te mai ridici dupa aceea si sa ramai intinsa. Un sfat: cel mai bine ar fi sa folosesti un protejslip, te fereste de neplaceri . oricum mai bine faci asa decat sa il iei pe cale bucala si sa ai dureri de cap sau de ficat si altele.

Pupici
Angelique
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

enierdelyiin primul rand,depinde cite ovule ti-a recomandat medicul tau,apoi inainte de fiecare administrare spala-te foarte bine pe miini ,asa eviti sa introduci vreun microb,si impinge-l in sus,cu degetul poate il puneai superficial si de asta se scurgea ?!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iumosa

Angelique: Desi pare complicat, la tine problema e "simpla". Eu sunt convinsa ca in momentul in care vei reusi sa nimeresti momentul ovulatiei, vei ramane gravidutza. Mai ramane sa aranjezi cumva sa se prezinte ambele parti la intalnire . Macar e bine ca stii care-s problemele.

iumosa

La mine problema e simpla???? Cred ca ai amestecat raspunsul meu cu al lui BUBU Cum sa nimeresc momentul ovulatiei cand eu nu ovulez??? Tot anul trecut am ovulat o singura data si tot timpul ciclul mi-a venit numai indus de hormonale? Cand ovarele mele arata ca niste ciorchini de struguri din cauza chisturilor? Si ca si cum asta nu era de ajuns, sotul meu are astenoteratospermie, forme normale 10% si mobilitate 30%? Dupa jumatate de an de tratament a ajuns acum la 30% forme normale si mobilitate 40%. Ce simplu ar fi sa nu trebuiasca sa ajung la laparo.

Din pacate sunt foarte suparata, nu a venit CM, m-am laudat degeaba, ieri am ajut pete roz-bejulii si azi nimic nimicutza . Asa ca laparoscopie scrie pe mine....

Pupici
Angelique

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

enierdelyi
Eu le administrez vaginal (asa mi-a spus doctora pt ca oral ca distrug ficatul).
Eu imi pun 2 seara si unul dimineata - cat se poate adanc.
Seara nu este nicio problema, insa dimineata ma trezesc cu vreo 2-3 ore inante de ora mea normala (adica pe la 4-5 dimineta) si mi-l pun.
Insa, in aceasta perioada sunt fff aeriana.
In ceea ce priveste "scurgerile" nu este tocmai o problema - iti poti pune un tampon si este mai bine.

Asa ca spor la treaba.

Daca nu vrei sa iei Utrog.-vaginal poti lua Duphaston - administrare orala. Eu anul trecut am luat Duphaston - iar acum Utrog.

Utrog. il poti lua si oral daca vrei.

Elly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

AngeliquedeS
Nu stiu care este problema ta - dar simtomele sunt asemanatoare cu ale mele: la mine dr mi-a spus ca am lipsa de progesteron.

Multi spun ca nu este grav si ca o sa .
Insa cred ca mai am si altele- urmatorul pas este sa-mi verific trompele.

Anul trecut am asteptat 6 luni sa imi vina si nimik asa ca am inceput sa iau duphaston.
Am luat cateva luni si l-am intrerupt - am asteptat sa-mi vina si nimik.
Apoi am luat Utrog . cateva luni si iar am intrerupt - am inceput sa fac trat cu Pulsatilla si nimik
Acum sunt iar pe Utrog.

Nu stiu daca ovulez.

Imi monitorizez TB dar nu prea imi dau seama care este perioada de ovulatie - daca este vreuna.

Elly

Mergi la inceput

Elly, avem aceeasi problema. Insa vreau sa iti dau un sfat pe care l-am primit si eu de la o veche endometrista - Mirona - care acum e mamica unei fetite dulci, nu pierde timpul si nu-ti strica somnul chinuindu-te sa iti iei temperatura bazala, fiindca in cazul nostru, al celor dereglate, care pe de-asupra mai iau si progesteron artificial, nu este concludenta si nu face decat sa te zapaceasca si mai mult. Aplica metoda monitorizarilor ecografice si atunci vei sti sigur daca ovulezi sau nu. altfel temperatura bazala da rateuri si in cazul unor fete care "merg ceas", cu atat mai mult la noi!!!

Pupici
Angelique

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

Angy, elly: haideti sa va spun pe scurt povestea celei mai bune prietene: si ea ca si voi avea probl cu CM-ul, nu venea si pace, treceau luni intregi si nu vedea picatura de CM, avea si prolactina marita si alte probl hormonale, sotul ei avea probleme cu spermograma adik erau ok ca nr., statea prost cu mobilitatea si morfologia. Incepusera investigatiile, aveau deja 2 ani de cand incercau pt bebe si o data la o monitorizare eco sa vada ce si cum ovuleaza, pt ca nu-i mai venise ciclu de vreo 3-4 luni, sa cada de pe masa cand dr. i-a spus ca vor avea un bebe. Era deja gravii in vreo 8 sapt. Din pacate a pierdut sarcina o luna mai tarziu, nu se stie din ce cauza, poate genetica. Ceea ce vreau sa spun este ca, chiar daca ai CM fff rar totusi e posibil sa ovulezi. Va dati seama ca ea nici nu se astepta sa fie gravii. Incepuse doar un tratament naturist dar de foarte putin timp. Si se pare ca avusese conceptia prin Z60 de la ultimul CM!!! Minuni se intampla, v-am spus doar sa va mai ridic moralul orium cu monitorizare ecografica afli cel mai sigur cand ovulezi.

bubuleana

Mergi la inceput