despre migrene
Raspunsuri - Pagina 2
Roxana Claudia spune:
Maryion - bine ai facut ca ai deschis subiectul. Suferindele stiu de ce..
Am 26 ani si sufar de acest sindrom migrenos inca din adolescenta...adica de pe la vreo 16 ani. Pana sa raman insarcinata migrenele erau destul de nasoale: fotofobie, voma pana la epuizare, ma tineau si 2-3 zile (zi si noapte), nu mancam nimic, nu ma calma nimic. Pentru ca parintii stateau aproape de spitalul Bagdasar, ajungeam frecvent la camera de garda...insa nimic din ce-mi faceau nu ma calma. Doar ca ma hidratau..bine si-atat!
Apareau in 2 feluri:
- ma trezeam cu durerea de cap;
- simteam presiune in zona capului..si stiam va VINE!!
Nu am putut asocia migrena cu nimic desi am facut zeci de analize..m-au vazut feluriti neurologi!! Am dat-o si pe medicina alternativa: ACUPUNCTURA. Recunosc ca mi-a facut bine desi nu credeam in ea. DAr nu am fost consecventa...asa ca durerile au revenit.
In timpul sarcinii m-am simti minunat...NICIO DURERE!! Si in timpul alaptarii a fost ok..insa de vreo 3 luni au revenit. Sunt inca usoare..suportabile, dar ce ma voi face cand se vor intensifica??
Clar nu pot sa fiu insarcinata la infinit!!
Insa cateodata ma mai calmez cu banalul Saridon. De atata utilizat am perioade in care nu-si mai face efectul si atunci schimmb cu Algocamin, Antinevralgic, Fasconal. La mine Quarekin n-a mers..din nefericire. Si cafeaua merge..dar rar..
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
nictatiana spune:
Salut!
Sunt Tatiana din Constanta si am citit pe un forum cateva randuri scrise unei persoane care se plangea de migrene, parca prin 2007....
Am si eu o prb asemanatoare si de 2 saptamani sunt terminata moral... deoarece mi-e groaza sa nu am o tumoare ceva acolo...
De 3 luni ma doare capul, cam cat pui palama deasupra tamplei stangi. Fiind gravida in luna a7-a am asteptata sa nasc.. apoi au mai trecut 2 saptamani sa-mi revin dupa cezariana... si apoi am ajuns la medicul neurolog care mi-a recomandat urgent un RMN. Ghinion ca a intrat aparatul in revizia anuala si mai am de asteptata inca o saptamana. Am citit de toate pe net despre migrene... dar sincer tare coincid simptomele si cu tumori craniene.. asa ca in loc sa ma odihnesc noaptea...( faza e ca si alaptez la 2 ore).. eu stau cu spaima ca o sa mor si alte din astea. Dupa ce ati facut RMN-ul ala e fost sigur ca nu e ...altceva?? adica chestia asta e sigura???
La migrene am inteles ca te mai lasa durerea si apare iar... La mine e in permanenta o jena in zona respectiva. Am pofta de mancare nu am nici un alt simptom..... dar tot nu-mi pot explica ce se intampla...... si mor de frica....
Nictatiana@yahoo.com
Merci!
Tatiana@Florinel
nictatiana spune:
Buna! Am fost de mi-am facut toate analizele: RMN, EKG, EEG..M-am dus si eu la BAGDASAR si m-au internat alaturi.. 3 zile la neurologie. Nimic!!!!!!!! La fel ca si la voi. Ba m-au si certat ca am lasat copilul si am venit la spital. Nu mi-au dat tratament nimic ca cica sa alaptez... Asa si fac.. dar durerea aia de tampla ma supara si mai rau. La RMN au iesit niste spatii intervenoase dilatate pe stanga si cateva demielinizari... dar testele de imunitate negative( ptr scleroza in placi... Slava Domnului!!!) si la EEG cica " tensiune crescuta parietal stanga". Dupa ei nu e nimic grav si gata. Deci chiar nu mai pot si nu stiu ce sa fac. A mai trecut o luna.. ala micul e un mancacios.. deja si-a dublat greutatea de la nastere... dar eu nu pot lua nici un calmant nimic ca mi-e frica ca face rau copilului. Faza e ca din ce am citit eu pe aici... migrenele dureaza un timp dar mai si trec. Pe mine ma doare mereu fara pauze asta e ciudat..... Ce sa fac?????????????????????
Tatiana@Florinel@Catalin
sorinsonia spune:
Si eu sufer de migrene.
Merg cu sacosa de medicamete dupa mine.
Mi-e teama sa ma trezesc dimineata.
Durerile sunt cam la doua saptamani si dureaza cate 3 zile.
Nu cedeaza la medicamente.
Doresc sa scap de aceste migrene, deoarece nu-mi dau voie sa traiesc asa cum trebuie.
Am un copil de crescut si nu-mi permit sa ma doara capul.
mhldvrc spune:
Fetelor o ecografie abdominala v-ati facut? Cum stati cu colecistul? Eu am stat cam mult cu tot felul de calmante. Am aflat, ca alta e cauza, destul de tarziu. Dupa ce m-am operat(facusem colecistita),am scapat si de acele migrene cumplite.
Va doresc multa sanatate, si daca aveti probleme de genul acesta, consultati si un gastroenterolog.
Mamica de fetita si baietel