despre migrene
Nu stiu daca a mai fost creat un astfel de subiect, dar am cautat si nu am gasit.
Asa ca incerc eu sa deschid.
Sper sa am noroc sa gasesc raspunsuri la multele intrebari care ma nelinistesc.
Sa va povestesc pe scurt.
De prin 1996 ma confrunt cu niste migrene ingrozitoare.
Cum era? Vorbesc la trecut pt ca acum s-au mai diminuat.
Aveam dureri de cap cam odata pe saptamana cu o intensitate greu de imaginat.
In special, simteam o durere la tampla stanga cu care ma trezeam dimineata, cu stari de greata si voma.
Cand se "anunta" aceasta durere stiam ca ziua era compromisa, adica:
- nu puteam sa mananc nimic si nici macar sa beau apa (daca mancam sau beam ceva vomam imediat);
- durerea crestea in intensitate pe parcursul intregii zile si spre seara se diminua (astfel puteam sa mananc si eu ceva in special paine prajita);
- aveam o senzatie de voma si imi induceam singura voma pana vomam verde (asta cred ca de la insuficienta biliara);
- in ziua respectiva, daca eram acasa stateam in pat cu comprese reci la cap si daca eram la lucru, ori ma invoiam, ori daca nu puteam ma chinuiam asa.
Am mers pe la mai multi medici(chiar si pe la bioenergeticieni) si nu mi s-a gasit nimic grav, doar:
- niste probleme cu tiroida;
- dischinezie biliara;
Mi s-a pus diagnosticul sindrom migrenos.
Cu timpul am inceput sa imi "controlez" durerile (care tin sa spun ca nu treceau cu niciun fel de calmante), adica atunci cand simteam ca se "apropie" stateam in pat, nu mancam nimic si etc.
Durerile au inceput sa se diminueze si in frecventa si in intensitate.
Apareau mai rar si erau mai usor de suportat.
De cand am ramas insarcinata (oct 2005) nu am mai avut dureri (doar f slabe, puteam sa mananc si sa beau).
Acum de la 6 luni si jumatate de la nastere ma simt bine.
Sa dea Domnul sa fie tot asa.
Oare ce a fost?
A mai patit cineva asa?
Ce diagnostic i s-a dat?
As vrea si eu sa stiu pt ca incertitudinea nu imi da pace.
Este mai rau cand nu ti se gaseste ceva, dar tu nu te simti bine.
Care pot fi cauzele migrenelor?
As vrea sa cunosc cauza ca pe viitor sa pot diminua sau chiar elimina efectul.
Sper ca intr-o zi sa imi gasesc raspunsuri la toate intrebarile.
Vai ce m-am lungit, am spus pe scurt, dar .....
VARSTA DARIUS-THEODOR
POZE
Mary de Darius-Theodor (14.07.2006)
Raspunsuri
tzitziri spune:
Maryion,
vezi ca daca te duci pe Cautare (in meniul din stanga) si dai "migrena" sau "migrene" o sa gasesti multe discutii pe tema asta de aici de pe forum.
si eu am exact aceleasi simptome ca si tine.Mai putin inducerea vomei (care apare oricum si neprovocata) si problemele de tiroida.
Am mai spus pe undeva pe forum ce spun aici...deci cred ca o sa mai gasesti. Eu acum le rezolv cu Sumatriptan. Luat doar pe baza de reteta, cu pastrarea retetei la farmacie. DAca apuc sa le iau in primele 20-30de minute ale durerii de cap (adica in fazele de dimineata - pentru ca si tu, ca si mine, putem 'simti' cad urmeaza sa se instaureze migrena), atunci sunt sanse mari sa imi treaca si sa nu genereze in 'crize'. Altfel.
Pe scurt:
A mai patit cineva asa?
Da...si eu....aproape identic ca si tine (exceptie tiroida si voma provocata)
Ce diagnostic i s-a dat?
sindrom migrenos
Este mai rau cand nu ti se gaseste ceva, dar tu nu te simti bine.
Da, e cumplit cand toti iti zic ca esti sanatos tun si tu suferi zile intregi.Dar eu m-am mai linistit dupa RMN-uri si alte alea cand mi-am dat seama ca nu e cauza de tumori sau altele....
Care pot fi cauzele migrenelor?
Medicina nu a evoluat asa de mult incat sa iti dea un raspuns clar....sunt articole care promoveaza conceptul de 'sindrom migrenos', dar mie mi s-a spus ca totusi creierul uman e un domeniu 'virgin' pe alocuri.Vezi ca sunt pe aici niste tutoriale medicale care mie mi-au folosit mult...si dau explicatii si despre migrene.
Multa sanatate!
maryion spune:
Multumesc tare mult!
O sa mai caut.
Am dat pe cautare si nu prea am gasit subiecte cu titlu "migrena" sau "migrene".
Oricum, iti multumesc mult.
Multa sanatate si tie!
VARSTA DARIUS-THEODOR
POZE
tzitziri spune:
Uite aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58454&SearchTerms=migrene
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53126&SearchTerms=migrene
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53126&SearchTerms=migrene
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64182&SearchTerms=migrene
marrina spune:
maryion Eu cred ca o cauza foarte important este functionarea deficitara a bilei asa ca investigheaz-o si incearca sa o ajuti sa functioneze normal. Iti recomand un produs naturist:Redigest capsule cu cuticula de pipota, care se poate lua si preventiv. Deci ai grija la alimentatie si digestie.
Iti doresc sanatate si sa nu mai ai niciodata migrene!
De ce cadem? Ca sa invatam sa ne ridicam!
marrina
maryion spune:
Multumesc Marrina.
In ultimul timp nu am mai avut migrene, deoarece am renuntat la prajeli, tocaturi, etc.
Sper sa nu mai am niciodata dureri din acelea care am avut la inceput de nu stiam ce se intampla cu mine.
VARSTA DARIUS-THEODOR
POZE
badjoke spune:
In luna noiembrie, sotul meu a avut niste dureri de cap (numai frontale si temporale) care au durat 3 zile. Am chemat salvarea, I-a facut o injectie in vena, EKG-ul si I-a dat o lista intreaga de medicamente printre care: Liv 52, Magneziu, si alte pastile care erau considerate dopante. Nu mai stiu exact cum se numeau.
I s-a recomandat sa faca analize de sange (s-a gasit colesterolul mare) si o echo abdominala in urma careia I s-a gasit nisip la rinichi. Si asta ar putea fi una din cauzele care generau durerile de cap.
Acum o saptamana iar au inceput durerile de cap.
A facut o tomografie craniana si s-a constatat o atrofie corticala stanga, care nu inseamna mai nimic (dupa spusele doctorului).
A mai facut si un control oftalmologic si nu I s-a gasit nimic.
A fost si la neurolog si…nimic.
A mai ramas sa faca testul Doppler si inca unul (test de efort).
Concluzia e ca sotul meu fiind gras (94 kg si 1,78m ) trebuie sa mai slabeasca si trebuie controlata dieta ca altfel, se pot despinde bucatele de grasime care pot migra catre inima sau creier si sa optureze anumite vene.
Cam atat am avut de spus despre durerile de cap.
Acuma ia niste medicamente pentru circulatia sanguina, pe care doctorul i le-a recomandat sa le ia imediat dupa tomografie.
Si se simte foarte bine...deocamdata.
XIO spune:
Am vazut la Tv despre o migrena Horner sau ceva de genul. Crizele erau agonizante , atat de puternice incat multi pacineti ajungeau sa se sinucida datorita lor.
Sunt exact ca un fulger care-ti strapunge capul , ai fotofobie si nu mai poti face nimic. Sindromul asta nu se sti de la ce apare, oricine il poate avea la orice varsta , fara nici un simptom anterior.
Spun asta in caz ca se confrunta cineva cu asemenea dureri.
roxi2004 spune:
si eu am avut si inca mai am (dar mai rar) migrene - la fel analizele sunt bune, cu stare de voma, etc, etc. Doua lucruri:
1. cand este legata de menstruatie (se intampla des) ginecologul mi-a zis ca am caderi hormonale si mi-a dat niste patchuri cu estrogen cred. Sunt bune.
2. Al doilea lucru: cand simti ca te ia durerea trebuie luat imediat (inainte sa fie foarte puternica) ceva impotriva durerilor. (la mine merge foarte bine voltarenul rapid) - la fel este ok.
multa sanatate.
andruskandu spune:
Maryion
Si eu m-am confruntat cu migrene ani indelungati. Dupa ce am ramas insarcinata au disparut ca prin farmec. La mine apareau inainte cu 2-3 zile de ciclu sau dupa, deci le-am legat de CM.
Apareau noaptea, cu senzatia de greata, dar nu vomam, cu usoare stari de pierdere in timp si spatiu. Daca ma intrebai ce zi e sau ora, ma chinuiam sa citesc ceasul. Cu toate astea imi aminteam toate gandurile si intrebarile stupide pe care mi le puneam ( gen- trebuie sa merg azi la serviciu? A, nu, am fost ieri. Lucrez la ture de 24 ore.)
Apoi toata ziua ma confruntam cu dureri chinuitoare de cap, somnolenta, nu beam, nu mancam nimic pana seara. Daca eram acasa, dormeam pe rupte, pana pe la 2-3 dupamiaza.
In tot acest timp aveam cand frisoane, cand transpiram, palpitatii, tahicardie, fara sa-mi creasca tensiunea. Aratam palida, ziceai ca am pierdut noaptea cine stie prin ce bar.
Andreea lui Andreiut Puiut 11 iunie 2006