Glucophage
Raspunsuri - Pagina 3
Adrriana spune:
cine ma ajuta si pe mine cu calculul perioadei fertile?...nu am un ciclu regulat ...
Septembrie 2006 - 20
octombrie 2006- 20
noiembrie 2006 - nu mi-a venit
decembrie 2006 - 15
ianuarie - 28
cum aflu in ce zile sunt fertila luna asta?![]()
gudinde spune:
Adrriana,
Tratamentul alopat pt sindromul ovarelor polichistice este metformin (pt insulina care se pare ca este factorul principal in PCOS) si progesteron (luat doar 10 zile/luna din Z15-Z24 - pt deficienta progesteronica care apare in faza luteala la persoanele cu PCOS).
Tratamentul acesta sa stii ca nu este de fapt tratament de stimulare, ci tratamentul pe care o femeie cu PCOS ar tb sa-l faca toata viata pt a tine sub control acest sindrom pacatos la care nu putem vorbi de vindecare ci doar de tinerea sa sub control. Acest tratament este la unele persoane suficient pt a ramane insarcinate. iti doresc din suflet sa te numeri printre ele.
Stimularea ovariana (care ar fi urmatorul pas daca nu reusesti doar cu metformin si progesteron) se face cu clomid, menogon, puregon etc si se face doar sub monitorizarea ecografica a ovulatiei pt ca poate aparea o hiperstimulare.
In legatura cu metforminul. La noi in tara se gaseste SIOFOR. si da exista Siofor 1000. Daca nu ai mai luat acest medicament ar tb sa-ti spun ca in primele zile te vei simti rau de la el. In cateva saptamani organismul se obijnuieste si nu o sa mai ai nimic. Sfatul meu. Ti-ar fi mult mai usor daca ai introduce in organism treptat aceasta cantitate caci 1500 mg pe zi dintr-o data e mult.
In legatura cu progesteronul exista Duphaston care este un progesteron sintetic si Utrogestan care este un progestativ natural. Alege Utrogestanul care are mai putine efecte secundare si in plus se poate introduce intravaginal, caci oral se metabolizeaza pana la 50% in ficat.
Oricum sper ca inainte sa-ti prescrie medicul tratametul ti-a facut setul complet de analize pt PCOS: LH, FSH, insulina, rezistenta la glucoza, DHEA-S, testosteron etc.
Moniland spune:
gudinede
cel mai bun raspuns posibil care se putea da.
Adrriana, cu teste de ovulatie. Fetele de la subiectul "endometru, monitorizari, ovulatie" stiu cel mai bine. Mult succes!
Monica
Adrriana spune:
Multumesc pentru raspunsuri
Am gasit Glucophage1000mg...nu am numarul doctoritei mele ca sa-mi spuna cate zile sa iau...voi ce spuneti?...sa incep de maine si sa continui pana la urmatorul cm?
Moniland spune:
Nu ma pot pronunta. Ce mai bine stie dr. care l-a prescris. Din prospect nu-ti dai seama?
Monica
gudinde spune:
Adrriana,
Poate nu m-am exprimat prea clar: metforminul se ia zilnic. Doar progestativul se ia doar 10 zile/luna.
Dar problema asa cum o vad eu (ca si eu sufar de PCOS) este mai complexa. Din cate stiu eu metforminul NU se ia in timpul sarcinii. Deci daca te ajuta sa ovulezi ... de la ovuatie si pana cand se confirma sarcina exista o perioada de timp.
Ma gandesc ca poate ar trebui sa faci si monitorizarea ovulatiei in timpul tratamentului si dupa ce se observa ca a avut loc ovulatia sa stopezi metforminul.
Dr ta ce a zis? Ati facut un plan e atac?
Iti doresc mult, mult succes si Doamne ajuta sa te numeri printre femeile care reusesc sa ovuleze doar cu metformin.
Pusici
PS: Ahhhh si era sa uit. Ai cumva ceva kg in plus? Daca da sa stii ca la persoanele cu PCOS o scadere a greutatii corporale poate face minuni pt ca reuseste sa imbunatateasca sindromul.
Idaira spune:
Gudinde ti-a explicat cum nu se putea mai bine.
Atit vreau sa precizez,ca Glucophage ,la fel ca si Siofor sau Metformin sau chiar si Meguanul romanesc e un antidiabetic oral,care face parte din categoria biguanidelor (denumirea medicam e dat in gen,de firma producatoare).Ceea ce spune ca se recomnada administrarea lui intodeauna dupa ce ai mancat,in caz contrar ai putea sa faci hipoglicemii.