Viata in Germania (41)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicoll spune:

Misha
Noi ne-am luat anul trecut o casa, am gasit-o pe immobilienscout24.de , am platit Makler dar in schimb am putut negocia la pretul de cumparare si a fost ok. Oricum eu zic sa nu te astepti sa gasesti o oferta buna de pe o zi pe alta, noua ne-a tb aproape 1 an. Poti sa te duci din cand in cand sa vizitezi cateva, una e ce vezi in oferta si alta e sa vezi casa. Si noi ne uitasem pe la sparkasse, dar nu am gasit nici o oferta convenabila. Noua ne-a spus cineva ca trebuie avuta mare atentie la cele vandute privat, fiindca sau nu poti negocia la pret( nu il arde la degete sa vanda) sau a fost refuzat de catre agentii ( are casa ceva probleme).
Nervii incep abia dupa ce te-ai hotarat pt o casa si incepe birocratia... cu acte si cu toate facturile la care te astepti si la care nu te astepti
Mult noroc

Nicoll

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by nicoll

Misha
Noi ne-am luat anul trecut o casa, am gasit-o pe immobilienscout24.de , am platit Makler dar in schimb am putut negocia la pretul de cumparare si a fost ok. Oricum eu zic sa nu te astepti sa gasesti o oferta buna de pe o zi pe alta, noua ne-a tb aproape 1 an. Poti sa te duci din cand in cand sa vizitezi cateva, una e ce vezi in oferta si alta e sa vezi casa. Si noi ne uitasem pe la sparkasse, dar nu am gasit nici o oferta convenabila. Noua ne-a spus cineva ca trebuie avuta mare atentie la cele vandute privat, fiindca sau nu poti negocia la pret( nu il arde la degete sa vanda) sau a fost refuzat de catre agentii ( are casa ceva probleme).
Nervii incep abia dupa ce te-ai hotarat pt o casa si incepe birocratia... cu acte si cu toate facturile la care te astepti si la care nu te astepti
Mult noroc

Nicoll

Sa stii ca stiu pe cineva care a luat casa prin agentie si peste ceva timp si-au dat seama ca avea probleme mai serioase decit le-a spus cel de la imobile.Noi am cunoscut multi de la imobile si sunt niste figuri ...de multi numai reclama e .
Da,multi privati cer preturi nemeritate,casele sunt achitate si mai unde sa stea,nu se grabesc...daca pica totusi ceva .
Cred ca pot exista si situatii in care casele au probleme si nu vor sa se complice agentiile dar nu am intilnit.
Stiu citiva privati dintre prieteni care au vindut case direct,preturi normale si nici nu au vrut sa auda de agentii pt ca nu au avut incredere si apoi comisionul nu e de neglijat.

Dintre cele care ati cumparat case nou construite ce probleme ati avut?Sper ca subiectul se refera la case(RH,DH,etc)si nu la apartamente,e putin diferit.
Si cele care locuiti in case cu incalzirea cu gaz,cam citi platiti?

Misha,am primit pm-ul,iti voi raspunde .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Eu am cumparat casa direct de la proprietar, m-a cam tras in piept, cu toate ca am avut Gutachter, i-au scapat niste chestii, dar in principui a fost ok, ca altfel trebuia sa platesc la Makler aproape 10000 EUR numai comisionul.
Am schimbat anul trecut incalzirea pe gaz, si platesc 230 EUR pe luna gazul, sunt sigura insa, ca o sa primesc inapoi dupa primul an, ca asa a fost la ai mei, si acum au scazut la 60% din cit au platit primul an, imi place cu gazul e o treaba curata, nu pute Heizölul, si e super usor de reglat.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

nicoll

si noi cautam de mai bine de jumate de an, dar pe net ca la privat e cam greu sa gasesti, trebuie sa ai mare noroc sau multe cunostinte.
Am o prietena care si-a gasit in 2 luni la privat si doar dintr-un banal anunt in ziarul local, la care a incercat dintr-o prostie, ca nu suna chiar bine.Si a reusit sa o cumpere la un pret foarte bun.
Cert este ca ofertele de pe immobilien nu ne plac, inca nu ne-am gasit casa de vis.
Vom urmari ofertele ziarelor locale din HD si Ma, poate gasim asa.
De aceea, te rog pe tine Yasmine sa-mi dai cateva nume.

Mami de bebe-2saptamani

miha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Yasmine

Eu am cumparat casa direct de la proprietar, m-a cam tras in piept, cu toate ca am avut Gutachter, i-au scapat niste chestii, dar in principui a fost ok, ca altfel trebuia sa platesc la Makler aproape 10000 EUR numai comisionul.
Am schimbat anul trecut incalzirea pe gaz, si platesc 230 EUR pe luna gazul, sunt sigura insa, ca o sa primesc inapoi dupa primul an, ca asa a fost la ai mei, si acum au scazut la 60% din cit au platit primul an, imi place cu gazul e o treaba curata, nu pute Heizölul, si e super usor de reglat.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mersi Corinna!

Asa zicea si Christian ca Heizölul pute asa ca l-am exclus de pe lista.
La noi in localitate se fac case cu incalzirea prin geotermie,sunt cu maxim 15000 euro mai scumpe decit altele la fel dar in timp cred ca se scot banii,incalzirea asta e f ieftina,maxim 150euro/luna.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Hop si eu... Pe 6 martie o sa ajungem la Berlin, pana pe 10. Prima zi o sa o folosim pentru recunoastre, trebuie sa descoperim unde este ITB-ul, cum sa ajungem de la hotel pana acolo. Pe 7 si 8 o sa fim la targ si ne raman 9 si 10 pentru plimbari. Cam cum sa ne organizam?
Si, o alta intrebare este: ne ajung 56eu/zi pentru mancare? Pranz si cina, ca micul dejun va fi la hotel. Atata este diurna...
Multumesc mult.

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by Bebe Beca

Hop si eu... Pe 6 martie o sa ajungem la Berlin, pana pe 10. Prima zi o sa o folosim pentru recunoastre, trebuie sa descoperim unde este ITB-ul, cum sa ajungem de la hotel pana acolo. Pe 7 si 8 o sa fim la targ si ne raman 9 si 10 pentru plimbari. Cam cum sa ne organizam?
Si, o alta intrebare este: ne ajung 56eu/zi pentru mancare? Pranz si cina, ca micul dejun va fi la hotel. Atata este diurna...
Multumesc mult.

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Bebe Beca, aici am mai scris eu despre Berlin. Sper sa te ajute.

56 euro/zi pentru masa sunt suficienti. Iti mai ramane si de un souvenir :-)

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

de persoana 56 euro?
atunci mananci pana nu mai poti:P.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

am facut un split cu dicsutiile de pe ultimele doua pagini:
CAP. 42

Mergi la inceput