Care este rostul nostru?

Care este rostul nostru? | Autor: Lemoni

Link direct la acest mesaj

Sunt sigura ca va intrebati si voi- oare de ce m-am nascut, care este rostul meu pe acest pamint?Aveti vre-o explicatie?
Mi-ar face placere sa aud ce credeti voi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Cred ca rostul fiecaruia este de a invata, chiar daca de cele mai multe ori este din greseli sau din durere.O putem numi karma sau pacatul originar, nu conteaza, ideea este a unei acumulari, a unei scari pe care o poti urca, sau cobori.
Ar fi prea trist ca toate intamplarile majore din viata noastra sa nu insemne nimic, sa fie doar coincidente sau conjuncturi.
Prefer sa cred ca Dumnezeu ne incearca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Unul singur: mantuirea.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

Cum spune si Crinuta, scopul nostru pe pamant este legat de Dumnezeu, restul sunt numai mijloace de a-l atinge.
Daca te referi la intrebarile existentiale, de zi cu zi, la ce cred eu ca trebuie sa fac sa am un rost in lume, probabil ca fiecare ne gandim la ce am realizat, la ce lasam in urma, de ce traim zi de zi. Fiecare e important pe pamant, motiv ptr care Dumnezeu ne-a creat, si fiecare e important ptr locul pe care il ocupa in societate si in familie. Suntem de neinlocuit, pot fi altii si mai buni si mai rai decat noi, dar niciodata la fel.
Daca o incepem sa filozofam, scopul nostru este sa iubim, sa cream iubire in jur, sa consumam iubirea ce alti o craeaza ptr noi. Scopul nostru e sa construim o familie, care e nucleu societatii, e sa aducem le lume copii, sa-i crestem, sa-i educam, ca specia omeneasca sa continue. Avem multe roluri, si astea sunt doar o parte. Daca ai timp gandeste-te in aceasta clipa de ce esti tu aici, si de ce faci asta? Ai sa vezi ca fiecare secunda are scopul ei in viata noastra. Timpul nu sta in loc, ptr ca secunda viitoare are alt scop, chiar si de a o prelungi pe cea prezenta. Cred ca in goana asta de zi cu zi uitam, si e pacat, uitam sa ne gandim, uitam sa traim, si uitam ca suntem aici din miliarde de motive.

Alexandru

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Eu cred ca ne nastem toti cu un singur scop,acelasi pt. care a fost creat "parintele" nostru al tuturor,Adam.
Adica sa-L slavim pe Dumnezeu.Ca am uitat,este evident!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

quote:
Originally posted by hannen

Eu cred ca ne nastem toti cu un singur scop,acelasi pt. care a fost creat "parintele" nostru al tuturor,Adam.
Adica sa-L slavim pe Dumnezeu.Ca am uitat,este evident!

Bine spus!

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Initial creeata de Lemoni

Sunt sigura ca va intrebati si voi- oare de ce m-am nascut, care este rostul meu pe acest pamint?Aveti vre-o explicatie?
Mi-ar face placere sa aud ce credeti voi.

Sunt mai multe.

(ba se mai si schimba; nu raman "inamovibile" neaparat!!)

Al tau "rost pe acest pamant", nu-l stiu eu sa ti-l spun, insa din cate ma pricep shi dupa cum presupun ca gandesti chestiunea asta, imi pare ca pui problema invers ! caci:
- un rost adevarat al vietzii nu-tzi sta dinainte ca un tzel cunoscut, catre care sa te straduiesti cu viatza sa-l atingi sau ca o calauza pe care s-o urmezi pe drumeaguri necunoscute sau ca...

ci,

- un rost adevarat al vietzii apare in urma vietzii tale, rezulta din viatza ce tzi-o traiesti (cum alegi s-o traiesti), e adica "ulterior" sau "emanat" din viatza ta de pana acum !

= de aia, ca sa ti-l descoperi pe al tau, nu e suficient sa te uitzi in zare inainte, ci trebuie sa incepi cu o privire scrutatoare in urma-tzi, apoi sa te uitzi biiiine pe langa tine, ca abia apoi sa privesti inainte spre ce va urma si sa tragi concluzia care se impune.

... adicaaaaaaaa... se cam confunda rostul ca rezultat, cu "scopul" ca motivatie/pasiune/dorinta/aspiratie/etc.

> io asaaaa zic .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by crinuta

Sa fie doar o intamplare ca in româna mântuire si mântuiala au o radacina comuna??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by xenocid

quote:

Sa fie doar o intamplare ca in româna mântuire si mântuiala au o radacina comuna??

Ba nu se spune "mantuiala", ci "de mantuiala"; o fi particula aia atasata "doar dintr-o intamplare" semantica ? sau o avea "rostul" ei??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

quote:
Originally posted by xenocid

quote:

Adica orice lucru care nu duce la mantuire ramane de mantuaiala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Rostul nostru pre acest minunat Pamant ?

Sa fim fericiti !

Acum, ca ati aflat, nu va ramane decat sa aplicati ce ati aflat – succes !

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume

Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede

Mergi la inceput