Care este rostul nostru?
Raspunsuri - Pagina 2
BillyBilly spune:
De acord cu Darael
. Sa fim fericiti, sa ne bucuram de tot ce ne inconjoara, sa creem la randul nostru viata, fiecare in felul sau. Iar daca ne intrebam care este felul nostru, atunci nu pot sa nu fiu de acord cu ManyHope
.
Personal, am avut de curand o revelatie despre felul maica-mii de-a fi. Stateam si ma gandeam la problemele pe care le are, si dintr-o data mi-a aparut o imagine clara in fata ochilor, care m-a facut sa inteleg cat de departe este fata de atitudinea pe care ar trebui sa o abordeze in viata. De aceea are si problemele pe care le are. Fieare ne nastem cu anumite abilitati, trasaturi si calitati, pe care daca nu le observam si ne purtam in ciuda firii noastre, riscam sa o apucam pe un drum total gresit si sa ne chinuim toata viata sa intelegem de ce ne este atat de greu. In cazul mamei, pur si simplu m-am departat un pic si am privit-o per ansamblu: din copilarie si pana in zilele noastre. Sper sa ma pot detasa si in cazul meu si sa ma pot uita un pic de la distanta asupra a cine sunt eu. Cred ca asa ne aflam toti rostul.
Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald
Messa spune:
Eu cred ca scopul nostru pe pamant e cel enuntat in Biblie - crestem, ne inmultim, stapanim (si facem varza) pamantul. Atat.
ham spune:
de ce credetzi ca orice tre' sa aibe un rost?
pai ia ganditzi-va cum ar fi Terra fara noi!
io zic ca daca tot e sa gasim un rost vietzi, Darael are dreptate- Fericirea!
ce mantuire?
adeca de ce ar crea Dzeu ceva imperfect, care sa pacatuiasca si apoi sa se straduiasca sa se mintuie?
care-ar fi rostul creatziei?
sa se dicstreze Dzeu pe seama pacatosilor?
n-as crede!
Messa spune:
Corect! Terra, fara noi, saraca, ar fi bine-mersi... fara poluare, fara efect de sera, fara scormonit in maruntaie, fara specii pe cale de disparitie, fara razboaie, teste nucleare, napalm, moarte fara scop...
Vorba lui ham, macar fericiti sa fim! Ca de mantuit, nu vad ideea... sa ne mantuim de ce anume? De propria noastra natura, dictata chiar de Dumnezeu prin Creatie?
Laina spune:
stiti, eu ma gandesc ca scopul si rostul si felul sunt lucruri diferite, intr-un fel. Iar in ceea ce priveste rostul, sunt si eu de acord cu Darael, si zic ca nu avem dreptul sa nu fim fericiti, nu avem dreptul sa cadem, pentru ca nu stim niciodata cine se sprijina pe noi, cine si-a gasit un refugiu cat de mic in sufletul nostru...nu avem dreptul sa cada nimeni cu noi. Stiu ca uneori e greu sa zambesti, dar...trebuie, oameni adevarati care sunteti, trebuie sa zambim ca avem de ce. Chair daca ne simtim cu desavarsire singuri, NU suntem.
Imi aduc mereu aminte cand mi-e greu de parabola aia cu omul care simtea mereu alaturi de el pasii lui Hristos. Insa a venit un moment cand i-a fost greu, greu de tot, si a ascultat, si n-a auzit decat un singur sunet de pasi. Si atunci a strigat "Doamne, de ce ai plecat de langa mine cand imi e mai greu?" Si Iisus i-a raspuns "N-am plecat. Ce auzi tu sunt pasii Mei, caci Eu te duc acum in brate." (Si acum plang cand scriu parabola asta, o iubesc din suflet)
Si-asa...eu cred ca rostul noistru pe pamant este sa fim fericiti, sa sprijinim si pe altii, sa invatam de la ei toti si...
Ramonika spune:
vad ca mai toate motivele sunt legate de religie. ar fi interesant sa aflam si parerea unui ateu pe tema asta.
Ramonika
si pisicile Vladutz
Bubulina
Maritza
Fulgushor
Laina spune:
mda, ar fi interesant...daca ar intra atei pe sectiunea asta de forum :D Dar ar fi instructiv ;)
ham spune:
quote:
Originally posted by Ramonika
vad ca mai toate motivele sunt legate de religie. ar fi interesant sa aflam si parerea unui ateu pe tema asta.
pai daca nu mantuirea, atunci, logic, fericirea, ce altceva?
crinuta spune:
quote:
Originally posted by Laina
mda, ar fi interesant...daca ar intra atei pe sectiunea asta de forum :D Dar ar fi instructiv ;)
Instructiv pentru cine? Pentru crestini? Ma indoiesc profund..
Crinuta si
Rayan Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Laina spune:
de ce sa nu fie instructiv? eu nu zic sa adoptam noi felul lor de a gandi, dar o problema merita privita din diverse puncte de vedere. nu stiu, mie imi place sa fac un pas in afara mea, sa vad lumea si altfel. si cineva destept spunea ca ateii, cei inversunati, sunt cu o singura treapta sub crestinul adevarat.
Si eu pana acum vreo cateva luni eram ca ei...
Elena 25+