Naturiste si homeopate (28)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

quote:
Originally posted by Avalon

Mai, nu stiu ce actiune are maca asta, ca estrogenica nu cred ca e, decat vorba lui Mami, indirect... dar totusi face sa creasca mai multi foliculi decat in mod obisnuit (cum a sesizat si Miki) si mai face endometrul frumos. Dupa mintea mea, si eu zic ca e contraindicat sa iei maca impreuca cu ACO si de asemenea sa iei maca atunci cand faci inhibare. Eu am luat-o numai dupa ce am inceput stimularea cu menogon.

Avalon, . Vad ca tu ai folosit Maca pe timpul stimularii. As avea si eu cateva intrebari, sper sa nu supar pt ca sunt cam multicele.

Ai facut inhibare inainte de FIV cu Ac sau cu Dipherelyn?
Cate menogon pe zi ai facut si cat Dipherelyn (1 fiola sau doar 1/2 pe timpul stimularii)?
La tine a fost primul FIV la care ai folosit Maca?
Ce valori ai avut la eco inainte de punctie (folicului, endometru)?
Cate ovocite viabile au rezultat la punctie si in cate s-au divizat embrionii?
Cati embrioni ti-au transferat?
Cate pastile de Maca ai luat pe zi?
Ai continuat cu Maca si dupa ET?
Avalon, te si iti multumesc anticipat. Am incercat sa iti trimit un PM dar nu ai activata optiunea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

adimercedes, te . Iti multumesc pentru sprijin si sper sa vin cat de curand cu vesti bune si pozitive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

quote:
Originally posted by miki-miki

Mamiiiiice spui tu acolo? Eu nu am spus sa ia AC si Maca in acelasi timp. ...........Deci, maca nu e estrogenica si nu contine hormoni.

..........Ai FSH mare ? DA Cum il scazi? Iei maca , cresc foliculii si creste estrogenul (care nu cred eu ca ti-l creste prea mult) si iti scade FSH-ul. ..........

dc era estrogenica rau de tot ii iesea estrogenul mare nu? Ia, ia tu o luna maca si fa-ti analiza FSH si Estradiolul sa vedem ce iese. .........Miki

primesc cu stoicism ciocanelele dar sa stii ca asa se intelegea din mesajul ala al tau , dovada ca MRL abia dupa mesajul acesta ultim, a inteles si ea ca si mine dealtfel exact

ca nu e estrogenica, intelesesem

FSH nu l-am mai luat de cand era 5.6 de nu ma credea nimeni (era asa mic fie de la stimularea din luna precedenta fie de la vreo naturista); dar nu m-am mai luat dupa asta ... ;asa cred eu ca trebuie sa fie mare conform varstei; nu ma mai intereseaza ca e mic in analize atata timp cat toti dr. mi-au zis de calitatea ovocitelor pe care trebuie sa le iau de la voi mai tinerelele; de aceea nu-mi mai masor FSH ca tot degeaba (eu cred ca trebuie sa fie mare cum iesise a doua oara 16.7; eu l-am masurat de 3 ori pana acum: 4.6, 16.7 si 5.6 cam asa ceva ca nu ma mai uit in dosar)

ceea ce era interesant din indicatia dr. cocei, a fost sa-mi iau estrogenii in zi 10-12 cu conditia sa-i lucreze rapid de dimineata pana seara, numai in aceste conditii era valabil rezultatul si mi-a iesit cam 56 acest estradiol (mentionez ca nuluasem vreo 45 zile inainte absolut nici o naturista ca sa stiu exact unde ma aflu);
c-o fi bine c-o fi rau, nu ma pricep ca n-am mai fost pe la dr.; mi-e clar ca ceva sanse nu mai sunt decat la un fiv cu ovocite donate;

eu maca am luat ca ma paste menopauza si nu-mi vine menstra; nici nu mai stiu cand ar avea de gand sa vina daca n-as lua progesteron;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

quote:
Originally posted by MRL

quote:
Originally posted by Avalon

Mai, nu stiu ce actiune are maca asta, ca estrogenica nu cred ca e, decat vorba lui Mami, indirect... dar totusi face sa creasca mai multi foliculi decat in mod obisnuit (cum a sesizat si Miki) si mai face endometrul frumos. Dupa mintea mea, si eu zic ca e contraindicat sa iei maca impreuca cu ACO si de asemenea sa iei maca atunci cand faci inhibare. Eu am luat-o numai dupa ce am inceput stimularea cu menogon.

Avalon, . Vad ca tu ai folosit Maca pe timpul stimularii. As avea si eu cateva intrebari, sper sa nu supar pt ca sunt cam multicele.

Ai facut inhibare inainte de FIV cu Ac sau cu Dipherelyn?
Cate menogon pe zi ai facut si cat Dipherelyn (1 fiola sau doar 1/2 pe timpul stimularii)?
La tine a fost primul FIV la care ai folosit Maca?
Ce valori ai avut la eco inainte de punctie (folicului, endometru)?
Cate ovocite viabile au rezultat la punctie si in cate s-au divizat embrionii?
Cati embrioni ti-au transferat?
Cate pastile de Maca ai luat pe zi?
Ai continuat cu Maca si dupa ET?
Avalon, te si iti multumesc anticipat. Am incercat sa iti trimit un PM dar nu ai activata optiunea.

Cu placere iti raspund:
-am luat ACO 21 zile, apoi din ziua 21 diphereline de 0,1 timp de 14 zile 1/zi; menstra a venit cam la 6 zile de diphereline;
-dupa cele 14 zile am continuat cu jumatate de dipherelin/zi plus 3 fiole de menogon timp de 11 zile;
-la mine a fost primul FIV si singurul pana acum. Am luat maca de la innovatics 3/zi cat timp am facut menogon apoi am oprit;
-la ecografia facuta cu 3 zile inainte de punctie s-au vizualizat peste 20 foliculi: 6 foliculi pe OD cu dimensiuni 16-18 mm si peste 14 foliculi pe OS (nu i-a numarat pe toti) cu dimensiuni intre 13-16 mm;
-la punctie au fost recoltate 10 ovocite (nu ma intreba ce s-a intamplat cu restul foliculilor, ca nu stiu... poate s-au spart intre timp ca din greseala in loc sa fac 2 fiole de pregnyl am facut 3, obisnuita cu cele 3 fiole de menogon);
-din cele 10 ovocite, 3 au fost imature (ca am cerut punctia cu o zi mai devreme decat era planificata, si nu au avut timp sa se maturizeze);
-din cele 10 ovocite 5 li s-a aplicat ICSI si au rezultat 5 embrioni din care numai unul era bun (6 celule in ziua 3, fara fragmentari), restul de 4 embrioni erau fragmentati si nedivizati corespunzator;
-celelalte 5 ovocite au fost lasate sa se fecundeze standard (natural, fara ICSI), 3 erau imature si nu s-au fecundat deloc, iar din restul de 2 ovocite au rezultat 2 embrioni frumosi unul de 10 celule si celalalt de 8 celule fara fragmentari in ziua 3.
-mi-au fost introdusi 4 embrioni.

NU mai am activata optiunea PM pt ca ma loghez mai rar si raman mesajele fara raspuns, iti trimit adresa mea de mail.

Te pup si bafta multa iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Mami scuze pt . Am corectat acolo unde am vb eu pasareste.
La LD ai fost? Eu zic sa nu te iei dupa ce ti-a zis Cocei si sa auzi si parerea lui LD. Si eu am un FSH mare dar nu mai tin minte in ce zi l-am facut si cred ca am gresit ziua si ar tb sa-l repet. Cand i-am aratat FSH-ul mi-a zis ca sa nu-mi fac griji ca a avut paciente care aveau un FSH mai mare si au avut ovocite frumoase la punctie.
Te pup si scapa odata de aia.
MRL si eu iti dau un pupic dulce si iti urez tot norocul din lume. La varianta Szeged nu te-ai gandit niciodata? Acolo au alte tratamente mai usoare si merg fara inhibare.
Avalonel nu mi-e clar ceva . Ai spus ca ai mers dupa dipherelin cu menogon si dipherelin. Deci dupa inhibare ai continuat cu stimulare +inhibare( ma exprim si eu mai babeste ca inca nu am intrat in limbaj de FIV). Adica de stimuleaza si iti da si inhibare in ac timp? Iar Maca ai luat de cand? De cand ai inceput menogonul sau dupa ce ai terminat de tot dipherelinul?
Sper ca nu ai mai facut boacane. Te astept la un mess .
Gudindel scuze ca te-am speriat. Nu mi-a spus nimeni ca nu se mai importa ci asta e concluzia la care am ajuns. Pe net stocul e 0 pt ca vrut sa cumpar de acolo iar la un plafar super dotat din orasul meu au spus ca nu mai aduc. Se mai gaseste in farmacii/plafare dar cred ca pana se elimina stocul.
Eu am luat pt mine Omega3 Plus de la Maxi Life de concentratie 500mg (mai mult decat 2 capsule de la Doppel Herz) si se recomanda 1/zi . Pretul e bomba = 140000 lei vechi. Nu stiu cat de bune sunt pt ca sunt fabricate de Sintofarm din Buc.
Tu dc nu mai gasesti de la Doppel Herz poti lua EPA-18 de la Natura Way care sunt americane si iesi mai ieftin cu ele si au concentratia de 300mg.
Fetelor lamuriti-ma si pe mine. Care e concentratia de omega 3 maxima recomandata sa se ia pe zi?
Galuscutza maca aia de o iei tu e fabricata in Ro si de aceea cred ca e mai slaba. Gandeste-te ca ea e adusa in saci , facuta pulbere si pusa in capsule aici in tara. Toate procesele astea ii scad din efecte. Cea de la Innovatics e fabricata in USA care o prelucreaza fiind proaspata si sunt capsule compacte nu pulbere in capsule gelatinoase. Conteaza f mult procesul de fabricatie. Dj mama a spus ca a luat si de la Medica si ca nu a simtit nimic. Ia-o ca tot o ai si fara intreruperi ca nu patesti nimic.
Olivia mie mi-a raspuns Livia ca se poate lua Maca impreuna cu Vitex dar de zmeur nu stiu nimic.

Miki

Mergi la inceput

MRL eu zic sa iei cretisoara imediat dupa punctie nu dupa ET pt ca 3 zile conteaza f mult. Cantitatea nu stiu care e recomandata dar citeste pe cutie ce scrie.

Miki

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Mire79

Eu am ovare polichistice si o posibila endometrioza.
Zilele astea mi-am facut analizele de hormoni si am deficit de progesteron. Dupa cum am citit cele scrise de Stuart mi se
pare ca vitexul mi s-ar potrivi.
Am inceput sa iau maca, branca ursului, miere, mastodyon.
Ma intreb daca se poate sa iau si vitexul o data cu toate astea..
Pot sa incep sa-l iau din orice zi a ciclului menstrual?
Sa astept oare? sa-l iau mai incolo?
Eu sunt acu ziua 17.

Mastodynon si Vtex Fruit e cam acelas lucru. Eu zic sa renunti la Mastodynon si sa iei Vtexul care e mai bun.
Dc esti sigura ca nu esti le poti lua de acum .

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

adimercedes cum era cu glicemia pina la urma?! era in milimoli sau mg%?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

Dragelor m-am decis sa fac intai niste investigatii in cluj , cu privire la dereglarea hormonala.Vroiam sa ajung in Bucuresti , dar mi-ar fi mai usor sa le fac aici si apoi pentru tratament sa merg acolo.Vreau sa-mi ziceti si voi ce dozari hormonale , analize la glande , eco m-ati sfatui sa fac.Sa fac un rezumat cu ce ma confrunt:intarzierea ciclului mai ales in perioade in care am prb , hirutism , acnee , caderea parului asociata cu matreata.Toate astea se acutizeaza cand imi intarzie , e clar ca sunt in stransa legatura.O sa fac un consult la un medic aici sa imi faca trimiterea , ca banuiesc ca altfel nu se poate , dar vreau sa fiu pregatita sa ii sugerez si eu.
Fetelor , va rog , ajutati-ma!Nu mi-e deloc bine si ca sa-mi recapat linistea trebuie sa imi rezolv problema asta.

Mergi la inceput

Denisuca studiaza articolul asta : http://www.emcb.ro/article.php?story=20030112215853000
Eu nu stiu sa ti le spun pe toate si cred ca e destul de explicit articolul. Afli de acolo ce analize tb sa faci.

Edit. Mai gasii un articol f interesant aici:
http://www.presspro-gineco.ro/articole/gineco-165.php
E bun si pt Gudindel

Miki

Mergi la inceput