Drilling ovarian

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adrriana spune:

quote:
Originally posted by Tia

Daca ovarele se "incapataneaza" si nu vor sa elibereze ovulul, ginecologul are "ac de cojocul" lor la propriu: printr-o interventie laparoscopica (burta nu este deschisa, chirurgul introducand doar o camera video si niste pense) este cauterizat in mai multe locuri ovarul folosindu-se niste ace minuscule cu care este intepata perpendicular suprafata acestuia. Acest procedeu poarta numele de drilling ovarian si de cele mai multe ori este urmat de inducerea ovulatiei in lunile urmatoare.
Partea negativa a acestei proceduri consta in posibilitatea aparitiei unor aderente dupa interventie. Daca interventia laparoscopica nu este dorita sau nu se poate realiza, medicul mai poate induce ovulatia folosind hormoni specifici: hormon luteinizant (LH) si foliculo-stimulant (FSH). Sarcinile multiple sunt mai frecvente dupa folosirea acestei metode de stimulare. Nu uita! Scaderea in greutate poate duce la disparitia manifestarile clinice si de laborator.

si ca sa sar de una la alta, intr-adevar instilatiile sunt considerate barbare, sunt foarte dureroase si exista riscul inflamarii trompelor.. mi-a luat 3 luni sa ma decid daca sa le incerc sau nu. la interventia laparoscopica m-am temut de o extrauterina, pe cand la instilatii mai rau decat "obstructie tubara bilaterala" nu puteam obtine... la un an de la incheierea tratamentului a venit

Tia,in urma carui tratamanet ai ramas insarcinata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniaN spune:

Fetelor nu mai amanati operatia daca puteti,oricum ovulul nu poata sa iasa chiar daca faceti stimulare ovariana....la fel am patit si eu.

m-am operat in octombrie ,iar in decembrie am ramas deja insarcinata fara alt tratament hormonal,operatia a fost un succes la mine si nici nu e foarte grea,recuperarea nu dureaza mult....trebuie doar sa va gasiti un medic bun care sa va opereze.

va doresc multa bafta.

LAVINIA7+

Mergi la inceput

laviniaN,ce veste buna ne-ai dat...inseamna ca putem si noi spera,cu toate ca depinde de la caz la caz,dar exista speranta...spune-ne mai multe despre acest drilling ovarian...multumim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_oana26 spune:

ami_79 ti-am raspuns pe mail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

quote:

Tia,in urma carui tratamanet ai ramas insarcinata?

Adriana

eu am facut numai instilatii pentru desfundrea trompelor..

textul cu litere inclinate l-am gasit pe net...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_oana26 spune:

Adrriana, am vrut sa-ti trimit mesaj privat cu numele dr, adrese, tel, dar n-am reusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniaN spune:

Nu am ce sa va spun prea multe despre drilingul ovarian,se realizeaza prin punctionarea ovarelor in anumite locuri pt a putea elibera foliculii,deoarece avem ovare de portelan cu membrana foarte groasa si nu pot sa iasa foliculii afara.

se face prin laparoscopie.

BAFTA MULTA!

LAVINIA7+

Mergi la inceput

Tia,ce presupun aceste instilatii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geany_m spune:

Eu am trecut recent printr-o laparoscopie (celioscopie) in care mi s-a efectuat drilling ovarian, avand ovarele marite si invelite de aceasta capsula impermeabila. Mi s-au verificat si trompele, doar una e buna, cealalta nu ma pot baza pe ea.
Astept sa vad lunile viitoare daca ovulez.... daca nu, bagam putina stimulare
Sper sa vina repede

Mergi la inceput