Drilling ovarian

Drilling ovarian | Autor: Adrriana

Link direct la acest mesaj

multumescCe presupune acest drilling ovarian?...Ati facut asa ceva?...Daca se face acest drilling ovarian se poate ramane insarcinata mai usor?...si la ce folosesc instilatiile?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Vad ca nimeni nu iti raspunde.....drilling-ul ovarian se practica in cadrul laparoscopiei, daca ai ovare "de portelan" adica daca nu ovulezi, iti cresteaza suprafata ovarelor si astfel te va "ajuta" sa ovulezi, nu e nimic sigur, depinde mult si de analizele hormonale, instilatiile sunt "proceduri barbare" ( il citez pe dr. Tutunaru ) pe care unii doctori inca le practica pentru desfundarea trompelor...sunt foarte dureroase, pot duce la infectii si oricum o trompa permeabila nu e = cu o trompa functionala, daca vrei sa stii starea trompelor tale singura solutie este tot laparoscopia eventual facuta impreuna cu histeroscopia.

Mult succes!

Kora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Daca ovarele se "incapataneaza" si nu vor sa elibereze ovulul, ginecologul are "ac de cojocul" lor la propriu: printr-o interventie laparoscopica (burta nu este deschisa, chirurgul introducand doar o camera video si niste pense) este cauterizat in mai multe locuri ovarul folosindu-se niste ace minuscule cu care este intepata perpendicular suprafata acestuia. Acest procedeu poarta numele de drilling ovarian si de cele mai multe ori este urmat de inducerea ovulatiei in lunile urmatoare.
Partea negativa a acestei proceduri consta in posibilitatea aparitiei unor aderente dupa interventie. Daca interventia laparoscopica nu este dorita sau nu se poate realiza, medicul mai poate induce ovulatia folosind hormoni specifici: hormon luteinizant (LH) si foliculo-stimulant (FSH). Sarcinile multiple sunt mai frecvente dupa folosirea acestei metode de stimulare. Nu uita! Scaderea in greutate poate duce la disparitia manifestarile clinice si de laborator.

si ca sa sar de una la alta, intr-adevar instilatiile sunt considerate barbare, sunt foarte dureroase si exista riscul inflamarii trompelor.. mi-a luat 3 luni sa ma decid daca sa le incerc sau nu. la interventia laparoscopica m-am temut de o extrauterina, pe cand la instilatii mai rau decat "obstructie tubara bilaterala" nu puteam obtine... la un an de la incheierea tratamentului a venit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrriana spune:

Eu am sindromul ovarelor polichistice si uter retrovers...Inteleg sa-mi faca drilling ovarian pentru inducerea ovulatiei....Dar nu stiu de ce sa-mi faca instilatii...Am facut histerosalpingografie si a iesit in regla ,fara probleme,trompe permeabile,mi-a spus ca trompele sunt ok...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami_79 spune:

Adrriana, la ce medic te tratezi? Si eu sunt din Iasi si vreau sa-mi investighez niste pb. de fertilitate si dereglari hormonale si nu sunt sigura la ce medic sa merg...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_oana26 spune:

ma bag si eu ca ma regasesc in problemele voastre
tot din iasi sunt, lupt de cativa ani pentru un bebe, nu reusesc nici cum sa-mi conving ovarele sa elibereze un ovul (am SPCO)
acum fac stimulare cu ovamit si daca nu da rezultate tre sa fac drilling ovarian

Sanatate multa si sa vina bebicii curand

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ami_79

Adrriana, la ce medic te tratezi? Si eu sunt din Iasi si vreau sa-mi investighez niste pb. de fertilitate si dereglari hormonale si nu sunt sigura la ce medic sa merg...

amy_79,ti-am trimis pe privat nume,adresa,telefon

Mergi la inceput

oana_oana26,tu la ce doctor mergi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_oana26 spune:

Adrriana, ce medic te intereseaza?
Ginecologul sau endocrinologul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami_79 spune:

Multumesc Adrriana, ti-am raspuns pe mail!

Oana_oana26, poti sa-mi spui si tu la ce medic te tratezi? Trebuie urgent sa ma programez la cineva si nu ma pot hotari la cine.....

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by oana_oana26

Adrriana, ce medic te intereseaza?
Ginecologul sau endocrinologul?

Medic ginecolog am,dar nu strica o a doua parere ...si bineinteles ca ma intereseaza un medic endocrinolog bun...de mult caut un medic endocrinolog bun...

Mergi la inceput