Endometru,monitorizari,ovulatie,TB - 149
Raspunsuri - Pagina 19
dj_mama spune:
duamna Meda, hai ca ne-ai facut fericite . Pai, se poate sa te faci matale asa de pretzioasa si sa nu ne mai bagi in seama ca dadusem toate in scenarita?
si vad ca le-ai mai dat-o si altora pe asta:
... glumesc!
hai, lasa , ca te-am iertat !
sa-ti traiasca tzucile
amameda spune:
Mami. Nu-s pretioasa ci doar un pic talamba fiindca imi suge copilul asta si creierul sau bucata de creier pe care o aveam. Cred ca de aia nu am pus nici un gram pe mine, flamand ca tata-sau.
MEDA 14 +
Cocolyso spune:
Buna,
Citesc in fiecare zi ce scrieti si ma bucur pt fiecare dintre voi.
Am mai postat si eu pe aici.......aspir la bebik.
Azi sunt in z 17 si observ o scurgere albicioasa, dar nu ca albusul.
In z 14 am fost la eco transv si mi-a zis ca am ovulat ca endometrul e de 16 mm si ca dr crede ca poate fi bebe, dar sa asteptam pana pe 5 febr cand ar trebui sa vina uratii;cm meu este regulat 28 zile.
Oare ce o fi cu scurgerea asta?
noela_carmen spune:
wooow, wooow, wooow!!!
lume, lume, veniti sa vedeti minune!!!
a aparut mamica meda.
ma bucur ca sunteti bine amandoi,asteptam detalii!!!
sar'na di urare...te-am asteptat...pana la urma ai venit, stiam io!
pup burtica mica.
lorelai , sangerarea e normala dupa histeroscopie, stai linistita. daca devine abundenta , atunci trebuie sa iei legatura cu medicul tau.
cocoliso, daca e dupa ovulatie, se pare e progesteronul, e de bine
teomaria spune:
Noela, stiu ca tu stii mai multe... esti mai in cunostinta de cauza (am vazut ca stii mai multe despre tema de aici), poti -daca nu-i bai, sa-mi spui si mie cam cum creste endometru pana la ovulatie si dupa ovulatie, ce inseamna daca e f.gros dar totusi nu s-a prins nimic??!!Eu spre ex.in Z21 aveam 13mm si-abia in z29 am ovulat, iar ieri z43 (14DPO) mi-a venit.
Merci anticipat de raspuns
PS Poate mai stiu si alte fete ceva despre asta
Va pup pe toate
http://tt.lilypie.com/vUQWp2.png
galuscuta spune:
Fetelor va cer si eu parerea (din nou) :azi sunt Z37 si de ciclu nici urma (sunt dupa o incercare FIV).deci primul ciclu mi-a venit dupa 3 zile de intrerupere a utrogestanului (BHGC 0,1).Acum am intarziere (la un ciclu cam de 30-32 zile).Mi-am luat TB azi dimi si era 36,6 deci nu am ovulat ,nu?Pe mine ma dor sanii dupa ovulatie pana la rusi iar acum sunt moi si fara simptome...daca iau duphaston 1x2 ori pe zi provoaca ovulatia si respectiv ciclul?Ce puii mei sa fac , ca trebuie sa-mi fac analizele in Z3 pt. o noua vizita pt.FIV in februarie....astept sfaturi . Aaa, iau maca de 20 de zile , dar nu simt nici o imbunatatire ....
galuscuta
mirella76 spune:
Buna dimineata la toate doamnili!..
Trecui si eu repede sa va salut...
Si sa sar in ajutorul lui Meda, caci o sa vedeti si voi curand cum este sa fii ...
Eu ori imi este rau, ori imi este somn, dar un somn de ala de dormi o saptamana intreaga si tot obosita esti...Drept pentru care nu prea stiu cum trec zilele si nu reusesc sa fac mai nimic...
Despre este bine numai ca a cam innebunito pe mamasa de cap...Avem 20 mm; va dati seama ce mari suntem ?!... dar si cand vom creste noi......atunci sa vezi...
mirella
9+
teomaria spune:
quote:
Originally posted by galuscuta
Fetelor va cer si eu parerea (din nou) :azi sunt Z37 si de ciclu nici urma (sunt dupa o incercare FIV).deci primul ciclu mi-a venit dupa 3 zile de intrerupere a utrogestanului (BHGC 0,1).Acum am intarziere (la un ciclu cam de 30-32 zile).Mi-am luat TB azi dimi si era 36,6 deci nu am ovulat ,nu?Pe mine ma dor sanii dupa ovulatie pana la rusi iar acum sunt moi si fara simptome...daca iau duphaston 1x2 ori pe zi provoaca ovulatia si respectiv ciclul?Ce puii mei sa fac , ca trebuie sa-mi fac analizele in Z3 pt. o noua vizita pt.FIV in februarie....astept sfaturi . Aaa, iau maca de 20 de zile , dar nu simt nici o imbunatatire ....
galuscuta
De cat e in general TB ?E posibil sa-ti vina daca e asa mica.Stii cand ai ovulat?
http://tt.lilypie.com/vUQWp2.png
felicia_ spune:
Mirela, mai da si tu cate un mesaj, asa, ca sa stim ca esti bine!
Coco, e de bine! Tin pumnii!
Galuscuta, temp luata o singura data nu spune mare lucru.. doar daca stii ca de obicei o aveai mai mare dupa ovulatie... e posibil sa nu fi ovulat totusi, desi ma mir, eu stiam ca efectul stimularii (mai ales pt fiv!) ramane si in lunile urmatoare! nu stiu daca duphastonul provoaca ovulatia, eu inteleg procesul asa: duphastonul aduce un aport hormonal (progesteron, banuiesc). Atunci cand il intrerupi, nivelul scade brusc, si , daca nu e sarcina, asta determina aparitia CM. Eu zic ca poti incerca!
Duamnele, ati mai intrat pe la noi?
noela_carmen spune:
teomaria,m-am tot gandit cum sa fac ca raspunsul meu sa te te satisfaca fie si intr-o masura mai mica...incerc, desi vad ca tu ai incredere in cunostintele mele, sa ma crezi pe cuvant, ca si eu inca mai am intrebari vis a vis de aceasta problema,pentru ca la mine chiar e o problema acest endometru...
pana la ovulatie, endometrul se ingroasa sub actiunea estrogenilor,dupa ovulatie el continua sa creasca si sub actiunea progesteronului, numai ca acesta contribuie si la fixarea sarcinii.creaza un "patuz" bun si cald pentru posibiliul embrion.
nu pot spune "cat" creste dupa ovulatie, ideal este, daca vrei neaparat sa stii, sa mai faci o eco.
daca e "foarte gros" in nici un caz nu indica prezenta unei sarcini. imi pare rau ca medicul tau te induce in eroare prin a sa ignoranta, sa-i fie rusine.
se spune ca un endometru gros tradeaza automat un exces de hormoni estrogeni, sau ca acesti hormoni, nu sunt contrabalansati de progesteron, asa o fi , dar nu si in cazul meu. in septembrie anul trecut, mi-am facut hormonalele si stateam foarte bine si cu estrogenii si cu progesteronul, si totusi endometrul meu era 16-18 mm.
medicii, au invatat de prin cartile lor, ca un endometru poate fi considerat hiperplazic(gros) peste valoarea de 12-13 mm,asa spun unii, altii peste 14 mm...am intalnit foarte multe contradictii.
cert e ca nici una din noi nu e standard, de fapt ma tot intreb cum au ajuns la valorile lor standard...probabil ca peste 14-15 mm e intr-adevar grosut, dar nu cred ca e de speriat.un endomteru gros da automat sangerari mari,eu asa pot cuantifica cat de cat marimea lui. in ultimul timp e adevarat, ca s-a redus mult cantitatea de sange pierduta la menstra. ultimele 2 cicluri am avut endo de 13 mm inainte cu aprox 4 zile inainte de menstra, iar inainte de ovulatie era 10-11...
ti-am scris toata povestea asta, ca prin comparatie sa faci niste corelari, si sa poti trage concluzii in ceea ce te priveste.
faptul ca in ziua 21 aveai endometrul de 13 mm... hmm, mie nu mi se pare exagerat;daca aveai exces de extrogeni ar fi fost muuult mai gros; ceea ce ma pune pe ganduri , e ovulatia ta tarzie...faza luteala de 14 zile standard, asta nu poate decat sa te bucure.
FSH-ul l-ai masurat vreodata? se face in zilele 2-4 ale ciclului.
eu am ceva in cap, dar pentru ca nu-s deloc sigura, mai bine tac decat sa spun prostii mai mari decat mine.
s-o chemam pe Avalon
galuscuta, si tu tot de Avalon ai nevoie. daca are timp sa ne citeasca e bine, dar mai important ar fi sa aiba si timp sa ne raspunda...
mirella, ce repede mai trece timpul...