Cum functioneaza agentiile imobiliare?
Raspunsuri - Pagina 2
ameea spune:
Sirimie,daca te grabesti sa inchiriezi ceva,nu te baza ca te vor suna agentiile,chiar daca-i rogi in acest sens.Si eu am cautat sa inchiriez un apartament,eram presati de timp,si nu mi-au rezolvat nimic.Am dat zeci si zeci de telefoane.Pana la urma am stat pe net pe online la Anuntul Telefonic(www.anuntul.ro)-sectiunea anunturi on-line,la inchirieri.Le poti urmari f.usor si in functie de preturi.Tot printr-o agentie am inchiriat,dar am gasit ceva rezonabil.Comisionul lor e de 50% din pretul primei luni de chirie.Asta e comisionul ptr.inchiriere,pentru vanzare-cumparare e intr-adevar de 3 %.Bafta multa!
lavinia345 spune:
Comisionul la vanzare-cumparare e 3%?Mi se pare enorm,eu stiam de 2%.Oricum la sume mari eu nu as da acest comision,se negociaza oricum.Dar asta se precizeaza la inceput.Si contract de exclusivitate eu iar nu semnez.Semnez ca am vazut acel apartament la data aia si ora aia cu agentia aia.Dar ca vanzator de apartament sa semnez contract de exclusivitate cu o anumita firma mi se pare o tampenie.Daca nu-mi gasesc ei client in 3 luni ce fac?Astept la nesfarsit pana las eu din pret?Oricum,"frumusetea" acestui joc e ca agentul imobiliar imbrobodeste si vanzatorul si cumparatorul.This is the name of the game.
Faza cu asteptatul euroilor de la straini mi se pare penibila,dupa parerea mea piata imobiliara nu va mai creste cu mult si daca creste doar in zonele 0.
Lavinia
Natalia
grodear spune:
Da, se negociaza la sume mari dar eu procedez altfel: le spun ca pentru tranzactia cutare au suma cutare de la mine si daca le convine bine, daca nu, sa fie sanatosi, ca eu daca am intentia sa cumpar, pana la urma imi gasesc si singura. Ei macar isi dau seama ca eu fiind client sigur, decat sa ramana cu casa nevanduta mai bine mi- o dau mie pe comision mai mic.
Si gata, nu ma mai imbrobodesc ei pe mine ci eu pe ei!
Si inca ceva, daca vin la voi si zic ca comisionul e atata, ca au de platit TVA, sa nu credeti pentru ca AGENTIILE IMOBILIARE NU SUNT PLATITOARE DE TVA!!!
Asta o stiu sigur, am o prietena care are agentia ei. Nu sunt decat vreo 3-4 care sunt platitoare de TVA si fac parte din cele care vand numai proprietati de lux.
grodear spune:
Piata imobiliara o sa creasca in continuare, dar nu la apart, cu la terenuri, pentru ca la noi sunt foarte ieftine fata de afara. Si eu era sa fac o prostie sa vad o casa cu teren mult, dar bine ca m- am trezit la timp. In primul rand, iarna nu se vinde mai nimic si tre' sa scazi la pret, iar in al doilea rand am fost la Prim si in martie o sa am gaze si o sa fie altul pretul! Asa ca pt. 2 luni pierdeam o gramada...
lavinia345 spune:
Da grodear,ai dreptate,preturile o sa creasca la terenuri.Bine ca ai avut inspiratia sa nu vinzi acum.Bafta la tranzactii imobiliare.
Lavinia
Natalia
Gaby spune:
grodear: piata este ieftina pentru ca puterea de cumparare este extrem de mica, chiar infima, daca ne raportam la "afara"... tine cont ca doar 5% din populatie este intr-o categortie inalta, nu avem clasa de mijloc deci suntem toti saraci, dupa studiile elor de afara... a cumapra un aragaz si televizor in rate, nu inseamna lux, nu pentru ei...si mai ales in rate...avem destui datornici la biroul de credit! mai avem mult pana sa invatam sa facem afaceri!!!
lorena_andreianu spune:
Tot referitor la agentiile imobiliare:
Se pot ocupa ele de gestionarea unui apartament dat spre inchiriere?! Ma refer la reparatii, diverse probleme ce pot aparea cu chiriasii, etc.
Mami-Mitza si Miron Radu (06 oct. 2004)
Copilasii sept-oct 2004 (1)
Copilasii sept-oct 2004 (2)
Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani
Gaby spune:
:))
nu sunt mai intema, pe langa Baltazr, de ex... sunt micccccccaaaaaaa
dar trebuie sa ai si tu o parere!!!
radu. spune:
Intra pe www.anunturiparticulari.ro, si pt. un sms trimis poti viziona toate ofertele direct de la proprietari. Sau posteaza o cerere pe www.imobiliare.ro. Bafta !