Cum se alege o saltea?
Am o rugaminte la cine se pricepe sau s-a confruntat de curand cu aceasta problema...
Vreau sa imi cumpar o saltea - fara arcuri, am inteles ca sunt mai fiabile cele care nu au arcuri - dar nu stiu exact la ce anume sa ma uit - ce tehnologie, ce material, ce producator etc.
Va rog de aceea sa ma ajutati.
Bugetul meu ar fi de maaxim 200 euro de pentru o dimensiune de 160X200.
Deci...opinii, pareri???
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
Raspunsuri
dienutagraviduta spune:
m-a amuzat titlul ... initial am vrut sa iti spun ca trebuie sa-i tragi o tavaleala ca s-o incerci ...
acum, vorbind serios, cred ca 200 RON e putin, nu stiu ce gasesti la banii astia, poate ceva gen plapuma mai groasa, dar o saltea ortopedica de 1.60 e vreo 350-380 RON ... celelalte nu stiu ...
urmaresc si eu subiectul, si eu am nevoie de saltea, a mea are vreo 6 ani si are si niste santuri de toata frumusetea pe partea mea ...
magghyc spune:
Dienutza,
foarte tare!!!
Din pacate tavaleala nu pot sa fac in magazin, deci iese din discutie...nu cred ca pot lua de undeva vreo saltea, sa o incerc si daca nu-mi convine sa o trimit inapoi (as vrea eu!).
Ok, atunci rectific bugetul...Am vb si cu sotul si si el mi-a spus ca e putin si ca nu are sens sa luam o porcarie.
Dar mai mult de 350-400 euro chiar nu cred ca putem da...
In suma asta, ceva idei, opinii???
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
tzitziri spune:
RON sau EURO?
Eu am luat saltele din Carrefour - el aduceau si acasa si sunt foarte incantata de o Relaxa ortopedica....
magghyc spune:
Dienutza, greseala mea!
Eu vorbeam de euro...dar am sters din greseala din primul mesaj chestia asta...
Tzitiri,
cat ai dat pe saltea exact? ai idee unde e facuta si din ce material?
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
dana p. spune:
Salteaua buna este cea ortopedica si este mai tare , iar ca bani de la 350 de euro in sus.O saltea buna se probeaza cu paharul de apa. Se pune un pahar de apa intr-o parte a saltei pe un colt si te asezi in pat, ca si cum te-ai culca, cam pe la jumatatea patului si vezi daca se misca paharul, daca nu cade este buna salteaua daca nu in timp se va lasa si o sa va doara spatele.La Domus flex aveau niste saltele bunicele cam la 13-14 milioane.
Dana
Poze
Miramar spune:
Eu am luat de la Mobexpert saltea 160X200 (ca mai depinde si de dimensiuni) cu arcuri, pentru ca asta mi s-a parut cea mai buna si asa mi-a recomandat si vvanzatoarea sa aleg intre cea ortopedica si asta cu arcuri. Aia ortopeica mi s-a parut muuult prea tare, asta cu arcuri e o idee mai moale. Are 2 fete - vara-iarna. Mi-au adus-o acasa. De o luna si 1/2 ne e tare bine cu ea. Asa incat la celalalt dormitor am cumparat tot din asta cu tot cu pat de la Mobexpert - asteeptam sa ni-l aduca spre sfaarsitul lunii - ca ala de fapt e dormitorul matrimonial, asta de-l folosim acum e de oaspeti.
NicoletaB spune:
eu am super ortopedica si-s tare multumita
acum depinde de necesitati, nu face gauri, lenjeria sta foarte bine intinsa...
magghyc spune:
Miramar, Cum adica salteaua ta are 2 fetze? prin ce e diferita fatza de iarna de cea de vara?
Voi ce garantie aveti la saltele pe care le cumparati?
Azi merg si eu la Mobexpert. Mi s-a parut interesanta ideea cu paharul de apa.
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
Miramar spune:
Adica pe o parte are un material mai racoros si pe partea cealalta unul mai calduros. Poti sa o intorci - o asezi pe suport pe o parte, sau pe cealalta. Fetelor arcurile nu sunt ca la canapelele de pe vremuri - vorbim totusi de o relaxa - nici nu se simt arcurile, cearceaful sta perfect intins iar diferenta intre asta si cea ortopedica este f. mica, doar atat cat sa te simti un pic mai confortabil nu sa dormi aproape ca pe o scandura. Si acuma sincer eu nu am incredere in saltelele fara arcuri - mi se pare ca mai degraba se strica alea.
Oricum daca te duci la Mobexpert si daca gasesti un agent bun de vanzari - ca majoritatea sunt complet pe dinafara te va lamuri. Oricum sunt si ceva poze pe saltele care arata cum sunt facute pe dinauntru.
Faza cu paharul n-am incercat-o ca nu o stiam - noi (eu si sotul) ne-am trantit pe spate pe saltea pur si simplu intai unul apoi celalalt. Si nu e deloc anormal, toata lumea face asa. De aceea exista si un plastic pus pe ele in dreptul picioarelor ca sa nu se murdareasca. Noi totusi ne-am lasat doar pe spate nu ne-am urcat cu totul