Viata in Germania (40)
Raspunsuri - Pagina 30
Carmi spune:
quote:
Originally posted by Alinaquote:
Originally posted by Carmi
Inedita faza cu ccc colegul, Alina. Poate luni afli ca e din orasul tau si ca ati stat in acelasi cartierLa cat e de mica lumea, orice e posibil.Eu l-as lua direct, pe romaneste, sa vad ce fata face
.
Carmi
Foto Fabiano(20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video
Carmi,
Acum astept sa-mi trimita pe mail planul de Vorlesung pe tot semestrul si o sa-i transmit multumirile in romaneste.Da,luni o sa-l intreb,poate inteleg de ce atita secretomanie...
Sa stii ca nici acum nu am primit raspuns de la Führerscheinstelle München,is cam 2 saptamini.Intrebam,din nou,cum e cu carnetele si cum il pot schimba pe cel romanesc(expira in dec 2007)ca in Ro nu mi-l mai pot schimba ca nu mai am cetatenia romana.Luni il retrimit,tre'sa-i bat la cap pina ma lamuresc.
Weekend placut!
Alina
Nici mie nu mi-au raspuns imediat, cred ca-s cam bulversati de noua lege, prob. ca dureaza ceva pana se informeaza exact, cred ca i-au luat romanii si bulgarii cu asalt de la inceputul anului.
Aici ninge ca-n povesti, e asa de frumos....da si foarte frig, -9 grade....brrrr.
Carmi
Foto Fabiano
(20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video
tinatache spune:
ancutza, eu i l-as da da' nu decid eu si mosu meu cand aude de divort, ajutor social, someri etc.etc. deja inchide telefonul. Am rezolvat ieri, a fost o faza de pomina, ca dupa ce l-am lamurit 16 min la tel (in care am vb numai eu!) pe prop. ca pensia e cel mai sigur venit din lume, ca sa ia o fam. de pensionari, a venit o mama cu 2 baieti mari, toti angajati. Apoi am sunat la propr. sa-i spun ca de fapt 3 salarii sunt cel mai sigur venit din lume
(eu nu-s buna de meseria asta ca mi s-a facut mila si de astia 3, fiind turci nu-i primea nimeni nici macar sa vada apart... macar de romani nu s-a legat nimeni cand am cautat apart, ba din contra: "keine Russen, keine Türken, prima!"
). Pana la urma l-a dat la pensionari ca a zis ca i-a promis deja. Asa ca am scapat de-o grija. De mamica nici nu am apucat sa intreb, ca pensionara venise inaintea ei si stiam cu cine am de-a face (propr. meu).
Ca sa nu mai zic cate zeci de telefoane de la Sozialempfänger:( Iarasi nu-i primeste nimeni. E grea viata fetelor, tb sa ne bucuram ca nu suntem in asemenea situatii ca-i naspa...:(
Cristina
-----------------------------------------------
www.esel-initiative.de
Yasmine spune:
quote:
Originally posted by tinatache
salutare!
nu ma pot abtine sa nu va povestesc ce am ajuns sa traiesc azi. E o intamplare scurta, dar nu-mi iese din minte nicicum.
Noi ne mutam si cautam Nachmieter, pt ca vrem sa plecam inainte de cele 3 luni. Si azi a venit o tipa cu 2 copilasi, 2 baietei frumusei si f bine facuti (cel de 3 ani jumate era de 2 ori cat al meu de 3 ani). Baieteii au deci 3,5 si 1,5 ani. Super dulci, timizi dar si-au dat drumul si s-au lipit ca marca de scrisoare. Au intrat in casa, mami i-a descaltat ca erau plini de zapada si dupa 30 sec. s-au dus tinta in camera copiilor. Nu mi s-a parut ceva iesit din comun, e o harababura acolo si e clar ca orice copil se duce la jucarii, nu? Numai ca nu e chiar asa. Am stat un pic de vorba si femeia mi-a povestit ca e in divort, ca sotul e f bogat, au o casa de 150 mp platita deja, cu 7 camere, ca sotul castiga f mult dar nu e de acord sa faca macar una din camere "camera copiilor", el zice ca "intai sa-si castige dreptul asta". Va spun drept, aproape ca ii venea sa planga cand imi povestea. A spus ca nu le lipseste nimic, dar nu poate trai cu un om care gandeste asa, ca oriunde merge copiii stau doar in camera copiilor si nu mai vor sa plece. De jucarii n-am intrebat daca au. Acuma isi cauta sa se mute de acolo, chiar a zis ca o sa le lase dormitorul cel mare ca ea tot e singura si poate dormi in camera mica. Sa aiba mult spatiu pt ei si pt toate jucariile pe care o sa le ia.
De azi dim. numai la asta ma gandesc, ca noi tot timpul zicem ca nu ne ajung banii, ca am vrea si aia si ailalta, si uite ca altii au si nu stiu sa se bucure de ei. Idiotului la ce-i foloseste totul daca ramane singur? Cum poti pune un asemenea principiu in fata familiei, a copiilor tai?? Mai ales cand iti permiti, ai spatiu, ai tot... eu nu inteleg...
Cristina
www.esel-initiative.de
Am vazut si eu asa ceva aici. Si nu la straini, sau sa-mi povesteasca cineva, e o fosta angajata a mea, care nu s-a mai intors din Mutterschutz, ca a facut mai departe copii, au in total 2 beieti de 5 si 3 ani, o cutie din aceea de cumparaturi "Faltbox" de jucarii, nu pt ca n-au, sau nu pot ci pr. ca fac economii, sunt Schwabi, si nu vad sa dea bani pe lucruri, cu care copiii lor se pot juca la gradi, sau la prieteni.
Nu zic ca asa cum facem noi e ok, la noi peste tot sunt jucarii, de toate felurile, dar, se si joaca copiii cu ele, cu mare placere, pe rand cu toate.
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/
Daconst spune:
Multumesc la toate de urari si va doresc si voua copii sanatosi,ca asta e tot ce conteaza pina la urma.Asta dupa ce am trait pe pielea mea experienta de a fi mama.
Suntem acasa se o saptamana,dar bb are colici si ma omoara noaptea.Nu mai stiu ce sa incerc ca deja parca am epuizat toate metodele.Am luat picaturi,Lefax,supozitoare cu chimen...habar nu am ce ar putea functiona.
Daca aveti vreo idee va raman recunoscatoare.
Michelle,eu am nascut cu peridurala,doar ca partea finala am simtit-o din plin.Adica m-au lasat fara anestezie cind trebuia sa imping pentru a nu folosi forcepsul.Nu stiu daca peste tot e la fel,dar la mine a fost dureros.
Uite povestea nasterii postata de mine:aici
Sper ca tu sa fii mai norocoasa.
Sarcina usoara!
Dana 
DidiAlex spune:
Dana, sa va traiasca flacaul!!!
Tu il alaptezi, nu? Incearca sa vezi ce/cand anume il deranjeaza din alimentatia ta. Am o prietena care alapteza si atunci cand mananca peste fript bb e cel mai linistit.
De regula se agita si daca tu esti agitata. e bine daca nu e prea frig afara sa il scoti la plimbare. Aerul e tare si ei obosesc repede.
La noi nu a mers nici o metoda de calmare gen ceaiuri sau picaturi dar l-am tinut mult pe burtica si l-am plimbat la fel de mult. ...dar era toamna nu iarna. E fff importanta ca dupa alaptat sa scoata tot aerul. Prima luna e mai greoaie, ca apoi va acomodati.
Multa sanatate si bafta!!
Michelle35 spune:
Buna fetelor!
Felicitari Dana! Multa sanatate tie si copilasului! Imi pare rau, nu stiu ce sfat sa-ti dau in legatura cu colicile. Precis voi afla si eu peste cateva luni :). Dar sunt sigura ca afli de la alte mamici.
Am citit povestea nasterii postata de tine. Imi pare rau ca a durut asa tare la final...dar cred ca acum esti foarte fericita.
Michelle
25+
tinatache spune:
dana, sa-ti traiasca micutul. Eu o mai tineam pe burta mea pe mandra, ca dimienata o apuca foiala si dormea dusa. Adica burta ei pe burta mea, se incalzeste, plus ca eu stateam un pic ridicata sa dea aerul mai usor afara. Tin-te tare ca trece si asta! si apoi vine alta![]()
yasmine, cu jucariile si la noi e la fel, desi in ultima vreme am mai scurtat-o, nu mai iau chiar asa multe ca la inceput. Dar se schimba "repertoriul", trecem la jocuri cu zarul, puuzle, carti, la chestii mai pt varsta lor. Nu stiu, eu nu concep copilaria fara jucarii. E clar ca spui si NU copilului, ca ei tot vor si din ce in ce mai mare/tare dar parca nici deloc... Plus ca nu e stimulat cum tb... Si sa stii ca intorci banii cu lopata si nu iei nimic, mai ales ca nici nu-s scumpe, cu 10-15€ ei un joc super misto pt toata familia. Nu stiu, nu inteleg si pace.
Cristina
www.esel-initiative.de
misha-germ spune:
Desi va citesc in fiecare zi..si sunt la curent cu ce se intampla pe aici pe forum si ce discutii sunt, scriu mai rar.Si asta, pentru ca de fiecare data cand apelez gasesc foarte putine raspunsuri sau deloc.
Sper ca de data asta sa ma ajute si pe mine cineva.
As avea nevoie de cineva care se pricepe la proiectare de imobile, cineva care se pricepe foarte bine sa foloseasca CAd-ul, un inginer sau un arhitect.Poate ati auzit sau este cineva chiar aici pe forum care se ocupa cu asa ceva..poate stie cineva o adresa???
Sper ca de data asta sa ma poate ajuta cineva.
Va pup si tineti-mi pumnii ca zilele astea vine un bebica
miha
monicica spune:
buna seara
vin si eu cu o mare rugaminte: puteti sa imi recomandati niste cursuri de germana audio? ceva de pe net, sau ceva ce ati cumparat si a fost bun? M-ar interesa ceva de incepatori, o voce care sa zica tare si raspicat ceva de genul "Ana are mere".Vreau pt Robert (baietelul meu de 1 an jumate) si cred ca nici mie nu mi-ar prinde rau, pentru pus in masina ca am observat atunci cand aude la radio ceva spus clar si tare, repeta :D. va multumesc mult.
Dana, felicitari pentru bebelus sa va traiasca sa fie sanatos. cu colicii nu prea ma pricep ca noi nu am avut, dar imi amintesc cum mi-a recomandat moasa: sa il alaptez la intervale regulate si sa nu cumva sa ii dau laptic mai repede de 2 ore pentru ca combinatia de lapte proaspat cu digerat il deranjeaza. Nu stiu cat de corect e ceea ce a spus ea, dar e singura chestie care mi-o amintesc.
monica
sfarsitoarea spune:
Monicica, s-a deschis un nou capitol. Ar fi bine sa pui intrebarea acolo ca aici nu stiu daca mai intra cineva.