Cum sa-l determin sa se hotarasca?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Ash indraznii sa te
contrazic......NU ESTE PREGATIT ASTA E TOTUL NU CA NU AR VREA SA SE INSOARE CU EA.aRE TEMERI CA CEVA SE VA SCHIMBA IN RELATIA LOR SI IN NICI UN CAZ IN BINE.Eu ma stiu pe mine si de aceea indraznesc sa te contrazic.Atat eu cat si el balante fiind,fiind de ceva ani impreuna,locuind impreuna,luptand ptr aceleasi lucruri nu am putut face acest pas foarte mult timp.Mie imi era frica ca ceva se va schimba si nu in bine.Si lui la fel.Numai ca noi discutam despre asta deschis,comunicam foarte bine pana cand pur si simplu m-a sunat cand era plecat si m-a cerut in casatorie.Si eu simteam ca vreau si sunt dispusa sa risc daca pot spune asha.Casatorita m-am simtit din momentul in care ne-am mutat impreuna,ne-am luat casa si ne-am implicat amndoi in viitorul nostru.Ptr mine chiar nu a contat bucata de harite pe care acum o am.Nu imi pare rau ca am facut acest pas ptr ca lucrurile sunt din ce in ce mai bune,il iubesc poate mai mult decat acum cativa ani,ne aratam dragostea si ne iubim mult mult de tot!

34+saptamani http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Eu as proceda in felul urmator:i-as spune ca pentru mine, atata timp petrecut impreuna si nivelul relatiei a ajuns intr-un punct in care doresc oficializarea relatiei.
A trai in concubinaj este lucrul cel mai convenabil pentru un barbat.Are tot ce-si doreste, la ce i-ar trebui sa se lege la cap?
Meriti sa vina din partea lui cererea, daca intr-adevar te iubeste, nu sa faci tu pasul..ce farmec ar mai avea?
Eu nu i-as spune verde in fata, dar i-as spune ce am aratat mai sus, dupa care i-as spune ca voi pleca la mama pentru a ma gandi singura la mersul relatiei noastre.
Daca va fi destept , va realiza ca nu poate trai fara tine si va veni el sa te ceara..va realiza ca a devenit cumva dependent de tine...cine-i mai gateste..?cine mai spala? cine-l mai mangaie?...mama...?
Trebuie sa-l lasi pe el sa realizeze cat de mult ii lipsesti...nu-i cere tu sa-ti spuna , nu-l intreba direct(nu vei uita asta cat vei trai si putin din iubirea pentru el va muri).
Meriti macar atat:sa-ti spuna el si sa-ti arate cat de mult te pretuieste si te vrea pentru a fi numai a lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Fetelor nu va ambalati ambele variante pot fi valabile - si ca el nu vrea sa se insoare cu EA si ca nu e pregatit inca si ca nu realizeaza cat de tare o preocupaa pe ea acest lucru.

Ce mi se pare o certitudine este ca nu maerit sa te chinui pentru un moment de romantism la care ce-i drept ai visat probabil toata viata. Iti spun din proprie experienta, dintre toate amintirile mele despre noi (eu si sotul) nu asta este printre primele, ba dimpotriva este la coada cozii - de ce? pentru ca desi vorbisem de casatorie inca din primul nostru an impreuna, desi stiam clar ca isi dorea sa ssse insoare cu mine inca inainte de a-mi fi dorit eu asta, ulterior cererea intarzia - de ce?? uite pentru ca si el isi facea o gramada de probleme - era evident ca eu eram Aleasa, dar momentul nu i se parea oportun - i se parea ca nu e matur suficient, ca nu castiga destul, ca nu avem unde sta. Si a trebuit sa-i explic ca asa cum traim impreuna de 3 ani de zile in apartamentul parintilor mei (ei fiind plecati din tara. Si asa cum ne descurcam foarte bine cu banii, mai ales pusi impreuna, asa ne vom descurca si casatoriti. In plus m-am dat cu curu' de pamant explicandu-i ca ceasul meu biologic suna ca vrea nunta mare, ca vreau sa ma fac mireasa frumoasa etc etc etc. Dupa care incepeam si eu sa numar momentele, Craciunul a trecut si ciu ciu cerut, revelionul la fel, Sf. Valentin asemenea, ziua lui , ziua mea si oha. ce-i drept intre timp tatal lui s-a imbolnavit rau si asta l-a dat inapoi rau pe barbati-miu. Apoi in septembrie m-am dat rau cu curu' de pamant si-am urlat ca pierd vremea cu el si urmatoarul weekend dragutul de el a facut rezervari la cabana preferata la munte cica de Sf. Maria, ca ma cheama si Maria si seara imi daddea inelul - com[plet previzibil, n-a fost deloc o surpriza pt. mine, dar momentul a fost totusi emotionant, pentru ca emootiile lui erau foarte dulci. Saracu' mi-a dat inelul si-n loc sa ma ceara de nevasta imi spunea ca e cadou de Sf. Maria, desi era evident inel de logodna. Eu l-am luat, l-am pupat, i-am sus multumesc si noapte buna apoi. Iar el saracu' trist si contrariat imi zice dar vezi ce fel de inel e? ai inteles ce inseamna? Si eu a naibii i-am rasspuns pai ce sa inteleg, ai intrebat ceva? vrei sa ma intrebi ceva, fa-o ca lumea, in genunchi cu tot tacamul. sarcacu' s-a conformat.

Si-a fost foarte bine si frumos. De-atunci au trecut 3 ani si 1/2.

Eu zic asa - nu toti barbatii sunt romantici si siguri pe ei. asa incat au nevoie de un impuls sau mai multe. Nu merita sa te amarasti si chinuiesti atata pentru o imagine creata de povestile si filmele vazute. De prea multa asteptare si chin s-ar putea sa nici nu mai apreciezi momentul atat de tare. Mai bine pui problema pe tapet si stii o treaba. Daca te vrea o sa se dea pe brazda, daca nu, macar n-o mai lungesti aiurea, ca timpul trece si nu in favoare ta din pacate!

Cu bine si succes! La multi ani pe 2007!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Te cred ca te doare sufletul sa renunti la ideea noastra de ia o pauzaruste cu fluturasi in cap ... visand la momentul in care el cade in genunchi si ne zice ca vrea sa fim a lui pentru tot restul vietii .

Si eu am renuntat ... a fost un fel de proiect administrativ, si incercam sa-mi reprim frustrarea si sa fiu matura, dar mi se strambau buzele a plans, ca unui copil caruia i-ai luat jucaria favorita . Ma gandeam ca asta e ... asa s-a intamplat ... si cel mai emotionant capitol din viata mea, o sa ramana scris asa. Pana la urma a reusit sa-mi aduca zambetul pe buze pt ca eram in parcarea subterana de la Plaza, mergeam spre masina cu verighetele in cutie si s-a asezat in genunchi pe ciment, in atmosfera aia teribil de romantica, pt a face "cererea oficiala ca la carte". Am ras de m-am tavalit pe jos si dupa aia mi-am tuflit verigheta pe inelarul drept pe post de inel de logodna ca nu mai aveam rabdare si am plecat in Herastrau sa ne dam cu rolele ca sa sarbatorim. A fost frumos ... nu cum am visat ... dar a fost varianta mea si numai a mea, cu el al meu si nu cu cel din filme.

Pe de alta parte am o colega pe care a cerut-o prietenul ei pe gondola in Venetia, cu inel cu diamant. Sigur ca mi-a venit sa-mi bag unghia pe gat dar ... prietenul ei e un mitocan. Nah, uite ce a facut mitocanul si al meu care este o co-moa-ra de baiat ... Io zic ca mai bine cu al meu in parcare la Plaza. Lucrurile nu sunt ce par a fi.

Lasa siropurile ingerate din mass media si gandeste-te ce e cu adevarat important pentru tine: faptul ca vrei sa fii sotzia lui. Si orienteaza-te, asa cum spun fetele, pe a afla daca el te vrea cu adevarat ca sa stii sa nu mai pierzi vremea cu iluzii. Spune-i ca vrei sa-ti traiesti viata langa un barbat care te vrea cu adevarat "pentru tot restul vietii pana la proba contrarie". Si intreaba-l daca el crede ca este acela sau daca ar trebui sa mai cautzi. Dupa atatia ani ai dreptul la un raspuns prin fapte si nu prin "da' sigur ca te iubesc si te vreau pentru totdeauna, draga mea"

Presupun ca stii ca maritatul nu-ti garanteaza fericirea ....

Never say NEVER.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona25 spune:

quote:
Originally posted by crisseis

Daca va fi destept , va realiza ca nu poate trai fara tine si va veni el sa te ceara..va realiza ca a devenit cumva dependent de tine...cine-i mai gateste..?cine mai spala? cine-l mai mangaie?...mama...?

pai tocmai, ca el gateste in casa. si de spalat inca nu avem masinad e spalat si ducem rufele la ai mei sau la ai lui. curatenie facem impreuna. la mine serviciul e mai greu si mai lung (si mai bine platit), iar la el e mai scurt, are mai mult timp liber si ii si place sa gateasca.

in rest, despre ce au spus celelalte fete, toate aveti dreptate in felul vostru. unele mai optimiste, altele mai pesimiste, in functie de ce au traiti si ele sau ce au vazut pe la alte relatii.
eu nu cred ca nu ma vrea pe mine. altfel de ce am mai sta impreuna. si dca ar fi sa-i umble ochii dupa altele, ar putea-o face si casatorit.

ma gandeam sa vorbesc cu niste prieteni de familie de incredere si sa-i rog sa-l interogheze ei despre de ce nu ne casatorim. poate lor le-ar zice ceva. dar in secret, sa nu stie ca vine de la mine toata treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu zic sa discuti direct cu el, cu umor, lasind loc de intors (pt. tine ;))
oricum romantismul s-a cam dus deja, si ar fi chiar si greu sa te surprinda acum, banui ca orice zi cu soare mai stralucitor e o ocazie buna pt. tine :)
daca vrea sa va casatoriti va zice, bine, hai s-o facem, si vorba lui Rufus iti scoti tu pirleala cu romantismul dupa aia, daca nu vrea va baga clisee si te-ai lamurit.

oricum e infinit mai important sa aveti o viata buna impreuna decit sa te ceara ca-n filme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

quote:
Originally posted by Ramona25

ma gandeam sa vorbesc cu niste prieteni de familie de incredere si sa-i rog sa-l interogheze ei despre de ce nu ne casatorim. poate lor le-ar zice ceva. dar in secret, sa nu stie ca vine de la mine toata treaba.

Ar putea fi chiar o idee buna, cu conditia ca el sa aiba incredere in respectivii prieteni, adica sa poata vorbi lucruri de suflet cu ei, altfel tot ce le va spune va fi ceva de genul "toate la timpul lor" pe cand daca sunt genul de prieteni cu care poate discuta genul acesta de lucruri, adica nu doar simple banalitati cotidiene, ai putea afla astfel cum stai si orgoliul sa iti ramana intact. Dar e obligatoriu ca prietenii sa nu ii spuna ca de fapt sunt purtatorii tai de cuvant.

Daca nu merge nici asa, discutati pana la urma macar sa stii cum stai.

Pupici
Angelique
poze, povestea nuntii, luni de miere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona25 spune:

noi am mai fost in destule situatii in care cunoscutii nostri spuneau pe sleau: dar voi ce faceti? nu va casatoriti? sau cand va casatoriti?
eu taceam, cu un zambet din ala tamp pe fatza si el o lua pe panta cu glumele, ca avem timp, sa suntem tineri, ca: da ce, vreti sa mergeti la o nunta si nu aveti la cine? prostii din astea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Exact din cauza asta spuneam si eu ca trebuie sa fie cineva de incredere din punctul lui de vedere, cineva caruia sa ii poata spune cinstit ce simte exact. Eventual un barbat, poate i-ar fi mai usor, si intr-un moment cand sunt numai ei amandoi, ca sa nu ii dea ocazia sa ajunga iar la raspunsuri din acestea standard. problema care apare acum e ca respectivul prieten sa iti spuna tie cinstit ce a discutat cu el, si sa nu intervina aici solidaritatea masculina si sa iti serveasca o ameteala cu apa rece ca atunci chiar ca nu ai facut nimic.

Sincer, eu chiar cred ca sunt unii barbati atat de comozi incat le e greu sa transforme ceva care merge bine in ceva care nu stie cum va merge - casatoria. Si mie mi-a fost teama de casatorie, desi mi-am dorit-o, mi-a fost teama sa nu se strice relatia frumoasa pe care o avem. Dar acum imi pare rau ca nu am facut-o mai devreme. De aceea spun ca s-ar putea ca iubitul tau ca nu isi dea seama cat de mult iti doresti tu acest lucru si nici macar sa nu realizeze ca tu astepti un gest de la el.

Pupici
Angelique
poze, povestea nuntii, luni de miere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Ideea cu prietenii, nu mi se pare viabila. Din ce stiu eu despre barbati, cei mai multi sunt reticenti la genul asta de discutii. O s-o dea din nou pe glume si nu vei afla nimic nou. Si nu e tocmai corect nici din partea ta s-o iei asa pe ocolite. O sa para ciudat, dar daca nu vrei si nu vrei sa pui tu problema direct in fata omului (subscriu la ce s-a zis cum ca barbatii sunt grei de cap cand e vorba despre aluzii, desi aluzia ta cu inelul era mai mult decat transparenta), mai bine imbufneaza-te brusc si du-te la mama ta acasa. Sa vina dupa tine! Da-i timp de gandire: " Poate avem nevoie de o pauza.....Relatia noastra stagneaza, a ajuns intr-un punct mort..........Simt ca nu mai evoluez in relatia asta.....". Astea-s clisee, clar, stiu asta si ar trebui sa stie si el, ca doar nu-i picat din luna. E un mod sa-i atragi atentia ca-ti lipseste ceva, fara sa-i spui direct sa te ceara de nevasta.

Bee
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput