Avortul terapeutic-crima????
Vreau sa abordez un subiect foarte foarte dureros pentru mine!
Sunt insarcinata in 9 saptamani, si tocmai am aflat in urma unor analize,ca e posibil sa am rubeola(pojarel),ceea ce e foarte grav, boala in cauza, contactata in primul trimestru de sarcina dand grave malformatii fatului(surditate, retard mental sau de crestere, cataracta, si multe altele necunoscute inca).
Mi s-a recomandat fara discutii intreruperea de urgenta a sarcinii.
Am cerut repetarea analizei, eventual vreau sa repet analiza la un alt medic/laborator.
Dar...daca se dovedeste ca am intr-adevar boala, si ca am facut-o in timpul sarcinii......e groaznica urmarea!
Si cel mai groaznic e ca decizia imi apartine, cade totulpe umerii mei.Al meu e impotriva avortului,, eu sunt distrusa, nu stiu ce sa fac...nu vreau si nu pot , nu am puterea sa imi asum un asemenea risc, sa aduc un copil condamnat din start, pe lume.
Sunt f debusolata, nu stiu incotro sa o iau...cu cine sa ma cert...
m-am saturat de atatea incercari in viata...cand se vor opri????
Vreau sa aud prpriile voastre pareri...
considerati avortul in aceasta situatie o crima?
Al meu,s-a inchis in el, reactioneaza urat tare,nu vrea sa mai auda de D-zeu, ii ies din gura numai blasfemii, mi-e frica sa il aud,nu stiu cum sa il mai calmez...nu destul imi este mie greu, nici sprijinul lui nu il am....
mai sper totusi intr-un miracol, poate a fost o greseala...
E o intrebarea grea, dar as intreba...voi ce ati face intr-o situatie similara?
http://br.pg.photos.yahoo.com/ph/lucianna_ishiy/my_photos
Nikole9+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/frezia_2004/my_photos
Raspunsuri
aschiutza spune:
Draga Nikole, numai inima ta poate sa iti dea raspunsul. Nu te lua dupa noi, pentru ca tu vei trai cu urmarile si nu noi, egal care va fii decizia ta. Poate te-ar ajuta sa vorbesti cu un preot, daca ai gasii acolo (vad ca ai stegulet de Japonia), sau chiar cu un psiholog care sa te ajute sa rezolvi haosul dat de aceasta veste. E o hotarire pe care trebuie sa o luati amindoi, tu si sotul. Daca el il vrea, tu nu prea stii, poate e mai bine sa il pastrezi?
Mama mea, cind a fost insarcinata cu mine, a avut una dintre bolile copilariei (nu stiu care, mi-a povestit tata asta, dupa ce mama a murit acu ceva timp). Doctorii i-au spus ca pot iesii oarba, debila, etc. Pt ca era in luna 5, m-au pastrat. Dar au stat cu frica ani in sir. Ce pot sa iti spun? Sunt normala daca e sa uit de strabismul pronuntat de la un ochi si ca ma fost mai bolnaviciosa si mai mica decit alti copii (ceea ce insa se poate pune si pe seama comunismului si a vremurilor grele).
E greu sa iti dau un sfat. Cind copii rideau de mine nu ma prea distram de viatza, dar viatza mea are si parti minunate si am gasit suficienti oameni care sa ma iubeasca asa cum sunt. Dar as avea teama sa fiu mama unui copil cu lipsuri,desi ale mele au fost marunte! E o responsabilitate f mare...
Nu stiu cum considera biserica avortul terapeutic, desi banuiesc stiind cit de stricta e doctrina ortodoxa. Cautati o oaza de liniste, undeva unde sa poti sa iei aceasta hotarire extrem de importanta pt tine si sotul tau. Undeva unde sa poti fii aproape de natura si de Dumnezeu.
-----------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
mate spune:
Draga Nikole,acum 5 ani am fost in situatia ta.Am ramas insarcinata si ,pentru ca lucram intr-un laborator cu substante toxice,analizele nu mi-au iesit bune.Si doctorul a recomandat avortul.Eram insarcinata in 5 saptamani cand am facut intreruperea de sarcina.Am simtit atunci ca am facut ceea ce trebuia si te rog sa ma crezi ca nici o clipa nu m-am gandit ca fac o crima.Da,dpdv al bisericii avortul este o crima,pe mine insa nu m-a interesat ce spune biserica,am avut incredere in medici si am ales calea cea mai buna pentru mine la momentul acela.N-am regretat si nu regret ceea ce am facut,nu as fi putut sta cu mainile incrucisate si aduce pe lume un copil handicapat.Da,nu este placuta situatia ta,dar eu cred ca la momentul asta trebuie sa faci ceea ce crezi tu ca este bine pentru tine,cel mai important este sa fii tu impacata cu hotararea luata.
Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama
We may have different skin colours, but we are all PINK on the INSIDE.
irina.c. spune:
Nikole,din pacate este o decizie foarte dificila,pe care va trebui sa o iei singura.Din punct de vedere ortodox avortul nu este ingaduit,indiferent de situatie.Voia lui Dumnezeu este uneori extrem de greu de urmat.Chiar nu stiu ce as face intr-o situatie similara,cred ca m-as ruga mult,as apela la rugaciunile duhovnicului,ale sfintilor...nu stiu,fiecare trebuie sa-si urmeze propriul drum...
Imi pare foarte rau ca trebuie sa treci prin asa ceva.Dumnezeu sa te ajute sa iei o decizie buna.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
nikole spune:
OFFFF, din pacate boala asta, daca o faci primul trimestru de sarcina, afecteaza fff grav fatul.Contactata in al doilea trimestru, cand deja organele sunt dezvoltate, nu mai prezinta sa aun pericol de mare.
nU AM AICI NICI UN PREOT, exista o biserica ortodoxa, cu preoti rushi doar!
Nu ma gandesc la mine, l durerea mea, ma gandesc la ce durere poate simti un copil handicapat, cand ii vede pe ceilalti sanatosi, la cat de ignoranta e lumea in care traim, nu as suporta sa-l vad mic, si suferind atat!
Daca asa ceva se intampla, sincer...nu mai imi doresc vreodata sa fac un copil, e groaznic!
Prefer sa infiiez un copilas.
Mai sper insa ca a fost undeva o greseala,si e doar o incercare...
pe care nu o doresc nimanui.
multumesc pentru raspunsuri!
Nikole9+
hannen spune:
Nikole,eu zic sa suni repede acasa si sa intrebi pe mama ta daca ai avut boala aceasta in copilarie,desi se zice ca in cazuri fff rare o mai poti contacta inca o data,totusi ar fi o speranta ca nu esti bolnava
E al naibii de greu,nici nu vreau sa ma gindesc cum e sa fii in situatia asta dar nu e imposibil sa fi gresit si dr.-ii
Uite eu am toxoplasma ,am un nivel de vreo 10.000 parca si toti dr-ii se agita ,da` am trei copiii sanatosi tun fara sa iau nici un tratament.
Asa ca... oare merita sa ne incredem orbeste in ei?Si ma gindesc ca boala asta trebuie sa se manifeste cumva.Tu ai vreun simptom???
Tare am un feeling e ca ai avut boala in copilarie si ca acum ai anticorpi,probabil ceva mai multi.
Of,care mai stiti ceva dat un sfat fetei.
Sanatateeeeeeeee muuuuuuuuulta!!
nikole spune:
Hannen, mi-a iesit valoarea f mare(HI=256).asta inseamna ca am anticorpii ptr rubeola, dar...dr. a zis ca valoarea asta atat de mare indica faptul ca tocmai am fost contaminata si organismul incearca sa se apere...
nu am nici un simptom, nimeni din casa nu are nimik.Nu am intrat in contact cu nimeni in ultima luna, am stat numai in casa, doar la supermarket ce am mai mers.
Dr. a zis ca daca era sa o fi facut in trecut, iesea valoarea mai mica...eu sper insa ca sistemyl meu imunitar a luat-o razna, sau orice altceva numai sa nu fi facuit boala recent.
Mama mea, mi-a zis ca am facut toate bolile copilariei, dar nu mai stie care si cum...mai ales ca seamna intre ele.Toate cu eruptii, febra.
Apropo, din cate stiu eu, toxoplasmoza se tine in frau, cu un trat de la medicul infectionist, exista mari sanse ca fatul sa se nasca sanatos.
Rubeola(pojarel) e singura, cea mai periculoasa in sarcina, de aceea vaccinarea la fete, incepand cu pubertatea este obligatorie .Numai pe vremea lui Ceausescu nu a mai fost obligatorie...
Atunci se vaccina la gramada, nu stia nimeni pentru ce anume te vaccina.
Nikole9+
hannen spune:
Nikole,dar de parerea unui dr. roman ce zici?
Stiu sotul unei prietene ,dr. f bun.Daca vrei nr. de tel sau id-ul pe mess sa vb cu ea/el ,spune-mi.
Apropo de toxoplasmoza,eu n-am luat nika!
nikole spune:
Hannen, apreciez intentia ta, sincer iti multumesc mult ptr intentie.
M-am gandit si la asta, am sunat la medicul meu din Brasil, dar e in concediu pana pe 8 ianuarie, e in Rio , nu am cum sa dau de el.
Treaba e ca, in Ro la rubeola se dau doua valori IGM,IGG(SAU CEVA DE GENUL)
iar aici se da doar o valoare, care daca iese aiurea , investigheaza ei mai amanuntit...
si ma gandesc ca medicii din Ro. poate nu au habar de valoarea asta, aici se pare e alt sistem, sincer sunt in ceata...
dincolo de asta, as vrea sa vb cu un medic roman(in care am infinit mai multa incredere), dar nu pot abuza de timpul nimanaui, si nu vereau sa deranjez, mai ales acum de sarbatori, fiecare e cu familia, ocupati...
Nu cred ca am puterea sa trec printr-un chiuretaj, mi-e frica si de D-zeu, mi-e frica si sa nasc un copil handicapat, Doamne, nu stiu ce sa fac...
al meu, deja ca nu era el f credincios,acum...sa nu auda de credinta, biserica, D-zeu, ii ies numai blasfemii din gura,imi mai ingreuneaza si el situatia.E plin de ura, si stai si explica-i...ca nu e nimeni vinovat, ca astea sunt incercari, ca, ca, ca....dar nu ai cui.
Groaznic, sa ne fereasca D-zeu de asa ceva pe toate.
Nikole9+
carli1617 spune:
Nikole,
citeste aici:
[url]http://www.sfintii-arhangheli.ro/intrebare.php?iid=152[url]
si poti sa pui si tu o intrebare Maicii Siluana.
hannen spune:
eu te-am intrebat serios,daca vrei o alta opinie nu te gindi ca deranjezi,acum nu este vb. de deranj.
uite am sa intreb eu , daca nu te intereseaza raspunsul promit sa nu te sacai.Insist tocmai pt. ca ma gindesc cam in ce disperare trebuie sa fii.