poze reusite cu ap. digital?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Spiculetz, sa inteleg ca deja il ai pe D80? Merita upgrade-ul de la D50, nu?

Sabina, eu aveam nevoie de printuri de minim 10x13 inch. Deci cam 25,4x33 cm. Si mai mari, dar daca astea nu au iesit perfecte, pe celelalte nici nu le-am mai incercat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Simina, daca ii dai in Photoshop resample bicubic, n-ai treaba.Plus rezolutie 300 dpi.
:)
eu am salvat asa poze de 800 pixeli latura mare.....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sabina

Simina, daca ii dai in Photoshop resample bicubic, n-ai treaba.Plus rezolutie 300 dpi.
:)
eu am salvat asa poze de 800 pixeli latura mare.....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Multzam fain de idee!

A propos: frumoase poze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Sabina, felicitari ! Vad ca un artist ramane artist in orice domeniu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

m34: pozele facute noaptea sunt superbe si arata clasa aparatului. Cele facute ziua... sunt perfecte, dar nu arata nimic din pdv tehnic. In conditiile alea de lumina naturala abundenta ieseau la fel si cu un aparat "de jucarie" cu lentila cat bobul de orez.

Multii megapixeli nu isi au rostul cam niciodata (mai putin cand vrei sa faci zoom digital explicit sau implicit (adica sa iei o bucatica din poza si sa o maresti mult). Oricat de mare ar fi printul 1Mpixel e suficient daca metoda de procesare si imprimare este buna. Rezolutia ochiului in color este pe undeva pe la 50dpi cu obiectul privit de la o distanta normala de 30-40 cm. De la distanta asta nu poti privi confortabil ceva mai mare de A4, deci cam 20x30cm, adica 8x12 inch. deci400x600 pixeli sau 0,24Mpixeli. Un print mai mare va fi privit mai de departe pentru a putea fi vazut in ansamblu si rezolutia necesara este aceeasi. Dovada practica pentru asta este o poza facuta pe o imprimanta cu termosublimare. Astea au 70dpi majoritatea, unele au 100 dpi.Chiar si la cele cu 70dpi pozele ies impecabil din punctul asta de vedere (nu poti vedea pixelii, rezolutia e absolut suficienta). Problema in general este metoda de tiparire. La un inkjet sau laser color nu exista posibilitatea de a da nuantza necesara fiecarui pixel si se foloseste dithering. Teoretic imprimantele performante ajung la 2400 dpi sau mai mult. Si tot teoretic ar fi suficient pentru un dithering nevizibil ochiului. In realitate calitatea e foarte proasta pentru ca picaturile nu raman separate nici macar pe hartie super-speciala si super-scumpa, asa incat iese o manjeala. Poze bune in dithering se pot obtine doar la rezolutii de imprimare mai mici(300-600 dpi) pe printuri foarte mari (metri) care vor fi folosite ca postere, deci privite de la distanta. Oricum rezolutia necesara pozei initiale este tot sub 1 Mpix. In fata calculatorului avem tendinta de a cere mai mult. Afisam poza cat ecranul si ne uitam de aproape. Nu ne uitam la poza, ci la o mica parte din ea, practic facem un "zoom". E ca si cum ai privi un poster de la jumatate de metru. Si daca o luam asa nici o rezolutie nu e suficienta, ca daca tiparesti un poster cat intercontinentalul si pe urma il privesti de la 30cm nici la 100Mpixeli nu o sa fie ok.

My life stinks

Mergi la inceput

Stiu tot ce spui tu si asa este. Uite ca nu am unde sa pun acum ce-mi trebuia printat (ca linkuri la albumele mele de poze pe net nu mai pun aici). Este un crop dintr-o poza, dar exact ce-mi trebuia mie. Si e un crop mic. Pe computer imi place cum arata, dar pe hirtie....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Stiu tot ce spui tu si asa este. Uite ca nu am unde sa pun acum ce-mi trebuia printat (ca linkuri la albumele mele de poze pe net nu mai pun aici). Este un crop dintr-o poza, dar exact ce-mi trebuia mie. Si e un crop mic. Pe computer imi place cum arata, dar pe hirtie....

Pai daca e un crop mic... este fix situatia cand chiar ai nevoie de multi megapixeli :))

My life stinks

Mergi la inceput

De asta imi pare si mie rau. Mai sint si concursuri.... Eh, tot sper si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Simina....
Incadreaza bine din prima si nu-ti mai trebuie nici crop nici MP.
Stiu ca sunt situatii in care poate observi mai tarziu un detaliu si vrei sa-l printezi etc etyc...insa sincer, nu merita atata banet :)

Mai bine iti cumperi in 50 mmcu 1.4, si faci niste portrete de sta matza in coada!

Mergi la inceput

Si asta este adevarat, dar de multe ori observ cite un detaliu intr-o poza facuta pentru cu totul altceva. Si e pacat sa-l ratez. Mai ales ca un upgrade nu m-ar costa mai mult de 400$. Pe care oricum nu ii dau pina la taxe, in primavara.

Am editat ca dorm pe mine si nu mai stiu ce "vorbesc", adica scriesc.

Mergi la inceput