poze reusite cu ap. digital?
Raspunsuri - Pagina 3
Siminaf spune:
Multumesc mult de sfaturi. Lentilele nu sint "de kit", pentru ca kiturile sint diferite si ele. Sint pakete mari, care contin foarte multe accesorii pe linga body si poti alege ce lentile vrei. Eu sint multumita de 70-300 mm si de cea de 18-55 mm. Cea wide o folosim mai rar. Revenind la pakete, ca despre ele vorbeam, sint oferte ale unor firme mari de comercializare aparatura foto si accesorii. Poate de aici si preturile mai avantajoase decit daca ai lua de la un magazin de electronice general.
Uite aici review al D80: www.dpreview.com/reviews/nikond80/" target="_blank">http://www.dpreview.com/reviews/nikond80/
Chiar merita! Pe linga cei peste 10 MP, mai are si alte features in plus fatza de D50. Iar noi chiar facem poze, din care mai scoatem si unele mari, de inramat. Deci conteaza....
Cind vom gasi cele mai bune oferte de D80, voi scoate la vinzare si D50-ul. Cred ca pe ebay.
Ortansa spune:
limba forumului este lb romana:-)
sincer,m-ati ametit.deci eu intrebam de poze reusite,nu perfecte:-D
I've gt you under my skin
Sabina spune:
Ortansa, iarta-ne:)))
Deci pana la urma ai incercat cu trepied sau macar ceva pe care sa tii aparatul?
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
ymcar spune:
quote:
Originally posted by Sabina
Ymcar, ce intelegi prin poze perfecte?
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Well, nu ma refer la fotografie de arta, expozitii etc, nu am ajuns la nivelul asta si nici nu imi propun. Nu sunt profesionist si nici pasionat cu adevarat, ci doar in masura in care mai sunt pasionat de inca 20-30 de chestii. Ma referam la poze perfecte in contextul acestui subiect: poze clare si cu culori corecte in orice conditii de iluminare, expuse uniform si realizate rapid, nu dupa nu stiu cat timp de (auto)regaje, timp in care ti-a disparut subiectul.
Sunt de acord ca filmul este superior calitativ si pana acum un an am facut poze numai pe film, desi primul aparat digital mi l-am luat acum 5 ani. Si era un aparat de 1000 $ (in america), un f707 de la sony. Diferenta de calitate intre film si digital era insa atat de mare (mai ales la culori)incat l-am facut cadou. La ora actuala, calitatea nikonului D50 (si probabil a aparatelor similare de la alti fabricanti) mi se pare suficient de aproape de cea a filmului (cel putin la nivelul meu de pretentii) pentru ca avantajele digitalului sa primeze si sa renunt la film. Principalul aspect la care Nikonul mi s-a parut net superior tuturor celorlalte aparate este puritatea culorii (nu sunt omul care sa mai piarda dupa aia nu stiu cate ore sa "adobizeze" pozele, trebuie sa iasa perfect din prima si basta). A, si inca ceva, este extrem de rapid!
My life stinks
m34 spune:
Ortansa, fiecare are bariera lui proprie intre poze reusite si perfecte, scuze ca ne-a luat valul
Siminaf, nu fugi dupa Mpixeli ! Pentru un print A4 sau chiar A3 sunt suficienti 4-5 Mpixeli ! Marketingul firmelor astora incearca sa ne vanda mult mai mult decat avem nevoie; in orice caz, in ziua de azi nu mai sunt pixelii cea mai importanta caracteristica, asa cum era odinioara. Uite de ex. un aparat profesional Nikon D2H are 4 Mpixeli si costa vreo 3500$. Telefoanele cu camera au inceput sa aiba si ele cativa Mpixeli. Cred ca un telefon cu 5Mpixeli (bine, inca nu cred ca este comercial asa ceva, dar ipotetic) face poze mai bune decat Nikon D2H ?! Eu nu as crede asa ceva...
Daca celelalte facilitati ale lui D80 chiar iti lipsesc, cumpara-l, dar nu il lua numai pentru pixeli.
Sa iti mai spun ceva despre pixeli: daca senzorii au aceeasi suprafata, cel cu mai multi pixeli are zgomot ceva mai mare, care nu este rezolvat 100% de partea electronica, iar daca este redus scade rezolutia fotografiei.
Hai sa nu exageram cu SLR-urile astea si sa ii speriem pe ceilalti, pentru ca si aparatele mai simple P&S sint foarte bune !
Am sa dau numai cateva exemple de cazuri in care un aparat P&S este mult mai bun sau preferat unui SLR:
- orice aparat micut P&S tinut in buzunar, indiferent de performante, va face poze mult mai bune decat aparatul SLR profesional tinut acasa fiindca este mare si greu
- la pozele facute peste multime, un aparat cu LCD rabatabil ajuta foarte mult la incadrare, cu un SLR apesi pe buton fara sa incadrezi efectiv...
- pozele macro la nivelul solului sunt mai usor de incadrat cu un aparat ce dispune de LCD rabatabil; chiar si un LCD nerabatabil este relativ ok, ca tot se vede pe el ceva; la SLR vezi numai dupa ce faci poza...
- cele mai multe aparate simple P&S inregistreaza si flmulete, foarte bune pentru mici amintiri de familie.
Va doresc fotografii cat mai frumoase, indiferent de aparat
Siminaf spune:
M-am uitat si am comparat tot ce ofera D80, inclusiv zgomotul, white balance, tot. Dar conteaza si pixelii. Nu demult am "ratat" niste printari facute la rezolutie maxima tocmai din cauza lor. Era un print mare, recunosc, dar asa trebuia. Si... nu a iesit cum trebuia....
Ortansa spune:
Sabina,n-am incercat inca asa cum spui tu.dar o sa incerc.eu vreau poze de familie,desi daca-mi ies si niste peisaje frumoase,niste portrete,daca pozez niste prajiturici la bucatarie ca sa ma laud cu ele,nu zic nu.si n-am avut pretentii sa fie un aparat profesional(sau semi),ca n-am stofa ,nici bani si nici timp.
dar vreau sa vad si eu poze facute de voi,cei care va pricepeti-daca nu sunt indiscreta:-).poze facute de Sabina am vazut,dar mai vreau daca are ceva noutati.si vreau sa vad de ex. diferenta de calitate intre mai multe aparate-asa cum spunea m34-in imagini.
I've gt you under my skin
m34 spune:
Eu am postat numai cateva pe web, din lipsa de timp, dar uite aici:
http://community.webshots.com/user/_B25
Cele din zona Rucar-Bran sunt facute cu un Canon 300D, iar cele din Herastrau cu un Canon S2IS.
Sabina spune:
Simina, eu am scos 20 pe 30 cu 5 mp, Canon A610. Au iesit super bine.
aci unde-s articolele mele se gaseste si o poza de la mini expozitie.
www.fotomozaic.ro
http://www.treklens.com/members/degetica/photos/
si aici poze pe film, vedeti si voi care.
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by ymcarquote:
Originally posted by Siminaf
Nu-s chiar mii de $, nici macar cu accesorii. De exemplu, un Nikon D50 e aprox. 800$ cu 3 lentile, 2 trepiede, 2 GB SDcard highspeed si inca alte accesorii (genti, etc). Un Nikon D80 e 750$ doar body si aprox. 1200 cu aceleasi lentile si accesorii ca mai sus (doar memoria mai mare - la vreo 4 GB). Stiu ca sint considerate semi-profesionale, dar ca sa ai de ce sa dai 3-4000$ pe un aparat profesional, trebuie sa stii sa-l si folosesti si sa faci bani din fotografie, ca altfel nu se justifica investitia.
Corect! Si eu sunt fan Nikon si sunt de parere ca D50 este un aparat perfect pentru poze perfecte. Ceva mai scump merita doar daca esti profesionist si scoti bani din asta. Am studiat mult pana sa il cumpar si mi-a placut mai mult decat tot ce ofera concurenta. Iar la D50 raportul pret/calitate este, dupa parerea mea, exceptional. Am ajuns la performanta sa fac 350 de poze (la o serbare la gradinita) si sa iasa TOATE perfecte. Si, evident, conditiile nu erau deloc minunate.
Edit: oricum, preturile alea sunt de SUA. In Europa sunt ceva mai scumpe, dar oricum nu ajung la mii de dolari/euro. Un D50 cu 2 obiective si card era 1000 de euro acum un an si intre timp a mai scazut ceva.
My life stinks
Tot D50 am si eu si e super.
Insa - e reflex.
Ce ai tu,Ortansa, e un compact. Cu un astfel de aparat nu trebuie sa ai mari pretentii. Face poze bune in conditii ideale - adica sa ai lumina buna si sa nu te misti f reprede. Ca altfel ies miscate..
Inainte sa am D50-ul am avut un bridge - Sony F828. Bunutz aparat..cam greu insa. Si un alt defect, viteza..: in momentul in care David se misca, nu reusea sa faca focus rapid,si ratam pozele.
F fain acum de la Nikon e D80,care are avantajul ca e mult mai usor decat ruda lui D50. Mai ales cnd ii pui obiectiv de portrete.
DEci Ortansa - ideea e ca la poze de interior: neaparat blitz si trepied. Altfel nu vei face poze faine.
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)