Aburirea geamurilor

Aburirea geamurilor | Autor: Karina

Link direct la acest mesaj

Sincer, deja simt ca o iau razna ! Cum e mai frig afara se aburesc geamurile, curge efectiv apa pe ele si intre geamuri se face balta. Daca nu sint pe faza, apa se scurge pe pereti, ceea ce s-a si intimplat deja, asa ca am peretii patati.
Stiu ca cea mai sigura solutie e sa pun termopane, dar nu ma omor dupa asa ceva si acum nici nu se pune problema sa schimb geamurile. Aveti cumva si alte sfaturi, in afara de purfix (am pus), spalat geamuri cu solutie antiaburire (am spalat).

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AMarisa spune:

Karina!
Aburirea geamurilor este un fenomen normal: vaporii de apa din aer condenseaza pe suprafata rece (geamul). Cheia ecuatiei este UMIDITATEA (de fapt, e vorba de umiditatea relativa, dar nu intru in povesti...). Daca aceasta este crescuta (peste 50%) cantitatea de apa condensata pe suprafata geamului este si ea mare.
Asadar, verifica sursele de umiditate din aer: baia si bucataria. Daca obisnuiesti sa usuci haine in casa, ei bine, nici asta nu e de neglijat, cantitatea de apa rezultata e considerabila. Daca obisnuiesti sa lasi aragazul deschis si cand nu gatesti(ca sa se mai incalzeasca un pic... ), sa nu o mai faci. O molecula de gaz metan prin ardere (oxidare) se descompune intr-o molecula de dioxid de carbon si doua de apa => alta sursa de umiditate, poate nu atat de consistenta ca celelalte dar, cumulativ cu ele... schimba situatia.

Noi am avut maaaari probleme cu condensul (baia intre camere, apartamentul orientat spre nord => ziduri foarte reci, hainute uscate in casa in timpul iernii). Consecinta condensului a fost mucegaiul.
Am aplicat toate metodele de combatere a umiditatii pe care le-am cunoscut sau de care am auzit: ventilatoare de evacuare in baie si bucatarie, haine uscate (ma rog...) afara si, ffffff important, aerisit de mai multe (4-5-6) ori pe zi - dar nu mai mult de 10-15 minute o repriza .

Iti inteleg reticenta fata de solutia cu geamuri termopan pentru ca si noi am pus abia anul asta dupa ce ne-am gandit si razgandit de nenumarate ori.
Daca pana acum curgea si la noi apa pe geamuri, de cand am pus termopan se vede o foarte usoara dunga de condens dimineata, la marginea de jos a geamurilor, provenita de la respiratia din timpul noptii, probabil (un om elibereaza prin respiratie aprox. 4 litri de apa in 24 ore, de inmultit cu doi ... iaca inca vreo cativa litri de apa in plus in aerul dintr-o camera de nici 30 mc, numai in cursul unei nopti). In plus, temperatura pe interiorul geamului termopan este ceva mai mare decat in cazul geamurilor "clasice", ca urmare fenomenul de condens va fi mai diminuat. Anul asta inca nu am vazut geamurile aburite in casuta mea.
Pentru inceput, eu zic sa-ti cumperi un higrometru si sa vezi cum e cu umiditatea la tine in casa (am gasit cu 500.000 un aparat care are termometru, higrometru si barometru), apoi sa vezi ce surse ai si sa iei masuri in consecinta.
Sa auzim de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Si noi am avut probleme cu umiditatea...solutia:ne-am cumparat un desumidificator,de care sintem extrem de multumiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Mey fetele, ma bagati la idei. Eu pina akum ziceam ca e aerul uscat in casa, nu ca-i umezeala. Am sa-mi cumpar un higrometru chiar sa verific, ca mi se pare ciudat. Eu dimineata ma scol cu narile uscate, nu inteleg cum poate fi umezeala in casa. Si daca e umezeala, de ce la camerele cu balcon totusi nu se aburesc geamurile? Si nu se aburesc geamurile interioare ci numai cele exterioare, deci nu cred ca are legatura cu umiditatea din casa.

Da, usuc haine in casa, dar iarasi zic ca nu are legatura, pt. ca aburirea geamurilor a inceput cind s-a lasat mai frig afara, abia dupa citeva zile abia am spalat haine.
La baie avem ventilator, la bucatarie geam si hota pe care le folosim intens, NU incalzesc cu aragazul ca e de fapt o falsa incalzire, de fapt se umple casa de gaze arse si se arde si oxigenul. Aerisim des, e drept nu chiar de 4-6 ori dar de 2-3 ori/zi sigur.
Daca-mi spui ca si geamurile termopan se aburesc, kiar daca numai un pic, zau ca numai stiu ce solutie as putea adopta.
Ori cum o sa-mi cumpar un higrometru, ca de mult vroiam sa fac asta. Dar nu stiu unde sa gasesc in Bucuresti.

ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Geamurile termopane se aburesc si ele...o vecina de-a mamei are termopane in toata casa si crede-ma curg. Tot timpu sta cu prosoape sa nu-si strice peretii SI noi avem termopane dar deloc nu aburesc. probabil ca depinde si de firma

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Claudelu

Geamurile termopane se aburesc si ele...o vecina de-a mamei are termopane in toata casa si crede-ma curg. Tot timpu sta cu prosoape sa nu-si strice peretii SI noi avem termopane dar deloc nu aburesc. probabil ca depinde si de firma

Of mey Claudelu, mey, imi spulberi toate sperantele. Zi-mi si mie ce firma sint ale tale. Eventual pe PM.

ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

probabil nu depinde de firma ci de faptul ca unii fiind amagiti de preturi cu 5 lei mai ieftin pun geamuri/centrale/altele cu firme neautorizate, la negru mai pe romaneste, si asa se aleg cu niste lucrari facute la mantuiala, care nu respecta nici o norma si nici un dumnezeu, si nici nu au garantie sau chitanta sa poata sa le mai schimbe.
karina in afara de preturile MARI la geamurile sticla dubla(termopan este o denumire falsa, corect este sticla dubla, care poate fii si asta de mai multe calitati) ce anume retineri ai avea?
in mod normal un geam sticla dubla izoleaza bine, scapi de acea scurgere de apa, de curent,dar trebuie sa faci aerisire buna de cateva ori pe zi sau sa montezi geam cu acel mic aerisitor la partea superioara, care se poate deschide si inchide.
cu cat o casa e mai bine izolata, cu atat consumul de energie va fii mai mic pt incalzire, dar trebuie si aerisita de cuviinta.
karina daca va permiteti financiar sa faceti efortul sa va puneti geamuri duble fiindca merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

quote:
Originally posted by Idaira

Si noi am avut probleme cu umiditatea...solutia:ne-am cumparat un desumidificator,de care sintem extrem de multumiti.

Idaira,de care desumidificator v-ati luat ?
Merci,

Alba,mami de Darian (7 ani) & Cassian (1 anisor)

http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."

Mergi la inceput

mazzel, ma deranjeaza ramele metalice. Stiu ca exista si rame de lemn, dar sint f. scumpe.
E o problema doar de design, de gust. Imi plac mai mult geamurile clasice, dar probabil ca vom renunta la gust si vom trece pe termopane - ups, scuze geamuri duble
Ma gindeam io ca nu gasesc alta solutie

ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

karina normal ca un geam frumos elegant, daca e vb de gusturi nu va fii niciodata un geam de plastic.
da sa faci rame din lemn...hehehe, vis frumos , ca atunci trebe lemn de esenta tare, te ingroapa , cine poate plati asa ceva ?si asa sunt enorm de scumpe.
dar ...au si ramele astea de plastic avantajul lor ca nu putrezesc, nu trebuie vosite, se intretin usor/
se poate alege o solutie de compromis, de ex acum au aparut mai noi rame in profil care imita fain geamurile clasice(deci nu-s bucatile alea asa plate de plastic) si in nnuante diverse, noi ne-am montat pe o culoare bej , asa alb bej cremos, nu iti ia ochii albul ala tipator de plastic.
dar daca stai la bloc si ramele albe arata OK zic eu, si important este confortul zic eu, in primul rand faceti asta pt un confort sporit, in al doilea rand este o investitie pt ca veti economisi energie cu incalzirea , fiindca efortul financiar pt astea e mare intr-adevar dar merita zic eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Noi avem termopan in toata casa. Cum usuc haine in casa s eface condens pe geamuri. Chiar aseara am pus pe calorifer 2 hainitze care nu erau inca uscate si in 10 minute s-a facut condens pe geam. Cum am pus centrala pe 2 grade mai mult, cum a disparul condensul. Eu pun afara hainele si seara le bag in casa (macar asa apuca sa se zvante putin si nu mai sunt chiar asa umede)

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

asa crestem noi

Mergi la inceput