Detergentul pateaza ?!?

Detergentul pateaza ?!? | Autor: dianas

Link direct la acest mesaj

Mi-am spalat ieri o camasa alba din bumbac, adica am pus-o inainte la inmuiat in detergent si cand am scos-o era cu cateva picatele albastre. Picatelele am descoperit ca erau niste pet pe care le-au lasat granulele alea albastre din detergenti. Da-o n... de treaba (ma scuzati!) dar ce inseamna asta? Am bagat camasa in detergent sa o spal (mai e si unul dintre cei mai buni) nu sa o murdaresc definitiv.

A mai patit cineva asa ceva??? Stie cineva cu ce sa mai scot petele alea? Inalbitor mi-e frica sa folosesc sa nu o ingalmebesc ce sa mai! Am distrus o camasa cu ajutorul detergentului!!!!! Am fost asa de furioasa de am crezut ca fac un atac de cord! Cum sa scot camasa la lumina? Era noua, o purtasem doar o data....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Dianas am patit si eu acelasi lucru, dar am reusit sa scap punind rufa respectiva la inmuiat in apa rece, fara nimik. Dar am lasat-o fo 24 de ore. Acum nu stiu ce sa zic, ca numai tin minte ce detergent era, dar sper sa mearga si la tine.
Asta este unul din motivele pt. care folosesc detergent lichid.

Sfat: intotdeauna inainte de a inmuia rufa, dizolva detergentul COMPLET in apa.

Succes si sa-mi spui daca ai reusit ceva

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

eu tocmai am aflat cu o salopeta de raiat, a decolorat vopseaua maro Nu cred ca se mai poate repara
Sau da? Ce zici, Karina?

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Si eu am patit-o ... si nu cand le-am spalat de mana, ca atunci am asteptat sa se dizolve de tot... ci la masina de spalat... unde nu prea ma ce sa fac.
Odata am patat niste raiaiti bleu cu picatele roz, o camasa portocalie cu picatele bleu... si niste bluze colorate s-au decolorat pe alocuri cu picatele albe... Am patit-o cu Ariel si cu Tide.
Iar o bluza alba de bumbac s-a albastit (uniform ce-i drept) de la cate granule albastre erau in detergent... asta o spalasem de mana si dizolvasem tot ... si n-am pus mult detergent... nu asta era motivul...

De atunci incerc sa folosesc numai detergent lichid ca vad ca nu conteaza cat sunt de scumpe, toate sunt la fel de proaste.

Mergi la inceput

wow, si eu tot Tide am folosit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

La fel a patit si cumnata mea dar ea punea detergentul in cuva odata cu hainele si nu in sertarul special al masinii iar daca nu reuseste sa se imprastie in masina decoloreaza si "pateaza" hainele in care a fost "prins" (sa zic asa). Dupa ce a inceput sa-l puna in sertarul masinii nu a mai avut probleme. Mie nu mi s-a intimplat niciodata cit am folosit det. pulbere, ca aici nu sunt decit det. lichizi, spre nemultumirea mea
Petele de la detergent ies asa cum a zis si Karina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Daca nu ies asa cum ti-au spus fetele pune putin Vanish, ca am inteles ca e alba camasa...

Comoara mea!

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by felicia74

eu tocmai am aflat cu o salopeta de raiat, a decolorat vopseaua maro Nu cred ca se mai poate repara
Sau da? Ce zici, Karina?

Felicia, nu stiu daca am inteles bine, s-a decolorat salopeta ? Daca da, nu prea ai alta solutie decit s-o revopsesti, dar numai daca nu e cu pete
Eu am renuntat la detergentul praf, pt. ca atunci cind masina automata scotea apa (in cada, ca n-aveam furtunul montat la scurgere) vedeam ca o mare parte din detergent raminea nedizolvat. Asa ca am trecut la detergentul lichid. Persil si Ariel, ca altceva n-am vazut inca. Si folosesc detergenti diferiti pt. rufe diferite: cel color pt. rufe colorate, cel negru pt. rufe negre si cel obisnuit pt. rufe albe. Pt. haine mai delicate folosesc Perwoll si am grija sa nu pun mult detergent.
Hainele noi, mai delicate sau care cred eu ca s-ar decolora le spal prima data ori cu mina, ori cu masina dar la programul de spalare manuala. Si daca hainele vad ca lasa culoarea cind le spal le clatesc la sfirsit cu apa cu otet.
O data hainele decolorate sau patate din spalare (amestecul culorilor) numai ies la lumina.
Tot asa cred ca nici salopeta ta Felicia nu cred ca-si mai revine, daca am inteles bine ce ai patit.

ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by elyanne
De atunci incerc sa folosesc numai detergent lichid ca vad ca nu conteaza cat sunt de scumpe, toate sunt la fel de proaste.

elyane, detergentul lichid e la acelasi pret cu cel praf. Detergentul obisnuit. Adica 1,5 litri de detergent lichid are acelasi pret cu punga de 3 kg detergent praf.
Cit priveste calitatea, ai dreptate nu prea exceleaza nici una.

Referitor la pete, pot sa va mai dau citeva sfaturi. Petele de grasime se scot cu detergent de vase, gulerele se curata foarte bine cu gel "Nufarul" de la Nufarul, iar pt. petele de orice fel eu folosesc o solutie de pete cumparata de la Cora (nemteasca parca). Nu stiu cum se cheama, dar ma uit acasa si va spun. Nu e solutia minune, dar m-a ajutat in f. multe cazuri. Si Vanish Oxi e bun, cel putin pt. rufele albe e minunat.

ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru

Mergi la inceput

Karina multumesc, mda e cu pete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Originally posted by alintaroma

La fel a patit si cumnata mea dar ea punea detergentul in cuva odata cu hainele si nu in sertarul special al masinii iar daca nu reuseste sa se imprastie in masina decoloreaza si "pateaza" hainele in care a fost "prins" (sa zic asa). Dupa ce a inceput sa-l puna in sertarul masinii nu a mai avut probleme.

Eu in sertar il pun... si degeaba. Nu se dizolva tot...

Karina de mule ori cumpara si soacra detergent si nu ia din ala lichid... si cand raman fara detergent lichid folosesc din ala praf... si de fiecare data am zis ca nu mai pun

Mergi la inceput