Florari ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Si totusi exista un secret al trandafirilor taiati sa reziste cateva zile. Chiar ieri am intrat intr-o florarie si era plin de trandafiri in vase mari + o gramada de buchete deja facute.
Nu cred ca pana la sfarsitul programului (adica peste 5 ore) treceau toti trandafirii.

Florile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Exista multe secrete. Cand primesc trandafiri eu le tai cam 2 cm de codita, apoi ii bag cu cozile cam un minut in apa clocotita, apoi in vaza cu apa rece. Asa tin cateva zile si daca sunt boboci se desfac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Majoritatea florilor rezista mai mult daca sunt tinute la temperaturi constante, scazute.

Despre trandafiri de ex. ... cand sunt pleostiti se baga in multa apa rece si se tin macar cateva ore. Eu ii puneam seara in cada cu apa rece si ii scoteam dimineata. Si faceam asta la doua zile... cand ii vedeam ca se pleostesc. Asa au rezistat o sapt.

De ex. la frezii... eu am tinut niste frezii in frgider (in tava de legume / fructe) ca trebuiau sa reziste vreo sapt. Si le-am scos atunci cand le-am facut buchete.

In depozitele de flori si in unele florarii (care au) se tin in niste frigidere mari (camere frigorifice), unele dintre ele nici nu trebuie tinute in apa. La fel trebuie transportate.

Cam asta e secretul florarilor... temp. scazute si multa apa. nu prea se folosesc solutii...

Normal ca atunci cand le cumparam, dupa ce au stat pe drum din Olanda sa zicem, 3-4 zile, apoi in depozit o sapt., ajung la florarie unde mai stau macar o sapt. Mai adaugi si 1-2 zile de cand au fost taiate si aranjate pt. transport. Se fac vreo 3 sapt.
Apoi, din florarie, unde au fost tinute la temp. mica, ajung la noi in casa unde e cald, fie care vara si e f. cald, die ca e iarna si e cald in casa... si se pleostesc cand dau de caldura.

Exista in bricostore de ex. niste pliculete cu un praf care se pune in apa, ca sa mai lungeasca viata florilor... nu mai stiu cum se cheama... sunt la plante, articole de gradina etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

eu am terminat horticultura, dar din pacate nu am unde sa profesez...
se face un curs de arta florala in anul 4 de facultate si unul de arhitectura peisagera, anul 3, 4, 5...cel putin asa era pe vremea mea...acum nu stiu ce au mai modificat in programa, caci am inteles ca s-a scurtat facultatea cu un an. mai era si colegiul de legumicultura si floricultura, unde se faceau aceste cursuri...
carti bune gasiti scrise de elena selaru-profesoara mea de floricultura, iar la dendrologie si arh. peisagera scrise de d-na iliescu.
si exista secrete de pastrare a florilor...sunt niste substante hormonale care se adauga in apa sau in fiole (eprubete) in care se introduc coditele...sau in vaza, profa de floricultura ne sfatuia sa punem un amestec de apa cu suc de lamaie (acid citric) si putin zahar (glucide:))...
mai arunc din cand cand un ochi pe la subiectul asta si mai vorbim...

alina si alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ppisic spune:

Unul din secretele trandafirilor este sa fie si cat de cat proaspeti. Toti trandafirii cumparati de aici ma tin 2 saptamani, chiar si atunci cand nu le mai pun pliculetele cu "igrasamant" ( nu stiu cum se chema exact) Un alt secret este diferenta de temperatura de la locul unde au fost depozitati si casa noastra. Atunci cand ajungeti cu buchetul acasa, (unde de obicei e mai cald) trebuie sa fie lasat putin sa se "adapteze, de asta eu ii las putin intr-o camera mai racoroasa, si apoi ii pun in apa in camera in care doresc. Apa se schimba des, si eventual se mai scurteaza codita o data la cateva zile. In ultima etapa eu le mai rup si frunzele de la baza, asa ca planta isi poate orienta mai multa "energie" spre floare. Cam atat stiu eu, cred ca e o meserie super frumoasa, chiar daca eu prefer mai mult florile "vii", in ghiveci.

-------------------
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Charlie spune:

Multumesc Fetelor ! Uite cate o floricica pentru fiecare !

Eu ma gandeam sa ma apuc cumva de design floral ! Curajul imi lipseste ca in rest le am pe toate. Prea nu stiu nimic din domeniul asta sa ma arunc asa cu capsorul inainte..
Eram foarte interesata de mersul lucrurilor in florariile de pe la noi !

P.S. Ariel multumesc pentru recomandarile bibliografice !

------------------------
My motto - sans limites ! (Isadora Duncan)

Mergi la inceput