Florari ?
Exista printre noi florari, florarese, patroane de florarie sau persoane implicate in orice fel in afaceri cu flori ?
Tare bine mi-ar prii o consultatie vis a vis de o cariera in acest domeniu. Sunt complet noua in bransa, nu stiu cum sa incep in afara de o scoala in strainatate - exorbitant de scumpa ! Oare se merita ? Care sunt sau ar putea fi beneficiile unui asemenea bussines ?
Va rog orice mic ajutor macar o parere este bine venita !
------------------------
My motto - sans limites ! (Isadora Duncan)
Raspunsuri
Charlie spune:
Da ? Ce ma bucur !Pai pana ne acompaniaza si cineva din domeniu -putem sa povestim noi !
Haideti, dati-va cu parearea macar. Cum ajung eu Designer Florist ? Scoala am gasit-o da oare merita ?
------------------------
olim spune:
eu vreau pentru sora mea, care e pasionata
o sa faca faculta la acluj la peisagistica.
Tu ce scoala ai gasit?
dulcetica spune:
Cred ca cel mai simplu ar fi sa va angajati la o florarie si invatati gratis.Cred ca existe foarte multe secrete si spun asta fiindca am remarcat ca trandafirii adusi in casa, pina a doua zi sint gata ofiliti,chiar daca pareau in forma maxima.Nu stiu cu ce ii mentin la florarie si chiar cei cu tonete in piata, unde la orice temperatura arata nemaipomenit.
Charlie spune:
Ce frumos Olim ! Ma bucur pentru sora ta ! Eu am gasit o scoala in Olanda insa este una profesionala ( strict flori si aranjamente florale) si exorbitant de scumpa ! Nici macar nu stiu daca chiar face atatia bani. Ei se lauda ca ar fi cei mai buni, apai nu stiu !
Dulcetico trandafiri sunt foarte sensibili, in mod normal ar trebui sa primesti la florarie un pliculet sau pastiluta ( inclusa in pretul florilor) de hrana pentru flori si tot florareasa sa-ti explice cum se foloseste cat de rece/calda sa fie apa etc...Da la noi din pacate( nu peste tot, mai sunt si profesionisti) nu stiu nici ele si notiunea de costumer service oricum nu exista..
Nici o florareasa printre noi ?
------------------------
olim spune:
sotul meu duce primavara flori in olanda si italia, care in roamania se cumparaca flori de olanda, dar marea majoritate sunt din Spania.As vrea sa o aduc pe sora mea, macar 2-3 luni sa lucreze intr-o sera de plante si poate invata ceva
Charlie spune:
Sotzul tau face comert cu flori ? Frumos ! Nu ar trebui sa pierdem legatura, daca ajung sa am floraria mea poate facem un mic bussines impreuna !
Sunt de acord cu tine ar ajuta foarte mult daca ar lucra ! Mai ales la o sera, pe urma o firma de arhitecti peisagisti si iese din facultate si cu partea practica bine pusa la punct !
Multa Bafta !
------------------------
olim spune:
nu, ai inteles gresit, el lucreaza pe camion si firma la care lucreaza are uh contract de 5 luni de transport de flori.
Pe noi ne batea gandul sa deschidem o afacere in romania, mai ales ca il cunoastem destul de bine pe patronul firmei de flor.Chiar am primit cateva flori de la ei, si cand ma pot duce, dau o fuga pe la flori.
Cand intri intr-o sera de 10.000 m2 doar cu flori, e impresionant.
La primavara am sa va pun poze de acolo
dulcetica spune:
quote:
Originally posted by Charlie
Ce frumos Olim ! Ma bucur pentru sora ta ! Eu am gasit o scoala in Olanda insa este una profesionala ( strict flori si aranjamente florale) si exorbitant de scumpa ! Nici macar nu stiu daca chiar face atatia bani. Ei se lauda ca ar fi cei mai buni, apai nu stiu !
Dulcetico trandafiri sunt foarte sensibili, in mod normal ar trebui sa primesti la florarie un pliculet sau pastiluta ( inclusa in pretul florilor) de hrana pentru flori si tot florareasa sa-ti explice cum se foloseste cat de rece/calda sa fie apa etc...Da la noi din pacate( nu peste tot, mai sunt si profesionisti) nu stiu nici ele si notiunea de costumer service oricum nu exista..
Nici o florareasa printre noi ?
------------------------
Ei se gindesc probabil ca daca se ofilesc repede, trag o fuga si iau alti trandafiri.Efectul este ca numai cumpar trandafiri ,nici sa-i ofer, ca stiu ca se duc prea repede si de flori trebuie sa te poti bucura.