555-OB-GYN
Raspunsuri - Pagina 16
arian spune:
quote:
Originally posted by sarra
Buna Teo!(la fel ca Dienuca iti zic si eu ca nu mai pot sa iti spun "nimeni")
Ma bucur ca acum esti bine si tin sa iti multumesc pt.raspunsurile primite.
Tocmai ma confrunt cu o problema de sanatate pe care nu stiu cum s-o privesc (nu stiu daca e cazul sa imi fac griji sau pur si simplu sa ignor)
Sunt in sapt.35 si de 4 zile urmaresc cum se inmultesc bubitele pe corpul meu. Au inceput sa apara pe laba piciorului(in special pe degete si in spatiile dintre degete), pe urma pe partea interioara a pulpelor superioare, de ieri mi-au aparut pe burtica (in partea de jos si sub sani) iar azi au inceput sa-mi iasa si pe maini (mai ales pe degete). Sunt niste pete rosii multe si marunte care prin scarpinare ajung sa se transforme in niste proeminente ca niste cosuri marunte iar in unele locuri chiar in basicute. Ma maninca ingrozitor, ma trezesc si noaptea scarpinindu-ma. Medicul de fam. m-a linistit spunandu-mi ca mi-au aparut fie de la caldura(intr-adevar,sufar din cauza caniculei) , fie de la capsuni si mi-a spus sa ma dau cu alcool mentolat.
Intrebarea mea este daca nu poate sa fie o boala infectioasa care sa afecteze copilul(gen rubeola)? Tin sa precizez ca temp.nu am facut.
Multumesc din nou,
sara
Sara,
A rubeola nu seamana deloc.
In rubeola apar pete rosii de 2-3 mm diametru care in mod clasic "coboara" progresiv de la frunte pe fata, gat si corp. Petele pot conflua (se pot uni) pt a forma zone rosii intinse, dar nu dau mancarimi. Disparitia eruptiei se face in acelasi sens, iar in locul unde au existat petele pielea face mici scuame (cojite albe). Eruptia dureaza 3-5 zile si e precedata si insotita de febra.
Se pare ca e vorba de o dermatita care, dupa localizarea leziunilor, pare a fi data de excesul de transpiratie (datorita caldurii, evident). Eu ti-as recomanda un exces de igiena locala (dusuri peste dusuri, chiar numai cu clatirea pielii cu apa) urmata de aplicarea locala de Desitin pulbere (care contine talc si oxid de zinc, adica un absorbant si un inhibitor al secretiei sudorale). Retine Desitinul, e foarte eficient si pt prevenirea eritemului fesier al sugarului ("oparirea" la fundut a sugarului). Leziunile de grataj (adica bubitele pe care ti le-ai rupt prin scarpinare) pot fi badijonate in prealabil cu alcool mentolat.
Incepe sa ma manance si pe mine pielea!!!
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski
arian spune:
quote:
Originally posted by georgetaim
Va multumesc mult pentru raspuns. M-am linistit,dar a mai intervenit o neliniste. Am cam racit. Am nasul infundat si temperatura 37 cu 2. Am fost la medicul de familie si mi-a zis sa iau 2-3 aspirine pe zi. Am luat numai 2. Prin carti am citit ca nu este recomandat si nu mai iau. Voi trece mai mult pe naturiste,dar ce ziceti de cele doua aspirine inghitite? Sunt in a 26-a saptamina. Multumesc.
Esti destul de aproape de trimestrul III al sarcinii, cand intr-adevar aspirina, chiar si o tableta pe zi, poate induce hemoragii, sarcina prelungita sau probleme cardiace la copil. Este prin urmare laudabila atitudinea ta de a te interesa in privinta efectelor asupra sarcinii ale medicamentelor pe care le iei. Esti un exemplu demn de urmat de orice graviduta. Este drept, 2-3 aspirine pe zi in sapt 26, pentru 2-3 zile au putine sanse de a determina efectele mai sus mentionate, dar paza buna trece primejdia rea. De aceea eu ti-as recomanda inlocuirea aspirinei cu paracetamol, din care poti lua linistita 3 tablete pe zi, chiar si o saptamana.
Tare mi-e teama ca pana ce am fost in stare a-ti raspunde ti-a trecut raceala si fara tratament
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski
arian spune:
quote:
Originally posted by georgetaim
Stiu ca am cam profitat,dar aceasta este o intrebare pe care mi-e cam jena sa o pun cuiva fata in fata. In fine. Eu,viitoarea mamica sunt cam mica la inaltime. Sotul meu e de inaltime medie. As putea face ceva pt.ca copilul sa fie ajutat sa creasca mai mare?
NU, nu se poate face nimica in faza de conceptie si de dezvoltare intrauterina. Mult dupa nastere, daca se va stabili vreo forma de nanism (piticism) a copilului, se poate interveni hormonal. Dar doar pt ca parintii considera ca trebuie sa aibe un copil mai inalt nimeni, niciodata nu va da un tratament. Copilul nu este gaina americana, s-o indopi cu hormoni de crestere pt a ajunge la 5kg bucata... Deci te rog foarte serios scoate-ti din cap ideea stimularii cresterii copilului!!!
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski
arian spune:
quote:
Originally posted by try
Intrebare scurta: am o pritena care trebuie sa nasca din zi in zi. I s-a spus ca are virusul hepatitei C in stare latenta.
Ei ii e teama ca in timpul nasterii vaginale copilul sa nu contacteze virusul, motiv pentru care vrea cezariana. Doctorul insa nu prea e de acord. Nu am alte amanunte despre starea ei. Mi-a zis doar ca a avut o sarcina fara alte probleme.
Care-i riscul ca bebelusul sa contacteze virusul in timpul unei nasteri vaginale? Trebuie sa-si faca probleme pentru asta?
Dupa cum tu insati arati a sti, hepatita C este data de un virus. Virusurile sunt suficient de mici pentru a trece prin "porii" placentei de la mama la fat. Deci infectarea fatului se produce pe tot parcursul sarcinii, nu numai in timpul nasterii. Pentru ca intrebi, m-am uitat si eu pe net si-am descoperit ca rata infectarii fetale, indiferent de tipul nasterii (pe cai naturale sau prin cezariana) este de 1:8. Deci o cezariana nu se impune numai din acest motiv.
Probleme ar fi trebuit sa-si faca inainte de a ramane gravida. In momentul de fata, chiar daca isi face sau nu probleme, la nivelul cunostintelor medicale actuale, nu se poate influenta nicicum transmiterea transplacentara a virusului de la mama la fat. Oricum, infectat sau nu, copilul se va naste normal (adica fara malformatii sau alte defecte). Evolutia ulterioara pe termen scurt este foarte buna, copilul infectat neprezentand vreun fel de disfunctii hepatice. Evolutia pe termen lung insa e imposibil de precizat (virusul ramane cantonat in ficatul copilului si va putea da leziuni de la aproape inexistente sau minime pana la ciroza hepatica).
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski
arian spune:
quote:
Originally posted by miruna28
Multumesc mult !
Ca sa vezi tu despre ce e vorba ,ar fi o idee(desi sunt din Bucuresti) insa cred ca mi-ar fi jena dupa ce am vorbit aici (stii cum se creeaza pe net acel sentiment de prietenie,desi e foarte clar ca suntem cu totii departe de asta,aici).
Si..... in legatura cu vorbele in vant,de regula nu spun asemenea vorbe pentru ca nu cred in ele nici cand le aud si nici cand le-as spune;asta nu inseamna ca nu exista si exceptii.
Ti-am spus-o pentru ca asa am simtit si am crezut in ce am spus.Simplu.
Desi ultima parte nu se refera la problemele profesionale,am vrut sa am o replica,dar sper ca nu am scris mai mult decat se cuvenea.
Inca o data multumesc,
Miruna.
Miruna draga,
Atunci cand am spus ca trebuie sa vad ca sa-mi dau seama nu am facut o invitatie la un examen facut de mine. NU imi "racolez" paciente de pe acest site. Am vrut sa spun ca in cazul tau nu pot da un raspuns nici macar aproximativ, pt ca aspectul fizic al leziunii are importanta majora (cum arata, cum e la palpare, daca, unde si cat doare, etc).
Treaba cu "vorba-n vant" s-a vrut a fi o gluma, nu inteleg de ce te ambalezi asa... Nu ai vazut ranjitorul in urma liniei de text???
OK, nu mai glumesc cu voi, ca-mi gasesc beleaua...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski
arian spune:
quote:
Originally posted by MONAIquote:
Originally posted by nimeniquote:
Originally posted by MONAIquote:
Originally posted by nimeniquote:
Originally posted by MONAI
Draga Teo,
Indraznesc sa-ti spun si eu problema mea dupa ce am citit toate intrebarile, respectiv raspunsurile postate la acest subiect si am realizat(inca o data) ce dureroase pot fi problemele fetelor, iar rabdarea si interesul tau real mi se par extraordinare. Eu cred din tot sufletul meu ca cine isi ajuta din inima si dezinteresat semenii va fi rasplatit pe pamantul acesta si sper sa ajungi sa-ti gasesti linistea sufleteasca cat mai repede.
Eu am dereglari menstruale a caror cauza se presupune a fi un necaz pe care l-am avut destul de recent. Aceasta explicatie nu ma multumeste, insa, deoarece eu consider ca viata trebuie traita cu bune si rele si trebuie sa ne bucuram de fiecare clipa pe care o petrecem alaturi de oamenii din jurul nostru pe care ii iubim.
Dar sa revin. Absenta menstruatiei timp de doua luni de zile (mai exact din 24.02.2002) m-a facut sa-mi consult ginecologul. La ecograf nu parea nimic in neregula, mi-a dat sa iau 10 pastile de Medroxiprogesteron si dupa alte cateva zile am avut menstruatie, incepand cu 25.04.2003. De atunci...nimic.
Sunt tare ingrijorata, mai ales ca anul acesta planuiam conceperea unui bebe.
Poate e de folos sa-ti spun ca am folosit pana acum un an de zile contraceptive Femoden(recomandate din cauza unui chist ovarian care a disparut intre timp) si am facut de-a lungul timpului numeroase cistite, se pare cauzate de Escherichia Coli, care au cedat in cele din urma dupa un tratament cu antibiotice injectabile (nu-mi amintesc acum numele, dar stiu ca de vreo trei luni nu am mai avut nici un fel de probleme).
Mi-e teama ca daca merg la un nou control, medicul meu -care face parte din familie si cunoaste si problemele mele personale- imi va spune iar ca de vina este consumul nervos.
Crezi ca situatia mea este foarte ingrijoratoare?
Multumesc inca o data pentru prezenta ta alaturi de noi si...Sa auzim numai de bine.
Mona,
Nu inteleg foarte clar: amenoreea de care vorbesti a aparut din senin, sau a urmat tratamentului de lunga durata cu contraceptive? Din ce scrii tu, reiese ca de fapt dupa incetarea terapiei de blocare a ovarelor (cu Femoden) ai avut menstre normale pt aproximativ un an. Dupa care acestea au disparut. E corect sau nu?
Trebuie reincercata stimularea declansarii ciclului ovarian, daca zici ca la ecografie nu se vede nimic anormal. Deci Medroxiprogesteron 2cp/zi, timp de 10 zile. La 3-4-5 zile dupa tratament trebuie sa vina menstruatia. Daca dupa 3 incercari (una deja ai facut-o) menstruatiile nu se succed de la sine, trebuie investigat axul hipotalamo-hipofizo-ovarian. Adica dozari hormonale (estradiol, progesteron, FSH, LH). Dupa examen de specialitate, evident.
O intrebare: ai cumva senzatie de tensiune in sani? Se pateaza sutienul sau bluza cu o secretie venita prin mameloane? Daca da, este vorba de o secretie prea mare de prolactina, un alt hormon hipofizar. Oricum, ar fi bine de dozat nivelul prolactinei (PRL) in sange (prolactinemia).
Desigur, stressul psihic poate constitui (rareori, dar totusi posibil) cauza de amenoree secundara. Daca urmezi cumva tratamente psihotrope cu sedative sau tranchilizante, este posibil ca acestea sa constituie cauza amenoreei. Mai ales daca iti autoadministrezi astfel de tratamente fara indicatie medicala.
Te rog tine-ma la curent cu mersul evenimentelor, chiar sunt foarte interesat de cauza amenoreei tale. In rest, nu-ti fa griji majore, pana la concluzia ca n-ai putea face un bebe e drum foarte lung!!! Infectiile urinare repetate cu E. coli nu sunt cauza de amenoree secundara, dar o anexita cu acelasi germen poate fi... Cu mult curaj, dar si cu rabdare, la drum!
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski
Draga Teo,
Nu am nici un fel de probleme cu sanii si nici nu am luat tranchilizante(Am luat de vreo 2 sau 3 ori extraveral, recomandat de medic ca un calmant pentru ca aveam uneori senzatia de palpitatii si dupa ce mi-a facut EKG-ul si nu a constatat nimic anormal mi-a spus ca pot sa iau din cand in cand cate un calmant. Nu mi-a suras deloc ideea, dar de cateva ori chiar m-am simtit rau. Sper din suflet sa nu fie din cauza asta, nu am apelat decat nevoita la asta si repet, la recomandarea medicului.)
Da, dupa incetarea tratamentului cu Femoden am avut menstre regulate timp de un an. Azi merg iar la ecograf si voi incepe iar tratamentul cu Medroxiprogesteron. Apoi am de gand sa iau contraceptive doua luni si dupa o pauza de trei luni, daca totul va fi OK, vom incepe operatiunea bebe.
Multumesc pentru raspuns, m-ai linistit si mi-ai dat incredere.
Sa auzim numai de bine.
Extraveralul luat nu a fost in mod sigur cauza amenoreei din momentul de fata.
De unde ideea cu doua luni de contraceptive dupa declansarea menstruatiei cu Medroxi? Este recomandarea unui ginecolog? Pentru ca un asmenea tratament trebuie sa aiba o baza fiziopatologica bine stabilita, altfel poate duce la consecinte negative in locul celor scontate.
Ma bucur ca te-am linistit si ti-am dat incredere, sper insa ca nu increderea asta e responsabila de vreo decizie de a te auto-trata cu anticonceptionale in conditiile de fata.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski
Draga Teo, multumesc din nou pentru raspuns.
Trebuie sa te asigur ca nu as face niciodata vreun tratament dupa capul meu, pentru ca eu sunt o persoana constienta. Prima data cand am fost la medic si mi-a dat Medroxi i-am spus ca dorim un bebe in curand-el mi-a spus sa iau cateva luni contraceptive, apoi sa fac pauza si daca menstruatia se regleaza e totul OK.
Am fost si ieri la ecograf si doctorul a descoperit un chist de 2 cm, deci obligatoriu contraceptive. Ma va tine sub observatie lunar.Acum iau iar Medroxi, apoi pastile.Asta e...
Nu stiu de ce ti-ai inchipuit ca as face ceva cu organismul meu fara sa consult o persoana autorizata. Eu am fost o persoana fara probleme de sanatate, dar de cand mi-am pierdut tatal in patru zile din cauza unui accident cerebral sunt mult mai atenta la reactiile corpului meu si nu ma jenez sa merg la medic cand simt ca ceva nu e in regula.La urma urmei de aceea platesc CASS, macar sa primesc informatii(repet ca sunt in general sanatoasa-nu am dat in ipohondrie).
Numai bine iti doresc si am sa te tin la curent.
Mda... e clar... (privire profund ingandurata, clatinat incet din cap)
Joc bine rolu' doctorului pt care platesti CASS ???
Bravo, tine-te de tratament, e un "clasic" in asemenea cazuri. Si sa nu uiti de chestia cu "curentul"... Regret sincer cele intamplate tatalui tau...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski
arian spune:
quote:
Originally posted by roserb
Draga Teo,
In primul rand vreau sa-ti spun ca apreciez f mult activitatea ta pe forum si iti adresez (cum altfel? ) si o intrebare: avem o fetita de 1 an jumatate si ne mai dorim un copil . Avand in vedere ca eu nu am avut rubeola si ca exista o probabilitate destul de mare ca , copila mea sa o contacteze (fiind acum in perioada de " socializare intensiva"), este recomandat sa ma vaccinez inainte de o noua sarcina ? Daca da , cat timp trebuie asteptat dupa vaccin pana la conceptie ?
Multumesc anticipat!
Roxana
Roxi,
Americanii chiar dau drept obligatorie vaccinarea femeilor care nu au facut rubeola in copilarie inainte de conceptie. Sincer, eu stiam ca intervalul intre vaccinare si conceptie trebuie sa fie mai mare de 3 luni, dar chiar acum, dorind sa verific validitatea acestei informatii, constat ca nu-stiu-ce comisie de sanatate americana a scazut in octombrie 2001 intervalul mentionat de la 3 luni la numai 1 luna. Eu sunt mai conservator si n-am incredere in americani, asa ca as ramane la versiunea cu 3 luni.
Deci da, este recomandabil sa faci vaccinarea anti-rubeolica (mai ales in situatia ta particulara) si sa amani conceptia macar 3 luni dupa reactia postvaccinala.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski
arian spune:
quote:
Originally posted by Sabinaquote:
Originally posted by nimeniquote:
Originally posted by Sabina
Draga Teo,
intai vreau sa-ti spun ca mi se pare extraordinar ceea ce faci pentru fete, mai ales ca unele au probleme serioase si le face bine sa le discute cu tine.
Indraznesc sa pun si eu o intrebare...
am 9 luni de la cezariana si operatia arata foarte bine, doar ca la mijloc e o portiune cu marginile mai rosii si pielea putin iesita in relief, in timp ce la extremitati se vede doar o dunga fina albicioasa.
Poate asta sa fie asa numitul"cheloid" despre care eu nu prea stiu nimic?
Daca e asa, de ce se formeaza si cum se trateaza?
Si mai e ceva...acum mi-a revenit si menstruatia si nu stiu daca sa ma duc la controlul anual sau sa astept pana fac un an de la nastere, pentru ca inca mai alaptez si doresc si un examen mamar.Este elocvent acesta in timpe alaptez sau mai bine astept pana o intarc pe Sofia Galagia la care trebuie sa ma duc repede acum...ca altfel e jale...
Cu multumiri,
Sabina
Viva la musica!
Sabina & Sofia Galagia
Sabina,
Ceea ce descrii tu la nivelul cicatricii ramase in urma operatiei poate fi un cheloid in formare. Cheloidul este o cicatrice voluminoasa, tare si proeminenta. Apare ca urmare a producerii de tesut conjunctiv de reparatie in exces la locul plagii cutanate (orice cicatrice cutanata contine o cantiate semnificativ mai mare de tesut conjunctiv decat restul tegumentului, deoarece reparatia se face cu materiale mai putin "nobile" decat originalul, adica cu proliferarea componentei conjunctive a pielii; daca procesul de proliferare conjunctiva evolueaza mult prea intens, atunci apare o cicatrice cheloida). In principiu, cheloidul in formare nu poate fi stopat. Mai mult pt linistea ta, poti utiliza un unguent cu corticoizi cu activitate medie, gen Triamcinolon sau Locacorten. Nu te astepta la minuni insa. Daca cheloidul se formeaza si este deranjant (de obicei este) se trateaza chirurgical, prin excizia (indepartarea, taierea) lui.
La examneul ginecologic te poti prezenta fara probleme, de ce nu?
Depinde pentru ce iti doresti o investigatie a sanilor. Daca este vorba de o investigatie de rutina, poti astepta pana dupa intarcare. Daca au existat sau au aparut leziuni mamare (noduli, zone umflate, rosii, dureroase) este cazul sa te supui unui examen medical cat mai curand posibil.
Da' de ce-i zice Sofia Galagia?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski
Multumesc mult de raspuns! Examen mamar ar fi doar de rutina, asa ca ...e bine ca pot sa mai astept!
Cat despre Galagie...la inceput a fost tipacioasa si acm e vorbareata rau de tot...mai ales daca pleaca mama de langa ea! Cand ai sa ai bebe ai sa stii!!!
Sabina & Sofia Galagia
Pai sa stii ca mi-ai dat o idee de milioane: imi caut de-acum sotie care sa aibe deja bebe... Multam fain, nu stiu cum de nu m-am gandit la varianta asta mai devreme...
Mesajul asta cred ca trebuia sa-l pun la "Matrimoniale"... are forumul asta asa ceva?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski
arian spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Draga nimeni, nu ma certa, te rog. Stiu ca nu ti-am datr suficiente informatii, dar asta numai din lipsa de timp. Si eu ca si tine am mai multe servicii, si cand ma apuc sa povestesc nu mai termin ;)
Deci, ceea ce am constatat eu este ca in ultima vreme( ultimele luni) nu mai am dureri asa de mari. Ceea ce mi se intampla mie era ca dupa ovulatie sanii se intareau, nu neaparat dureau, dar ramaneau mariti pana la venirea menstrei. Ei deveneau durerosi cu cateva zile inainte sa vina mentruatia. Ultimele 2 luni a fost diferit. Desi mi s-au intarit si marit nu prea am avut dureri, mici junghiuri ici si colo prin faza foliculara, nu in cea luteala. Chiar si in ziua cand mi-a venit menstruatia nu ma dureau, erau doar mariti. In mod normal, inainte sa vina orice atingere era dureroasa, acum insa constat o schimbare in acest sens. Voi urmari si lunile viitoare ca sa pot trage o concluzie. Ceea ce fac eu deocamdata este sa iau tincturi de codita soricelului si zmeur. Nu au contraindicatii, dimpoatriva.
Ah, si mai am o intrebare. Acum 6 zile am fost la ecograf, atat abdominal cat si vaginal si rezultatul a fost urmatorul:uter cu dimensiuni normale, aspecu normal, omogen, endometru in ziua a 4-a de 4 mm.
Ovare cu usor aspect micropolchistic, 6,7 foliculi pe fiecare ovar, cel mai mare avand peste 9 mm, dar nu stiu exact.
De asemenea mi-a spus ca am avut ovulatie luna precedenta( nu stiam ca se poate vedea la eco daca ai avut ovulatie sau nu luna trecuta), mi-a si aratat locul.
Asa. Acum problema si nedumerirea mea este urmatoarea: am comparat ultimele mele eco, si am constatat diferente de marimi, chiar si la uter.
Penultima mea ecografie a fost anul trecut in august si a fost abdominala, efecutata nu de un ginecolog ci de un urolog( asa s-a nimerit, m-am dus la un cabinet particular si am cerul ecografie deoarece ma durea in partea stg), iar respectiva dr mi-a spus ca vedea in uter 2 noduli de aporx 15 mm. Cu cateva luni inainte de acel acograf, mai facusem unul , intravaginal la Polizu, si uterul era perfect. Apoi a urmat acest ecograf abdominal facut de aceatsa uroloaga, iar eu am plecat foarte speriata de ideea ca am uter fibromatos. Nu mai intelegeam nimic. Pai din martie pana in august cum puteau sa apara si sa fie si asa de mari? Asa ca acum m-am dus sa vad cum sta treaba, si dupa cum am mentionat mai devreme uterul arata normal, nici un nodul, nimic. S-a uitat cel putin 20 de minute, deoarece eu tot p bateam la cap ca am uter fibromatos. Mi-a aratat si ecranul sa vad ca totul e ok, imi explica tot ce aparea acolo, si concluzia a fost ca nu este absolut nimic. De asemenea, m-a si examinat si nu a simtit nimic in uter.
Deci, iti dai seama cat de confuza sunt? In cine pot eu sa mai am incredere?
Din cate stiu eu ecografia vaginala este mult mai clara decat cea abdominala, asa este?
Of, cred ca ti-am ametit. Multumesc ca m-am ascultat si ca ai rabdare.
Crinuta
Crinuta micuta,
Zau daca inteleg ce te supara la sanii tai??? Faptul ca acum nu te mai dor, si inainte te dureau??? Dumnezeu sa te-nteleaga, majoritatea femeilor vin pt tratamente impotriva durerilor de san!!! Nu stiu la ce folosesc tincturile alea, dar ceva adanc inauntrul meu imi spune ca la mai nimic. Dar daca tie-ti place sa le folosesti, este OK. Dupa cum ai zis, intotdeuna in medicatia naturista nu exista reactii adverse, contraindicatii... numai efecte terapeutice! Minunea minunilor!!! Daca tot veni vorba, te rog spune-mi si mie la ce ti s-a spus ca-s bune mehlemurile cu pricina...
In ceea ce priveste ecografia, rezultatele oarecum diferite in determinarea dimensiunilor uterului sunt de asteptat. Acestea depind de paratul utilizat, de medicul ce face ecografia si mai ales de planul in care se fac masuratorile (ecografia prezinta pe ecranul monitoruli la un moment dat o sectiune plana a zonei prin care trec undele ultrasonice).
In ecografia aparatului genital exista numeroase posibilitati de aparitie a unor artefacte (imagini cu semnificatie falsa). Lipsa urinei in vezica urinara nu permite o delimitare neta a peretelui anterior uterin si astfel imagini care nu tin de uter pot fi interpretate drept elemente patologice ale acestuia. Prezenta gazelor in intestin poate determina coborarea lor si suprapunerea imaginilor ce cele uterine, creind impresii false. Si altele. Prin urmare, faptul ca un medic a identificat doi mici "noduli fibromatosi" si alti doi nu, dupa o investigatie prelungita, poate fi pus pe seama unor asemenea artefacte.
Ecografia transvaginala are avantajul apropierii transductorului (a sondei ecografice) mult mai mari de organele genitale interne. Interpunerea intestinului nu se mai poate produce, iar imaginile au contururi mai nete si pot evidentia elemente lezionale de mai mici dimensiuni, datorita dispersiei reduse a undei ultrasonografice.
Daca in urma unei transvaginale de 20 minute (!!!!!!) nu s-au identificat buclucasii noduli fibromatosi, este de presupus ca ei nu au existat de fapt niciodata!
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski
arian spune:
quote:
Originally posted by andapanda
Teo, servus, multumiri si riespekte pentru tot ceea ce faci. "Rubrica" ta chiar m-a facut sa ma gindesc cu speranta ca munca voluntara, generozitatea si preocuparea pentru cei din jur nu sint chiar atit de perimate (cu o floare nu se face primavara, dar totusi... in romanica...
Si sper ca ti-ai mai adus aminte si de tine, intre timp...daca nu vrei carte, atunci discuri? sau ?
in fine, uite mai lansez si eu o intrebare mica mica: daca iei anticonceptionale pe termen lung (in cazul meu diane 35,de 16 luni) se recomanda pauze (relache pentru ovare :-), sa zicem o luna-doua dupa fiecare an/similar sau nu conteaza? ma gindeam daca sa fac o pauza sau nu...eu le iau pentru ovare polichistice etc. dar n-au adus vreo imbunatatire majora. Le tolerez foarte bine (am avut si doua interventii chirugicale (o glezna rupta, complet fara legatura) fara probleme legate de circulatie, nu m-am ingrasat, etc.). De cind iau diane-urile astea, am observat imbunatatiri cosmetice vizibile :-) Sint reversibile, odata ce nu mai iei medicamentul?
mercic frumos, sanatate si chef de viata!
panda
AndaPanda,
Daca pilulele contraceptive sunt luate in scop anticonceptional, este intr-adevar utila intreruperea ocazionala a administarii acestora; se pare ca o astfel de atitudine permite reluarea mai rapida a functiilor ovariene in deplinatatea lor, dupa intreruperea definitiva a contaceptivului (femeia doreste sa ramana gravida).
Daca pilulele sunt recomandate sub forma de tratament, atunci acesta trebuie urmat fara intrerupere pana la obtinerea rezulatelor scontate. Cea mai frecventa situatie de administrare terapeutica a pilulelor contraceptive sunt tocmai chisturile ovariene functionale de care s-ar parea la o prima vedere ca suferi. In aceste cazuri, contraceptivul determina "blocarea" ovarului, trecerea lui intr-o stare de inactivitate. Aceasta are drept urmare stoparea secretiei peretilor chisturilor, cu reducerea dimensiunilor lor pana la disparitie. Efectuarea de pauze in tratament este in context in mod evident detrimentala procesului de "resorbtie" a chisturilor, ovarul reluandu-si activitatea imediat dupa incetarea administrarii contraceptivului.
Diane-35 contine o combinatie particulara de estrogen cu un antiandrogenic, ceea ce-l face foarte util in dermatologie (in tratamentul acneei si seboreei la femeie). Neavand cunostinte in domeniul dermatologiei, nu stiu ce sa-ti spun in legatura cu reversibilitatea sau ireversibilitatea rezultatelor obtinute, dar banuiesc ca sunt, din pacate, reversibile.
Alta este problema pe care-as ridica-o eu: daca dupa un an si jumatate de tratament neintrerupt cu Diane ovarul polichistic nu s-a vindecat, cred ca ar fi cazul unei abordari diferite a etiologiei (cauzei) chisturilor respective. Ti-as sugera un examen ginecologic complet, cu ecografia aferenta, si reevaluarea cazului tau in ceea ce priveste chisturile ovariene.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski