555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 138

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Buna arian,
as fi vrut sa facem safteaua la echograf dar, din pacate, am fost foarte prinsa la serviciu si acasa si nu am mai intrat pe DC.
Actualul doctor mi-a prescris sa fac HLG, Glicemie, VDRL, HIV, AgHbs, una la care nu inteleg ce scrie(parca AcHcv), urocultura, timp Quick, timp Howell, toxoplasma si citomegalovirus. Majoritatea le fac la barou, aproape gratis. Cele 2 din final cam scumpute, dar musai, avand in vedere episodul cu pierderea sarcinii, le fac la Cantacuzino.
Mia recoltat azi pentru toate cu exceptia timpului Howell, care nu-l fac la Cantacuzino. Trebuie sa vad unde gasesc un laborator. Maine ma duc la Echo, unde nu voi beneficia de gratuitate, dar asta e.
Alte indicatii: sa nu ma mai ingras, pentru ca deja am luat cam multe kilo.
Numai bine.
Nadina


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

@ nadina

Saftea nici nu aveam la ce face, am gasit un alt aparat mai fain si evident mai scump, drept care a trebuit sa mai aman putin cumpararea. Oferta ramane valabila, dar cu amanare.

In alta ordine de idei, investigatia asupra careia nu esti lamurita este cea prin care se depisteaza existenta hepatitei C.

Si in fine, un comentariu misogin: niciodata o femeie nu poate fi multumita! Celor mai multe, daca le dai de facut (justificat) investigatii cu carul, si mai ales din cele scumpe, stramba din nas, comenteaza vrute si nevrute si in multe cazuri nici macar nu dau curs indicatiei. Altele, exact pe dos, chiar daca situatia nu justifica o asemenea atitudine, vor sa vada o lista cat mai lunga de analize, altfel nu-i bine. Nu zic ca faci rau ca procedezi la investigatii extinse, dar situatia medicala pe care mi-ai descris-o nu impune un atare demers. Acum, desi ai dat deja sangele, nu-mi pun problema ca te vei anemia -- tu singura ai spus ca ai o problema cu kilogramele (cum vad ca noul tau ginecolog are abilitatea a te "citi", ma intreb daca atentionarea asta nu ti-a facut-o cumva pe baza principiului general ca 9 din 10 femei se considera prea grase...)

PS: Ia, rogu-te, ultima fraza drept un compliment iar nu drept o realitate -- este foarte probabil ca, manata de cele mai bune intentii, sa-l fi ascultat pe cel dintai pacient al tarii si sa te fi apucat sa traiesti bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Buna arian,
probabil ca in alte imprejurari as fi reusit sa fiu mai sclipitoare. O s-o lasam pe alta data.
Acum vreau sa te intreb urgent doua lucruri.
Azi am fost la echo si spre diperarea mea sarcina s-a oprit din evolutie. Vineri ma duc la chiuretaj. Vroiam sa te intreb:
1. Ce investigatii crezi ca ar trebui sa fac in conditiile in care e a doua sarcina pierduta, la interval de 1 an?
2. In ce consta consultul/investigatia genetica? Mi-a recomandat dr. sa fac impreuna cu sotul. De fapt, a zis ca pe mine ma duce vineri dimineata la un astfel de consult.
Am facut toate analizele, cu anemia nu am avut niciodata probleme. In timpul primei srcini, cu Carina, dr. de atunci mi-a spus sa nu mai mananc spanac si ficat pentru ca aveam sideremia prea mare. Saptamana viitoare ar cam trebui sa am majoritatea rezultatelor.
Multumesc.
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

@ nadina

Lasand deoparte manifestarile de compasiune care am convingerea ca nu te incalzesc cu nimic, trec si eu direct la subiect.

In noile conditii intreaga lista de investigatii care ti-a fost prescrisa devine utila si deci necesara. In plus, materialul obtinut in urma evacuarii instrumentale a continutului uterin (a chiuretajului, mai pe sleau) ar fi bine sa fie trimis nu numai catre laboratorul de anatomie patologica ci si catre cel de genetica medicala. Consultul genetic, care incepe cu un set de intrebari la care va trebui sa raspundeti atat tu cat si sotul, urmat de o evaluare a riscului genetic al unei sarcini, va fi completat la nevoie cu teste genetice ce va vor fi indicate si, extrem de util, cu investigarea genetica a vilozitatilor coriale obtinute prin chiuretaj.

Sincer, imi pare teribil de rau sa aud ca treci prin astfel de experiente... si regret ca nu te pot ajuta in mod direct in vreun fel. Oricum, stii ca se spune ca prin orice rau te apropii de mai bine. Poate investigatiile vor demonstra ca nu a fost vorba decat de ghinion in cea mai pura forma, sau vor depista vreo infectie usor tratabila, si atunci in mod sigur sperantele vor inflori de la sine!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

@arian

as vrea sa te intreb care sunt posibilele diagnostice care pot fi puse in urma biopsi. Asa cum am spus in urma unui test papanicolau am fost diagnosticata cu ASC-H, caruia i-a urmat o conizatie, acum sunt in asteptarea rezultatului la biopsie....si as vrea sa stiu cam la cea sa ma astept.

In aceasta faza se poate pune problema diagnosticarii cu cancer de col uterin.

UFF nu sunt prea clara dar sincer mi se invart atatea informatii in cap incat nu stiu cum sa le pun cam la cap.

Multumesc mult!

POZE VLADUT



"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

@ anca_vlad

Testul Papanicolaou evidentiaza, de-a lungul timpului sub diferite forme de expresie, existenta sau inexistenta celulelor modificate neoplazic (canceroase, adica). In mod inerent, exista situatii in care nu se poate spune nici ca-i alba, nici ca-i neagra. In momentul de fata, o atare situatie este notata ASC-H. Care deci inseamna ca rezultatul nu poate fi negativ, dar in egala masura nu poate fi nici pozitiv pt cancer. Tocmai de aceea este nevoie de investigatii suplimentare: fie colposcopie cu biopsie tintita, fie conizatie -- la care ati fost supusa si Dvs. Din cele descrise mai sus reiese ca rezultatul pe care il asteptati poate teoretic lua orice forma. Practic insa am constatat (prin observatie empirica) invalidarea diagnosticului de neoplasm in cca 70-80% din biopsiile dupa ASC-H.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

@arian

Multumesc mult pentru raspuns, maine dupa ce aflu rezultatul voi reveni cu un mesaj!

Anca

POZE VLADUT



"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

D-le doctor,

Am si eu o problema si apelez la ajutorul dvs.:Am doua nasteri ambele prin cezariana la distanta 4 ani una de cealalta. Dupa prima nastere menstruatia a revenit normal, fluxul in cantitate aproximativ egala cu cea dinainte de sarcina. Dupa a doua cezariana (in urma cu un an) insa menstruatia a fost si este inca extrem de abundenta, ceea ce ma deranjeaza in primul rand personal (sunt inca in concesiu de maternitate dar va veni si ziua intoarcerii la serviciu si sincer nu stiu ce o sa fac atunci deoarece nu maa pot invoi 2-3 zile in fiecare luna) cat si din punct de vedere al sanatatii: datorita pierderilor mari de sange sunt foarte ametita. Ma puteti ajuta?
Va multumesc anticipat,
Oana

O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED C-O SO IA CINEVA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

@ IonescuOana

Cauze pt hipermenoreea pe care o acuzati, aparuta in urma unei interventii pe uter, pot fi multiple. Fapt pt care va sfatuiesc sa apelati la un ginecolog local in vederea unui examen fizic si a unei ecografii pelvine. Cel mai probabil situatia va putea fi remediata prin administrarea un timp relativ indelungat (3-6 luni) a unui tratament hormonal. Daca starea Dvs (stabilita prin examenul indicat mai sus) permite, vi se va administra un contraceptiv combinat, preferabil cu un continut foarte redus de estrogen. Daca nu, veti primi indicatia unui tratament secvential (10-15 zile in cadrul fiecarui ciclu menstrual) cu un progestativ de sinteza.

Daca ametelile de care amintiti se manifesta strict in perioada fluxului menstrual si 1-2 zile dupa acesta, ele sunt datorate cel mai probabil unei hipovolemii (deshidratari) tranzitorii -- aceasta poate fi corectata foarte usor prin consum de apa (preferabil minerala sau mineralizata) de cca 2l/zi. Daca insa ametelile se mentin vreme indelungata sau sunt cvasipermanente, este foarte posibil sa va fi anemiat, caz in care tratamentul va trebui sa vizeze si acest aspect -- oricum, o terapie simpla si deloc costisitoare.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_ducu spune:

Gabi_Ducu

Sotul meu acum cativa ani a fost diag. cu oligospermie.
Ieri si-a facut analizele si rezultatul este urmatorul:

Vascozitate: crescuta
Culoare: alb galbui

- lichefiere obtinuta dupa 4 ore prin metode mecanice

Mobilitate:
- la 1h: 60 % mobili dintre care 50% cu mobilitate normala progresiva

Numaratoare:
-Spermatozoizi: 28 mil/ml (vn: >20 mil/ml)
-leucocite: 0.1 mil/ml (vn:<0.5 mil/ml)
-celule rotunde: rare

- Frecvente cristale de acid uric si cristale de fosfat amoniaco-magnezian

Spermocitograma:
- frecvente hematii

Forme tipice : 50%
Forme atipice: 50%

Concluzie:
HEMOSPERMIE
NORMOZOOSPERMIE

Ce puteti spune despre aceste analize? Sunt ok ?



Mergi la inceput