NUME DE FETITA

NUME DE FETITA | Autor: TOMALAVINIA

Link direct la acest mesaj

Buna! Am o rugaminte la voi! trebuie sa nasc pe la jumatatea lunii decembrie si inca nu m-am hotarit ce nume sa_i pun fetitei mele! Asa ne-a spus la ecograf ca e fetita. Mai am o fetita de 2 ani si 2 saptamini, careia i-am ales tare usor numele, avind in vedere ca doream un nume scurt si sfint. Asa ca am botezat-o MARIA. Doar MARIA!Acum ma gindesc la Sara, poate ma ajutati voi si imi dati informatii mai multe referitor la acest nume. Stiu ca e pomenit numele Sara in timpul cununiei religioase, dar alte informatii nu am. Va multumesc anticipat si sper ca ma veti ajuta!

Mamica MARIEI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luizza spune:

Buna
Si pe fetita mea o cheama tot Maria,este nume sfant,este un nume simplu,si de ce nu un nume international
(lauda-ma gura ca ti-oi da friptura)
Si eu inainte sa o nasca vroiam sa o cheme Sarah(coincidenta?)dar avem o vecina grasa si mica si enervanta pe scara cu numele asta si fara sa vreau asociez
Dar cu toate astea mie imi place foarte mult numele Sarah
Stiu ca am fost mai mult off dar daca ai intrebat de nume.,,,,
Oricum nastere usoara si UN BEBE SANATOS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

Parintele Cleopa spunea ca este foarte bine sa dam m=copilului un singur nume, de sfint, eventual din perioada in care s-a nascut copilul....

so, daca esti la jumatatea lunii decembrie poti sa ii spui Cristina, asta deoarece se apropie ziua nasterii lui Iisus.

sau poti lua un calendar si te uiti la numele de sfinti din acea perioada. pe 15 sunt Sfintele Mucenite Antia si Suzana, de exemplu, pe 13 este Sf.Mc. Lucia....pe 16 Sf. Teofana....

sunt multe si au nume deosebite.

uite ce am gasit eu despre Cuvioasa Sara:

Zicerile / apoftegmele cuvioasei (amma) Sara
din Patericul Egiptean

1. Povestitu-s-a despre maica Sara, ca a rabdat treisprezece ani, fiind luptata tare de dracul curviei si niciodata nu s-a rugat sa se departeze razboiul de la dânsa, ci mai vârtos zicea: Dumnezeule, da-mi putere!

2. Au napadit odataasupra ei mai tare, acelaai duh al curviei, punându-i în minte desertaciunile lumii. Iar ea, slabind de frica lui Dumnezeu si de nevointa s-a suit într- o zi în chilioara ei, sase roage. si i s-a aratat ei cu trup duhul curviei si i-a zis: tu m-ai biruit, Saro! Iar ea a zis: nu te-am biruit eu, ci Stapânul meu, Hristos!

3. Se spunea despre dânsa cadeasupra râului a petrecut, locuind saizeci de ani si nu s-a aplecat sa-l vada

4. Altadataau venit la dânsa doi batrâni pustnici mari, din partile Pitusiului. Si când mergeau, ziceau între ei: sa smerim pe batrâna aceasta! si i-au zis: vezi sa nu se înalte cugetul tau si ss zici: iata pustnicii vin la mine care sunt o femeie. Le-a zis lor maica Sara: adevarat, cu firea sunt femeie, dar nu cu mintea.

5. A zis maica Sara: de ma voi ruga lui Dumnezeu ca toti oamenii sa aiba veste catre mine, ma voi afla cerând iertare la usa fiecaruia; ci mai bine ma voi ruga ca inima mea sa fie curati cu toti.

6. A zis iarasi: pun piciorul meu pe scara sa ma sui si pun moartea înaintea ochilor mei, mai înainte de a masui pe scara

7. A zis iarsi: bine este si pentru oameni a face milostenie; ca desi este pentru placerea oamenilor, dar vine spre placerea lui Dumnezeu.

8. Venit-au odata niste schiteni la maica Sara, iar ea le-a pus lor înainte un paner cu poame. Ei lasând cele bune, mâncau cele putrede. si le-a zis lor: adevarat, schiteni sunteti!

9. A trimis maica Sara la avva Pafnutie, zicând: lucrul lui Dumnezeu ai facut ca ai lasat sa se necinsteasca fratele tau? si a zis batrânul: ca cel ce fac lucrul lui Dumnezeu, treaba nu am cu nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Da, poate fi Cristina asa cum zice mama lia, avand in vedere ca nasti in apropierea Craciunului ... (si mie chiar imi place numele asta).

Sau, ca sa fie ca si la surioara ei, un nume simplu si de sfant, de ce nu Elena (imi place si asta).

Si eu sunt pt. un singur nume si cat mai simplu, nu impopotionat ...

Petronela

Azi e ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Poate fi Stefania sau Ioana...
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Va multumesc tuturor pentru sfaturi, m-ati ajutat enorm. Acum nu imi ramine numai sa aleg, ca am din ce, har Domnului.Va pupam si va dorim sanatate multa si sarbatori fericite!

Mamica MARIEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Sau poate fi RAISA-MARIA.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

quote:
Originally posted by irlandeza

Sau poate fi RAISA-MARIA.

Noi 2 singurei

A specificat fata ca mai are o fetita cu numele Maria (si doua fete cu numele Maria ... mi se pare cam mult, nu? )... si ca nu ii plac doua nume, ci unul singur ... .

lavinia - si poate ne spui si noua ce ai ales ... deh, curiozitatea !!!

Petronela

Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Sara e un nume absolut minunat.
Sa ne spui totusi ce ai ales. Mult noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Pe fetita mea o cheama si Anna si este intr-adevar inchinata Sf. Ana, mama Nascatoarei de Dumnezeu. Eu am vrut initial sa-i spun Elena, pt. ca e conceputa in Grecia.
Alt nume care imi place mie este Antonia. Sau Damaris, nume grecesc. Sau Ingrid, daca nu vrei neaparat un nume de sfant, desi ti-as recomanda.
Oricum, sanatoasa sa fie, ca nume frumoase sunt garla...
Nastere usoara, bucurii si sanatate!

Mary si Anna Maria- 08.04.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetamaria spune:

pe fetita mea o cheama MARIA .si SARAH este un nume extraordinar da cautare google SARAH si vei vedea

Mergi la inceput