Mamici si viitoare mamici de gemeni (7)
Raspunsuri - Pagina 5
Tamara spune:
Dragi mamici de gemenei,
Nu am mai intrat pe aici de foarte mut timp, vad ca ne-am inmultit si "dublat" ....la greu....cum se zice :-)
Vreau sa va salut, sa va doresc sanatate multa si vointa gravidutelor...sa stati la pat, sa va menajati cat mai mult in timpul sarcinii pentru ca fiecare moment in plus in burtica reprezinta o sansa in plus pentru pui. Sa dormiti mult, ca dupa ce apar "teroristii", somnul va ramane amintire :-P
Va doresc sanatate voua si puiutilor vostri si multa incredere in Dumnezeu! daca aveti intrebari va stau la dispozitie. acu nu am mult timp. cata e bolanv, cu febra mare, iar surioara lui are grija de el :-)
va pupam Tamara, daria si cata
http://community.webshots.com/user/tamarutza
http://community.webshots.com/user/tamarutza2
LEVI spune:
Multumim,Tamara.Ce copii frumosi ai.Sunt cu 3 luni mai mari ca fetita mea ,Daria.Sa-ti traiasca si sa fie sanatosi.Uitandu-ma la pozele tale,ma gandesc cum vom arata noi peste cateva luni,sau cativa ani cu doi batei si Daria.Nici acum nu-mi vine sa cred ca voi avea gemeni.
Mamaana si Elenita asteptam vesti de la voi.
Eu am programare la DR pe 4 decembrie.
Mai stie cineva ceva de Flavia?
Luminita27+ si Daria
http://photos.yahoo.com/luminitaenescu
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."
Sheannamp spune:
Fetelor, uite aici ceva ca sa treaca timpul mai usor:
http://www.babycenter.com/baby/babytwins/index
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
elyanne spune:
quote:S-o iau pe rand... da... si eu iau pt. contractii no-spa. Pana acum n-a fost cazul de gynipral pt. ca am doar contractii usoare, nedureroase, care trec in maxim juma de minut... Oricum iau no-spa, ca sa nu mai se intample nici macar atat.
Originally posted by Sheannamp
Eliana draga, pentru contractii eu am luat nospa si gynipral (recomandate de medic). Previn contractiile, eu am fost internata in spital asa ca am avut gynipralul in perfuzie continuua dar exista si sub forma de pastile. Nu vreau sa ma bag peste medicul tau (mai ales ca nu e specialitatea mea) dar eu nu as iesi din casa riscand o nastere prematura pentru dozarea anticorpilor. DAca e musai stiu ca exista laboratoare particulare care pot sa vina sa recolteze de acasa (spune-mi si iti dau PM cu unul dintre ele). 23 de saptamani e cam devreme sa incepi sa ai probleme!
Pe urma la ce spital o sa nasti? Are sectie serioasa de neonatologie?
Pana acum nici un dr. (nici al meu, nici dr. Herghelegiu la eco) nu au spus ca e cazul de repaus total la pat... numai sa nu fac efort si sa stau cat pot in pat. De iesit din casa, ies oricum... Iar cu o mandra terorista pe cap nici n-am sanse sa stau numai in pat, in cazul in care ar fi nevoie. Crede-ma ca imi e mai usor sa plec sa fac niste analize, decat sa am grija de ea singura cateva ore zilnic.
Sunt contienta ca ... cu cat stau bb-ii mai mult in burtica, cu atat e mai bine pentru ei, si pt. mine.
Dar deocamdata n-am primit nici o interdictie... colul meu e f. inchis si destul de lung (nu e extraordinar... dar e ok asa cum este acum).
Si in final... o sa nasc la Cantacuzino.
Gata... sper ca n-am uitat nimic.
Levi despre flavia nu stim nimic... poate mai multe afli tu, cand o sa fi cazul, la mamici de ian-feb.
Tamara si multumim mult de tot. Sanatate multa puiului mic si bolnavior.
Elenita ai grija de tine si poate sunt cuminti si ascultatori bb-ii si mai asteapta macar 2 sapt.
Mamaana si eu sper sa pot naste natural... acum depinde si de ce chef au bb-ii... Dr. mi-a spus ca ne vo decide la momentul respectiv, in functie de cum sunt asezati bb-ii si numai daca sunt amandoi in pozitie nasc natural, daca nu el prefera cezariana, decat sa nasc un bb normal si sa ma taie dupa aia si pe burta pt. al doilea... Om vedea...
Sunt tare curioasa cum o sa fie nasterea naturala de 2 bb-ei. Si eu am nascut prima data normal, fara epidurala, pt. ca s-a intamplat foarte repede si nu mai aveau timp de anestezie, sa-si mai faca si efectul pana nasc.
S-a mai nascut o stea
mamaana spune:
buna fetele !
ieri am fost la doctor si totul e bine; evident ca nu mi-a controlat nimeni colul, dar mi-au facut counselling pentru nastere; m-a cam apucat frica; ma gandesc ca nu o sa stiu cand o sa apara contractiile adevarate - la Tudor mi-au indus nasterea la 43 de saptamani;
doctorul mi-a zis ca daca nu nasc, ne vedem saptamana viitoare dupa ecografie...
acum ma grabesc ca am programare la dermatologie (pt care eu am alergat, ca ei imi facusera pe 16 ianuarie de abia) - mi-a iesit un hemangiom pe fata de la volumul mare de sange - sper sa se poata cauteriza
va pup,
Ana 35+ Stephanie si Isabelle si Tudor (12.12.96)
poze
Theodora spune:
TAMARAAAAAAAA......ce ma bucur ca te vad...intai Angi,acum tu...e adevarat ca daca gemenii cresc,avem deja experienta si nu mai calarim internetul ca atunci cand erau in burtica sau bb-i!!! Pupa gemenii si mai da si pe la mine "acasa"...si daca intri pe ym da cate un semn...
Fetele,sunt cu ochii pe voi,dar scriu mai rar...rabdare in continuare...
Happy 2 be back! POZE IN ALBUM
Sheannamp spune:
Mamaana, Ely, Ma bucur din suflet sa aud vesti bune!
Elyanne, nu te supara pe mine! Asa sunt eu mai paranoica dar vreau sa nu mai treaca nimeni prin ce am trecut eu! Asa ca bat lumea la cap !
E foarte bine daca e colul inchis si lung! Inseamna ca ai contractii Braxton-Hicks care sunt cvasinormale pentru perioada in care esti tu! Sa dea Dumnezeu sa fie bine si sa te vedem si pe tine ca pe mamaana!
[b]Theodora, Tamara, Laura, Lorelai[b], ce bine ca sunteti aici ca sa sarim cu intrebarile pe voi!
As vrea sa le iau baietilor mei un tarc pentru cand or sa stea in fund! Ce zice-ti, e o idee buna? Si cam ce tarc e potrivit pentru gemeni?
Apoi, daca aveti sfaturi despre jucarii mai deosebite pentru gemeni sau jocuri pentru ei, as fi tare recunoscatoare!
In sfarsit, ce faceau minunile voastre la 4 luni?
elyanne spune:
Sheannamp cum sa ma supar
Multumesc mult de tot... si eu sper (si ma declar multumita) sa ajung la 35 de sapt. ... macar . Nici n-am pretentii prea mari...
Despre tarc... eu pot sa-mi dau cu parerea doar despre tarc... nu stiu ce ar fi potrivit pentru gemeni... poate unul cat mai mare.
Mie mi-a fost foarte util, cu mandra... De cand a incpout sa stea binisor in fund am inceput s-o las in tarc si puteam sa intru fara grija sa-mi fac un dus... Si statea cumintica acolo cu jucarelele ei. Tot in tarc a invatat sa se ridice in picioare si sa stea. Se tinea cu mainile de plasa si cu nasul ... pana pe la un an jumate acolo a stat cand vroiam sa fiu linistita ca nu face vreo boacana cat timp eu sunt la baie sau trebuia sa lucrez ceva urgent.
Acum doi la un loc... nu stiu cu s-or comporta ... dar nici separat nu stiu daca le convine...
Eu am tarc-tarc, care se strange pe verticala, nu patut pliant (ca pe unele siteuri mai gaseam patuturile pliante ca si tarcuri). Dupa parerea mea e mult mai bun pe post de tarc pt. ca are partea de jos rigida si e mult mai bine pt. ei cand incep sa se ridice si sa earga prin el. Eu puneam o paturica ... in cazul in care o lua somnul acolo, sa nu doarma pe plasticul ala.
Mamaana cred ca o sa te prinzi cand incep contractiile adevarate ... ca o sa inceapa sa doara la un moment dat
Eu am crezut (cum citeam in toate cartile) ca la prima nastere, travaliul dureaza macar 8 ore... si eu aveam de gand, atunci cand au inceput contractiile, sa stau acasa pana spre dimineata ... ce rost are sa ma duc sa ma tina aia internata peste noapte degeaba... sau cand mi se rupe apa. Dar au devenit prea dureroase ca sa stau linistita (ca regulate nici gand) asa ca am sunat doctorul si am fugit la spital. Si n-a mai durat mult pana am nascut. Nici gand de 8 ore de travaliu... vreo 4 au fost cu totul.
Gata... m-am intins prea mult... fug sa ii dau laptele mandrei si ii predau stafeta lu' tac'su pt. baita si bagat la nani.
S-a mai nascut o stea
Lorelai spune:
quote:anna, eu le-am cumparat tarc dar nu prea l-am folosit. in primul rind nu le puteam pune pe amindoua in tarc pt ca se lasa cu paruiala. Livia e foarte posesiva si voia orice jucarie numai pt ea, Maya nu le da din mina si se jumuleau reciproc. chiar si jucariile pt care aveau duplicate nu reuseau sa le imparta. cind au inceput sa se ridice in picioare le mai puneam in tarc dar numai separat. nu stateau mai mult de 5 minute desi erau inconjurate de jucarii, cele mai multe jucarii moi ca sa nu se loveasca de ele in cadere. am preferat sa le pun sa stea in fundulet pe jos si am mai folosit o perna ca o potcoava (cred ca e pt alaptat). am sa caut sa vad daca am poze.
As vrea sa le iau baietilor mei un tarc pentru cand or sa stea in fund! Ce zice-ti, e o idee buna? Si cam ce tarc e potrivit pentru gemeni?
cea mai buna investitie dupa parerea mea a fost exersaucerul (ca un premergator dar nu se misca, copilul poate sa topaie in el si are multe jucarii in jur). ambele fete au avut fun in el, daca as fi avut doua ar fi fost super. le-am pus alternativ in el cind inca nu stateau in fund, pe la 6-7 luni (ale mele au stat in fund mai tirziu).
de jucarii nu imi mai stiu, am sa caut pozele ca sa sa imi aduc aminte. nici nu imi aimntesc bine ce faceau la 4 luni. in mare dormeau, papau si faceau kk si pipi. sorry, ma cam lasa memoria, o fi virsta. noroc cu pozele si filmele.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****
Laura25 spune:
quote:
[b]Theodora, Tamara, Laura, Lorelai[b], ce bine ca sunteti aici ca sa sarim cu intrebarile pe voi!
Apoi, daca aveti sfaturi despre jucarii mai deosebite pentru gemeni sau jocuri pentru ei, as fi tare recunoscatoare!
In sfarsit, ce faceau minunile voastre la 4 luni?
Eu nu am avut tarc pt ai mei. Ii lasam in patutz, pe patul mare (pana au inceput sa se deplaseze suficient cat sa cada), apoi pe jos. La mine spatiul in casa e destul de redus ca sa mai incapa si un tarc. Plus ca eu am 2 patuturi din lemn 60/120 cu grilaje ce de pot scoate pe ambele parti. Au stat acolo mult si bine, amandoi in acelasi pat sau fiecare in cate unul.
Uite-i aici la 4 luni: http://new.photos.yahoo.com/lauragosu/album/576460762340864906
si aici la 5 luni: http://new.photos.yahoo.com/lauragosu/album/576460762340865492
Jucarii au avut intotdeauna "normale", adica noi nu ne-am permis fianaciar prea multe, asa ca am luat ce era potrivit pentru varsta lor. Nu prea avem jucarii indentice, la dublu, pentru ca oricum cand a avut capacitatea fizica, Rares i-a luat orice din mana Biancai, indiferent daca avea si el un lucru similar. Spre deosebire de fetele lui Lorelai, ai mei nu s-au batut inca niciodata. Rares a avut o perioada cand o imbrancea sau o pocnea cate un pic pe Bianca mai ales daca era frustrat de ceva, dar vad ca i-a cam trecut. La toate fazele naspa, Bianca nu loveste inapoi, dar tzipa ... si tzipa frate ... Are un tzignal!
Tamara, ti-am admirat si eu cateva poze. Ai compii tare, tare frumosi. Sa fiti sanatosi cu totii!
Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi