Mamici si viitoare mamici de gemeni (7)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Ellatgv, incearca si aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=81792.

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Ce mai stiti de Flavia-Ioana si ale ei fetitze?
Sper din tot sufletul ca sunt bine toate trei!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

buna fetelor!

eu de vreo doua saptamani am inceput sa am contractii dureroase si neregulate seara; mai ales cand stau pe partea stanga; de cum ma intorc pe dreapta, se opresc; sau daca fac dus, se opresc;

mamicilor, voi ati patit asa ceva?

doctorul meu spune ca atat timp cat sunt neregulate sa nu-mi fac probleme, dar totusi; maine ma duc din nou la control, de data ast afara eco, asa ca nu o sa stiu cum este colul...

Ana 35+ Stephanie si Isabelle si Tudor (12.12.96)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellatgv spune:

Aurelia, multumesc mult! Am postat si acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msemcu spune:

Dragele mele, cred ca spaima de nastere prematura este cea mai mare la mamicile de gemeni si tripleti! De asta cred ca ne si afecteaza sa aflam despre mamicile care au nascut inainte de termen! Dar incercati sa fiti calme si ganditi-va ca bebelusii au nevoie de liniste!

Eu am inceput sa citesc despre sectiile de neonatologie ale celor doua maternitati din Iasi. Sheannamp , cred ca ai mare dreptate si e foarte important ca in primele zile sa-i putem ajuta cat mai mult. Si tocmai dupa ce citisem despre un program foarte fain romano-elvetian, prin care a fost dotata sectia de prematuri de la Cuza Voda, azi aflu din ziar ca au redescoperit un stafilococ auriu exact la sectia de copii! Asa ca acum iar sunt in ceata totala!

Fetelor , multumesc mult si pentru sfaturile privind cerclajul! Vad ca sunt numai opinii favorabile!

Mamaana, e bine ca mergi la control! asa o sa te poti linisti ca e totul in regula! Hai ca nu mai ai mult: cateva saptamani si o sa-ti vezi minunile! Te-ai decis cum vrei sa nasti? Imi cer scuze daca ai mai scris despre asta si eu nu am vazut!

Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Vin si eu la raport... sa nu ma dati la disparuti... nu prea am noutati...

Abia pe 11-12 dec. merg la dr. si pana atunci nimic nou... sper.

Ma simt bine, stau cat pot in pat... cu toate astea, am zile cand am contractii (cum a fost si azi) usoare, scurte... dar destul de multe...

Am probleme din cauza secretiei... am candida de la inceputul sarcinii si slabe sperante sa trecea acum cu ceva... doar sa o tin sub control sa nu se agraveze situatia... Dar isi cam face de cap. Ca fac tratament, trece pt. o sapt, maxim doua si o iau de la capat... si e destul de sacaitorare... ca ma irit... Am facut analizele si a iesit senibila exact la ce n-am voie in sarcina...

Peste vreo sapt. ma duc sa repet analiza de dozare anticorpi anti AB... ca eu am O si sotul AB. Sper sa iasa negativ si de data asta.

Despre Flavia n-am reusit sa aflu nimic de la mamici de ian-feb. ca mi-am bagat nasu pe acolo... dar n-ai nici o veste de la sotul ei.

Cam asta ar fi... si aveti grija de voi, de burticile sau de piticii vostri... sau si de una, si de alta... dupa caz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

buna fetele

mai am cateva ore pana sa plec la control; vreau sa ma apuc de
spalat lenjeriile de pat, dar e tare greu sa le scot de pe paturi...

msemcu nu stiu daca am mai postat, dar vreau sa nasc natural, mai ales ca fetele sunt 'pe pozitii' amandoua; sper sa nu-mi faca vreo figura si sa se intoarca a doua cu fundul dupa ce iese prima, ca atunci imi face cezariana; Tudor a avut 3900gr lanastere si l-am nascut natural, fara epidurala (in Romania); acum ma gandesc ca oricum aici oricum imi face epidurala, deci durerile o sa fie mult mai mici sau chiar de loc, iar fetele nu o sa aibe sigur greutatea lui Tudor la nastere

Ana 35+ Stephanie si Isabelle si Tudor (12.12.96)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenita spune:

Buna, fetelor,
chiar daca stau mai mult in pat, se pare ca al meu col nu vrea sa stea cuminte
aseara am fost la control, mi-a controlat cervixul+eco, iar colul este deja dilatat 1cm
doctora a zis sa nu ma sperii, dar daca am contractii sa merg la spital
ea ar vrea sa mai tin bebelusii macar inca 2 saptamani
maine ma duc la eco, tineti-mi pumnii! de-abia astept sa vad ce mai fac bebelusele mele!
Mamaana, ai grija de tine!Odihneste-te cat mai mult!
Tuturor burticutelor le urez multa sanatate si sa auzim numai vesti bune! Iar mamicilor de gemeni le multumesc pentru sfaturi si incurajari!

elenita 32

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

quote:
Originally posted by msemcu

Dragele mele, cred ca spaima de nastere prematura este cea mai mare la mamicile de gemeni si tripleti! De asta cred ca ne si afecteaza sa aflam despre mamicile care au nascut inainte de termen! Dar incercati sa fiti calme si ganditi-va ca bebelusii au nevoie de liniste!

Eu am inceput sa citesc despre sectiile de neonatologie ale celor doua maternitati din Iasi. Sheannamp , cred ca ai mare dreptate si e foarte important ca in primele zile sa-i putem ajuta cat mai mult. Si tocmai dupa ce citisem despre un program foarte fain romano-elvetian, prin care a fost dotata sectia de prematuri de la Cuza Voda, azi aflu din ziar ca au redescoperit un stafilococ auriu exact la sectia de copii! Asa ca acum iar sunt in ceata totala!

Fetelor , multumesc mult si pentru sfaturile privind cerclajul! Vad ca sunt numai opinii favorabile!

Mamaana, e bine ca mergi la control! asa o sa te poti linisti ca e totul in regula! Hai ca nu mai ai mult: cateva saptamani si o sa-ti vezi minunile! Te-ai decis cum vrei sa nasti? Imi cer scuze daca ai mai scris despre asta si eu nu am vazut!

Mari

Mari, copii mei au stat 2 saptamani la sectia de neonatologie renovata si modernizata prin programul de care ai auzit si tu. Conditiile sunt intr-adevar super. Aparatura este foarte performanta, medicii si asistentele foarte bine pregatiti si plini de bune intentii. Copii mei au fost ingrijiti foarte bine si singura "spaga" pe care am dat-o a fost un buchet de flori frumoase si o cutie de bomboane sefei de sectie intr-o sambata cand a fost mama mea in vizita si asa a lasat-o si pe ea sa intre. Tot personalul, mamicile, vizitatorii sunt obligati sa imbrace halate si papuci sterili. Au pompe electrice pentru mamele care au copii acolo si incurajeaza foarte mult alaptatul.
Daca ai timp, la discutii generale este un subiect "Prematur" deschis de matusa unei fetite nascute pe la 29 sau 30 de saptamni la Galati, cu mai putin de 1kg greutate . Dupa ce medicii de acolo nu i-au dat nici o sansa, a ajuns la Cuza Voda. Acum a trecut de 1700g si asteapa sa plece cat mai repede acasa. Acolo gasesti si poze facute in sectia de tearpie intensiva.
Sanatate multa!

Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Mamaana, se pare ca ai intrat pe ultima suta de metri! Iti tin pumnii sa nasti usor,natural, fara complicatii si sa ai doi sanatosi si ....mancaciosi!
Si binenteles mult laptic!
Mari, Laura are dreptate! Este esential sa te duci acolo unde exista medici si asistente cu experienta in prematuritate, aparatura performanta si, dupa cate vad, o atitudine identica cu cea din occident in ceea ce priveste abordarea nou-nascutilor si a lauzelor! Eu am avut un noroc fantastic cu maternitatea Polizu, fara cei de acolo eu nu as mai fi vut astazi doi baieti minunati si sanatosi! La fel vad ca sunt si cei de la Cuza-Voda!
In ceea ce priveste Stafilococul auriu, presa are talentul deosebit de a denatura fantastic lucrurile (din nestiinta sau din rea-vointa sau pur si simplu pentru a face spectacol)! Exista un avantaj din acest lucru! Vor steriliza foarte bine sectia asa ca pana o sa nasti tu numai va fi nici urma de microb!
Elenita, te sfatuiesc sa stai in pat cu picoarele mai sus decat corpul (adica capul mai jos si fundul si picioarele mai sus). Asa uterul numai apasa pe col. Numai spun ca nu trebuie sa te dai jos din pat decat pentru nevoile fiziologice (nu baie, nu dus, nu stat mult la wc, scuza-ma ca sunt asa directa dar eu asa am fost sfatuita). Fiecare zi in care bebelusii stau in burtica e o sansa imensa in plus pentru ei.
Eliana draga, pentru contractii eu am luat nospa si gynipral (recomandate de medic). Previn contractiile, eu am fost internata in spital asa ca am avut gynipralul in perfuzie continuua dar exista si sub forma de pastile. Nu vreau sa ma bag peste medicul tau (mai ales ca nu e specialitatea mea) dar eu nu as iesi din casa riscand o nastere prematura pentru dozarea anticorpilor. DAca e musai stiu ca exista laboratoare particulare care pot sa vina sa recolteze de acasa (spune-mi si iti dau PM cu unul dintre ele). 23 de saptamani e cam devreme sa incepi sa ai probleme!
Pe urma la ce spital o sa nasti? Are sectie serioasa de neonatologie?
Pupici!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput