Viata in Japonia (37)
Raspunsuri - Pagina 25
hanako2004 spune:
quote:
Originally posted by ken
SCUZE poate parprea insistenta dar mai am niste intrebari pt voi cele casatorite::;voi cind ati plecat cu viza de turist{{ si dupa ce ati ajuns in JAPONIA si va-ti casatorit .}}.ce ati scris in cererea de viza cu privire la scopul calaroriei----scop turistic sau casatorie?dar am niste emoti si vreau sa infoemez cit mai bine....si cine ar putea mai bine decit voi?
ken
KEn...si eu tot cu viza de turist (3 luni)..pentru casatorie
am auzit si eu ca daca pui pentru casatorie dureaza pana la 10
luni...chiar o prietena de-a mea 10 luni a asteptat
POZICI NOI
LA bucatarie

Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06

0
bibos spune:
Buna japonici..
Am vazut ca cineva intreba cum se spune la REGISTRU DE FAMILIE ...se zice KOSEKI TOHON
timi_melinda spune:
Stefania si Mihocyan , am vazut ca vorbeati despre permisul de conducere si as avea si eu cateva intrebari .
Ati avut permis si in romania sau ati dat pur si simplu pt permisul Japonez ?
In ce consta scoala de soferi aici si cum sunt examenele pt straini , in engleza ?
L-am pus pe sotiorul meu sa se intereseze dar cica i se dau raspunsuri diferite peste tot , ma refer la permisul international asa ca m-am gandit sa-l iau pe cel Japonez , ce sfaturi imi dati ?
[URL=http://good-times.webshots.com/album/557356798IdXxoI]
[/URL]
mamaluidavid spune:
Timi melinda daca ai permis in Romania si ai cel putin 3 luni de zile adunate de experienta e mult mai simplu decat sa faci aici scoala si sa dai examnul ca japonezii.
Ca sa nu mai vorbim de bani,scoala din cate am inteles costa peste 300,000 yeni 
Eu am mers la Futamatagawa in Yokohama ,tu daca locuiesti in alta regiune probabil o sa mergi in alta parte,trebuie sa te interesezi.
Examenul scris este in engleza,poti sa alegi intre jap,spaniola,engleza si portugheza,parca. Intrebarile sunt destul de simple,daca ai citit macar 1 data cartea Rules of the road(o poti comanda de la JAF,costa 1000 yeni,au versiuni in engleza si spaniola) asa,daca ai citit cartea o sa treci examenul scris fara probleme.
Examenul de condus nu e atat de greu pe cat se spune,cel putin mie nu mi s-a parut,prima data am picat iar inainte sa dau a 2-a oara am luat 2 ore cu un instructor si am exersat pe acelasi traseu.Nu mai tin minte cat a costat dar nu a fost mult.
Din toata experienta asta cel mai mult mi-a dat dureri de cap actele,m-au plimbat de n ori
,mereu le mai trebuie cate 1 act nou.
Mi-a trebuit asa: permisul romanesc+traducere in japoneza legalizata la ambasada Romaniei;deoarece eu mi-am schimbat permisul dupa ce m-am casatorit pe numele nou a trebuit sa scot de la Politia din Sibiu o adeverinta in care sa specifice exact data cand am obtinut carnetul,si asta a trebuit tradusa si legalizata la ambasada.
A fost nevoie si de pasaportul vechi,cica sa vada daca in ziua in care scrie ca am obtinut permisul am fost intr-adevar in tara 
Apoi alien cardul,pasaportul si 2 poze.
Sper ca nu am uitat ceva.
Daca mai ai intrebari,dozo.
Hannen mi-a spus aseara Masaaki cum i spune dar iarasi am uitat,bine ca m-a salvat Bibos
.L-am intrebat si daca am mai trimis si alte acte si a zis ca nu crede,a uitat si el 
Stefania, mami de David(24 dec.2004) si Patricia(12 iul.2006)
hannen spune:
Stefania,multam 

Stii cumva la ce foloseste un permis de conducere din ro. expirat de citiva ani???

Acum m-a apucat si pe mine ,chiar al meu se enerveaza ca nu am permis
dar cum nu am sa ajung in ro. curind sunt intr-o mare dilema

Cum sa fac,trebuie sa fac scoala ca japonezii,de la inceput?Este mai greu???
mamaluidavid spune:
Hannen nu stiu ce sa zic.
Cu permisul expirat nu poti face nimic iar sa mergi in Romania special pt. permis cred ca e mai ieftin sa faci scoala aici,asta daca mergi si cu fetele.
Greu nu cred ca e,eventual examenul scris cica e greu,nu stiu cate zeci de intrebari(eu am avut vreo 10-15,nu mai tin minte) dar cel de condus sigur va fi mai usor pt. ca o sa conduci mult cu instructorul peste tot.
Sincer eu as fi preferat asa,sa ma invete un instructor de la inceput cum si ce sa fac pe strazile astea inguste,inca ma feresc de ele si ocolesc pe cat posibil 
Stefania, mami de David(24 dec.2004) si Patricia(12 iul.2006)
mihocyan spune:
Hisasiburi!Mama ce active sunteti am lipsit trei zile si s-au scris 2 pagini! Am o veste tare buna: am luat permisul
!!! Imi venea sa il pup pe nenea ala cand mi-a zis ca l-am luat, ca toata lumea ma speriase ca nu sunt sanse sa il iei din prima si am avut mari emotii!
Tami Melinda toata treaba cu permisul e exact cum ti-a explicat Stefania asa ca nu mai repet si eu. Hannen Daca faci scoala la ei am inteles ca, mai nou, cu nu stiu ce taxe se ajunge la 400000 de yeni, iar examenul scris se poate da in engleza sau japoneza si sunt 99 de intrebari din care trebuie sa faci 91(pe cand eu am avut 10 intr. super simple).Permisul international eu stiu ca nu se accepta la ei, asa ca ori mergi in tara sa il innoiesti ori faci scoala la ei! Ideea e ca sa il schimbi pe cel din tara e cel mai simplu(pacat ca ti-a expirat) scrisul e foarte simplu iar pt conducere eu am facut 2-3 ore cu un sensei si a fost OK.
Ken Bafta cu viza! Te-as ajuta dar eu m-am casatorit in Japan, asa ca nu stiu ce sa zic.Multa bafta si ai mare grija ce scri ca sunt foarte stricti in ultima vreme.Nu e mai simplu sa va casatoriti in Ronmania? Iubitul tau e in Rom acum nu? Nu stiu zic si eu....
Va pup
si va urez o zi buna!
mihocyan spune:
[quote]Originally posted by pineapple
miha, lasa stresul cu mancarea, imi amintesc si eu cum o data pe la inceput am asteptat sa vina sotul acasa pentru masa dea amiaza ca sa imi arate cum se face yasai itame...
Acum gatesc o multime de lucruri, se invata din zbor, mai ales daca iti place sa incerci gusturi noi.
pineapple Mersi!
Intr-adevar cred ca tot ce conteaza e sa incerci! Ieri am avut musafiri, bafta mea a fost ca s-au anuntat din timp, am cumparat o carte de bucate(mai pt incepatori asa
) l-am rugat pe sotul sa imi traduca cateva retete si a iesit bine! Cica am devenit japoneza
! Mai multa bataie de cap am avut cand am fost la cumparaturi ca nu stiam cum arata niste chestii
dar le-am rezolvat! Deci mai nou am nou hobby: gatitul!
dana_shinji spune:
Buna fetele!
Sunt Dana,locuiesc intr-un orasel de langa Nagoya si sunt maritata de 2 ani si ceva aici...M-am inregistrat de ceva timp pe forum,dar am ezitat sa scriu gandindu-ma ca in curand n-o voi mai putea face ptr o perioada...Am tot sperat ca bebele meu va veni mai repede, dar uite ca deja mai am 3 zile pana la yoteibi (ziua in care e preconizat ca voi naste) si am ajuns la capatul rabdarilor. Stiu ca majoritatea aveti deja copilasi,sa va traiasca! al meu e primul si am niste emotii de zici ca nu-i adevarat!
Sper sa ma primiti si pe mine printre voi si sa nu-mi "prind urehile" prin forum pana ce aflu cum stau treburile pe-aici...
va pupik,Dana
hanako2004 spune:
miha atunci vino la bucataria japonicilor
te asteptam acolo![]()
asta daca tot zic ca iti place gatitul..vino sa ne dai si tu o mana de ajutor
yoroshiku
POZICI NOI
LA bucatarie

Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0