POSTUL CRACIUNULUI - sa-l tinem impreuna!
Raspunsuri - Pagina 9
claudia_a spune:
quote:
Originally posted by Irina_Claudia
Doamne ajuta fetelor,
Azi sarbatorim pe Sf. Grigorie Decapolitul , ale carui moaste sunt la manastirea Bistrita .
Si la noi merge bine postul alimentar, mai rau stau cu celalalte ,
dar cu ajutorul lui Dumnezeu mergem inainte.
Ieri Ioana mea s-a impartasit , incet-incet ma pregatesc si eu cu sotul de spovedanie, parca s-au adunat cam multe din vara...
Claudia_a te rog mult sa postezi reteta de pasta de naut (este acel renumit humus?) , noi l-am luat din super-market dar as vrea sa incerc sa fac si eu. Merci
Va pup si spor duhovnicesc!
Irina si Ioana (5 ani)
De fapt era pasta de linte ... doar ce citisem si niste retete de naut si am amestecat cuvintele... oricum adca esti doritoare si de linte eu am facut asa:
- 250 gr linte verde am lasat-o in apa de seara pana dimineata, iar dimineata am pus la fiert intr-o cratita cu apa; am schimbat apa de 2 ori (iese apa cam neagra nu stiu de ce), am pus sare si cand a fost fiarta (seamana cu fasolea boabe) am strecurat-o si am dat-o la masina de tocat. Am calit o ceapa in ulei si am amestecat cu lintea data la masina; apoi am curatat si vreo doi catei de usturoi pisati si cu ulei am mixat lintea (ca la fasolea batuta). CE a iesit mie mi-a placut tare, aduce a ciuperci cu maioneza si usturoi...cam asta e gustul! Clar voi mai face...
Si nautul am citit ca tot in genul asta se face... asa ca am sa cumpar! Sorry de confuzie!
In alta ordine de idei, ieri am mers la biserica si a fost tare bine, am simtit o liniste interioara si ca drept dovada cand am ajuns acasa am dormit 2 ore jumate , dar un somn profund si odihnitor... asa cum nu a mai fost demult!
Azi papam sarmalutze de post!
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
katty spune:
De azi ma alatur si eu voua! Am avut un motiv intemeiat sa nu incep postul odata cu voi, ca de obicei, dar de azi sunt pe baricade.
Tzuni si irina.c, multumim ptr. rugaciuni!
Catalina & Robert-Andrei (4 ani)
varsta lui Andrei
she_wolf spune:
Buna!
Eu am de luptat in primul rand cu nervii, ma las cam usor provocata (sunt asa de ceva vreme, dar speram sa-mi treaca acum), in rest...ma descurc cat de cat, desi, de ex., la biserica n-am ajuns inca si nici nu stiu cand o sa ajung pentru ca este departe, plus multe altele. Uffff...
La capitolul mancat, este mult mai usor, zilele astea a fost cam asa: salata de vinete, zacusca, ciorba, legume la cuptor (conopida, broccoli, cartofi, morcovi, ardei gras, ceapa si usturoi), mancare de mazare cu marar, cipsuri ...astazi ma gandesc sa fac fasole verde cu rosii si usturoi si diseara vreo salata.
Am incercat cafeaua cu lapte de soia si merge.
O saptamana buna!
Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)
claudia_a spune:
She wolf fa-ti acasa coltul tau de rugaciune; Dumnezeu ne aude oricum; mai important e daca se poate sa ajungi la o spovedanie si un impartasit! Ufff, probleme mai mari sau mai mici avem fiecare si ne mai scapa nervii, insa mai gandim rugaciunea inimii si ne mai trece: "Doamne Isuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul".
Aproape a mai trecut o zi de munca... pofta buna si ganduri curate!
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
irina.c. spune:
quote:eu cumpar linte roz,ca n-are coaja,si fierbe imediat(cam in 10-15) minute
Originally posted by claudia_a
250 gr linte verde am lasat-o in apa de seara pana dimineata, iar dimineata am pus la fiert intr-o cratita cu apa; am schimbat apa de 2 ori (iese apa cam neagra nu stiu de ce),
ieri am facut placinta cu dovleac,a iesit o nebunie(e prima oara cand fac)Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
V. Erica spune:
Si eu va urmaresc, insa nu prea am timp sa postez (dar postesc).
Irina.c, cum ai facut placintuta aceea?
Sa va fie de folos sufletesc acest post!
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
ECMI spune:
Eu merg inainte cu postul. Nu mi-e foarte greu, sunt obisnuita. Ba chiar ma bucur sa-l tin.
Imi propusesem sa le duc pe fete in fiecare duminica la impartasanie si uite ca ieri nu am reusit sa ajungem.
Maria si Ilinca
La plimbare
Slabeeeeesc
valentinag spune:
Mirela,nu cred ca este o solutie sa-i inchizi contul lui Guestus pentru ca isi bate jos si provoaca,cine vrea il poate ignora cu succes atunci cand trebuie.Cateodata este amuzant,alteori nu.
Sunt si eu alaturi de voi in continuare!
"La vita e bella"
poze
marea inghetata
ML spune:
quote:
Originally posted by claudia_a
Si la noi este usor sa-l tinem...ca suntem 2.. Ioana mananca de dulce dar cand ii gatesc nici nu ma atrage nimic!Sa ne ajute Dumnezeu asa pana la ultima zi!
Azi am gatit sarmalutze de post cu ciuperci si soia granule si o pasta de naut (mai inlocuim pateurile de post din comert care sigur au multe prostii) care de altfel a iesit foarte buna!
Azi ma uitam prin calendar si am vazut ca marti se papa peste...e usor tare postul asta...
Imi pare rau de Guestus... dar cam sarise calul la subiectul asta!
Claudia uite ca tot despre mancare intreb... Deci marti (maine) se mananca peste? Cand mai sunt dezlegari (eu am un calendar online si nu-i trecut nimic acolo)?
Multumesc si post cu folos si voua!
"Ce verde era valea mea!" (poze)
ECMI spune:
ML, uite un calendar online cu detalii:
http://www.credo.ro/calendar-ortodox-noiembrie.php
Maria si Ilinca
La plimbare
Slabeeeeesc