POSTUL CRACIUNULUI - sa-l tinem impreuna!
Raspunsuri - Pagina 5
claudia_a spune:
La noi e relativ usor ca tine si sotul meu tot postul; cand era Ioana mica eu tineam mai putin... dar el reusea si avea vointa sa-l tina pe tot!
Ufff... la capitolul rugaciune si eu sunt cam codasa... merg mai rar la biserica, desi ma simt asa de bine cand intru acolo... am o liniste cum nu gasesc in alta parte! poate in postul asta vom ajunge mai des...
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Guestus spune:
mama lia...tu ca tu...dar fetita ce ti-a facut?
acum serios...daca aveai baiat il mai duceai la spovedit dupa 2 zile de post?
la mine e nenorocire mare.....Dezlegatu ma cheama
mama lia spune:
Guestus, habar n-am......
pe Cris nu o fortez, o intreb doar: mergi cu mama la spovedit???? nu merge de cite ori ma duc eu, ca saraca nu are pacate cite am eu...dar in Postul Pastelui si al Craciunului se spovedeste clar. ii mai intreaba profa de religie la scoala "care va spovediti???"..cred ca doar 2-3 fetite in clasa, atit....
sa stii ca nici mie nu imi reuseste mereu sa tin posturile mari integral....mai ales cel al Pastelui....dar tin si eu cum pot si daca am calcat strimb ma spovedesc...iar duhovnicul meu care e mai drastic ma taie de la impartasanie....
ECMI spune:
quote:
Originally posted by mama lia
Ecmi, roaga-te la Dumnezeu sa te intareasca la rugaciune.....
eu ma rugam asta vara, cind ma indepartasem ca si tine, sa ma aduca Dumnezeu inapoi...si m-a adus.....
Doamne ajuta!!!
mama domnisoarei Cristina (28.09.1993)
mama lia, stiu ca asta e raspunsul, multumesc de sprijin. Adevarul este ca de cand au aparut fetele tot ce fac si ce gandesc este indreptat spre ele. Nu am energie si interes pentru nimic altceva.
De parca nu Dumnezeu mi-a raspuns la rugaciuni dandu-mi-le pe ele.
In ce priveste postul, eu nu-l pot incalca.
De fiecare data in post cad zilele de nastere ale parintilor mei. Nu pot manca sau bea nimic. Pentru mine se pregateste ceva special pentru ca altfel raman nemancata.
Dar sunt alte pacate pe care le fac si in post si in restul timpului.
Valentinag iti recomand de la "La Mama" supa crema de legume - e delicioasa (de post). Acum ca a inceput postul au o multime de preparate speciale
Maria si Ilinca
La plimbare
Slabeeeeesc
jesia spune:
Ma alatur si eu voua, o sa tin miercurea si vinerea si ultimele 2 saptamani din post, se pune?
Pozele mele
Ce nu te doboara te face mai puternic
nora2005 spune:
Bine v-am regasit (chiar v-am cautat si nu gaseam subiectul )
Si eu tin tot postul...ca in fiecare an, cu bucurie !
Doamne ajuta!
Nora
Iubirea se naste din placerea de a-l privi pe celalalt,se hraneste din nevoia de a-l vedea mereu in preajma si se desavarseste prin imposibilitatea de a trai despartiti!!
Carmen_Marieta spune:
Bine v-am gasit, cum am deschis forumul primul gand a fost sa vad daca s-a deshis un astfel de subiect. Eu vreau sa tin tot postul, si sa ma rog cu cat mai multa evlavie, avem nevoie de bunavointa lui Dumnezeu.
Domnul sa ne ajute pe toate sa ducem la bun sfarsit ce ne-am propus.
Poze nunta..
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.
irina.c. spune:
Si noi tinem postul in familie(eu cu sotul).Ilincai ii dau de toate,dar incerc sa nu-i dau carne miercuri si vineri(ii dau ou).Azi am fost toata ziua plecata,asa ca am rontait una-alta pana seara,cand am gasit acasa cartofi prajiti cu salata de gogosari.As fi vrut sa renunt la cafea,si n-am baut dimineata,dar la pranz deja simteam ca-mi plezneste capul,ma durea groaznic,asa ca am facut repede rost de un espresso.
Maine,daca-mi ajuta Dumnezeu,sper sa ajung la Sfantul Maslu.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
Tzuni spune:
A treia zi de post
RUGĂCIUNEA DE VINERI
Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorul cel dulce al sufletului meu, în această zi a Răstignirii Tale pe Cruce ai pătimit și ai luat moarte pentru păcatele noastre, mă mărturisesc înaintea Ta, cum că eu sânt cel ce Te-am răstignit cu păcatele mele cele multe.
Mă rog însă Bunătății Tale celei nespuse, să mă învrednicești cu Darul Tău, Doamne, ca și eu să pot răbda patimi pentru credința, speranța și iubirea ce le am către Tine, precum Tu Cel îndurat ai răbdat pentru mântuirea mea. Întărește-mă, o, Doamne ca de astăzi înainte să port Crucea Ta cu bucurie și cu mare căință, și să urăsc cugetele mele și voințele mele cele rele. Sădește în inima mea întristarea de moartea Ta ca să o simt precum au simțit-o iubita ta Maică, ucenicii Tăi și femeile purtătoare de mir, ce stăteau lângă Crucea Ta.
Luminează-mi simțirile cele sufletești, ca să se miște și să priceapă moartea Ta, precum ai făcut de Te-au cunoscut făpturile cele neînsuflețite, când s-au mișcat la Răstignirea Ta, și mai vîrtos, cum te-a cunoscut tâlharul cel credincios și pocăit, și ți s-a plecat, de l-ai pus în rai. Dă-mi, Doamne, și mie, tâlharului celui rău, Darul Tău, precum atunci l-ai dat aceluia și-mi iartă păcatele, pentru Sfintele Tale Patimi, și cu bună întoarcere și căință mă așează împreună cu el în rai, ca un Dumnezeu și Ziditor ce-mi ești.
Mă închin Crucii Tale, Hristoase, și pentru iubirea Ta către noi, zic către dânsa: Bucură-te, cinstită Cruce a lui Hristos, pe care ridicat și pironit fiind Domnul, a mântuit lumea!
Bucură-te, pom binecuvântat, pentru că tu ai ținut rodul vieții, care ne-a mântuit de moartea păcatului. Bucură-te, drugul cel tare, care ai sfărâmat ușile iadului.
Bucură-te, cheie împărătească, ce ai deschis ușa raiului.
O, Hristoase al meu răstignit, câte ai pătimit pentru noi! Câte răni, câte scuipări și câtă ocară ai răbdat pentru păcatele noastre și pentru a ne da încă pildă de adevărată răbdare în suferințele și necazurile vieții acesteia!
Si fiindcă acestea ni le trimite Dumnezeu pentru păcatele noastre, ca să ne îndreptăm și să ne apropiem de El, și așa, numai spre folosul nostru ne pedepsește în această viață. De aceea, rogu-mă Ție, Stăpâne, ca la necazurile, ispitele și durerile câte ar veni asupra mea, să-mi înmulțești împreună și răbdarea, puterea și mulțumirea, căci cunosc, că neputincios sânt de nu mă vei întări; orb de nu mă vei lumina; legat de nu mă vei dezlega; fricos de nu mă vei face îndrăzneț; pierdut de nu mă vei cerca; sclav de nu mă vei răscumpăra cu bogata și Dumnezeiasca Ta putere și cu Darul Sfintei Tale Cruci, căreia mă închin și o măresc, acum, și pururea și în vecii vecilor. Amin.
_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos
Irina_Claudia spune:
Multumim Tzuni !
Fetelor asa bine-mi pare ca m-am alaturat grupului vostru, ca parca am si eu mai mult ravna la cele bune.
Eu mai incerc in post sa urmez programul indicat de parintele Teofil de la Sambata: sa citesc in fiecare zi cate 2 capitole din Noul Testament, fac asta inainte de culcare, si va spun ca se mai curatzeste mintea de gandurile adunate peste zi.
16. Când postiți, nu fiți triști ca fățarnicii; că ei își smolesc fețele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat grăiesc vouă, și-au luat plata lor.
17. Tu însă, când postești, unge capul tău și fața ta o spală,
18. Ca să nu te arăți oamenilor că postești, ci Tatălui tău care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție.
19. Nu vă adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strică și unde furii le sapă și le fură.
20. Ci adunați-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă și nu le fură.
21. Căci unde este comoara ta, acolo va fi și inima ta.
Va pup si va doresc o zi binecunvantata
Irina si Ioana (5 ani)