POSTUL CRACIUNULUI - sa-l tinem impreuna!
Raspunsuri - Pagina 18
printze spune:
Casandra, da, mierea este de post pentru ca originile ei sunt vegetale. Cel putin asa stiu eu.
La multi ani tuturor care poarta numele de Andrei si Andreea, caci astazi e mare sarbatoare!
O zi buna!
printze
Gabrielama spune:
Buna dimineata, doamnele mele!
Sunt inca aici, dar am prea multa treaba... in plus, cred ca am luat raceala de la Mara si imi trag nasul de nu mai stiu de mine.
La Multi Ani celor ce poarta numele Sfantului Andrei - fie ca sunteti aici, printre noi, fie celor pe care ii aveti acasa si au acest nume!
O alta reteta de ciupercute, pe care o recomand este urmatoarea:
Coditele de le ciuperci + cateva ciuperici intregi se toaca marunt si se calesc putin cu ceapa, usturoi, ardei gras, verdeata, sare, piper; aceasta combinatie se pune in ciupercute, care se dau la cuptor. Este un fel de mancare delicios si foarte satios.
Sa aveti o zi minunata!
Gabi
Balance diet means chocolate in both hands!
claudia_a spune:
Buna dimineata, La Multi Ani pentru Andrelutze si Andrei, sanatate si liniste va doresc!
Casandra, cred ca mierea este totusi un produs de post, nu am auzit niciodata ceva de genul asta... ma gandesc ca totusi albinele o prepara fizic... nu intern; adica cum am facut io stiuca umpluta... cumpar toate ingredientele si apoi le prepar !
Fetelor, pentru azi iar am facut stiuca umpluta (de, comanda sotului) si aseara o pizza cu ciuperci, porumb, masline, ceapa, cascaval de post (care este de fapt margarina intarita ) - pizza care a iesit foartee buna!
Eu fac ciupercutzele umplute asa... le rup coditele, le toc, calesc o ceapa cu coditele taiate pana scade apa pe care o lasa coditele, adaug marar si un catel de usturoi... cu compozitia asta umplu palariile, le asez in vas yena si deasupra presar cascaval de post, se dau la cuptor si ies mortale
Joi, 30 noiembrie
SFINTII ZILEI
• Sf. Slavitul si întru tot laudatul Apostol Andrei, cel întai chemat
• Sf. Frumentiu, episcopul Indiei
"Andrei a fost ucenic al lui Ioan Botezatorul, cand, la o vreme dupa botezul lui Isus, auzindu-l pe Ioan Botezatorul spunand despre Isus: „Iata mielul lui Dumnezeu !“ (Ioan 1,36) i-a urmat lui Isus, devenind astfel primul apostol. Dupa invierea lui Isus si coborarea Spiritului Sfant (la Rusalii), apostolii au mai ramas cativa ani la Ierusalim, incepand formarea Bisericii. La Sinodul Apostolic care a avut loc in jurul anilor 49-50 la Ierusalim, apostolii s-au întalnit si au tras la sorti pentru a decide unde va merge fiecare. Legenda spune ca apostolului Andrei i-a revevenit Scytia (Dobrogea). Mai intai, Andrei l-a insotit pe fratele sau (apostolul Petru) prin Asia Mica, apoi a trecut in peninsula Balcanica prin teritoriul Turciei de azi, ajungand in Scytia, unde s-a oprit un timp. Apoi a continuat peregrinarea, ajungand pana in sudul Rusiei de astazi. Dupa aceea, s-a întors in Grecia, consolidand comunitatile crestine infiintate de Paul din Tars si de alti apostoli, ajungand pana in Peloponezul grecesc, în orasul Patras. Acolo a murit ca martir, fiind rastignit pe o cruce in forma de X. Dupa moartea sa relicvele s-au pastrat la Patras."
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Irina_Claudia spune:
La multi ani celor ce poarta numele Sf. Andrei!
Ca sa vedeti de unde vin pacatele din "cele pamantesti" vorba lui ECMI.
Ieri seara zic si eu: hai sa fac crochetele de legume din revista Practic ca aratau bine acolo si le-ati laudat si voi..ma apuc eu cu zel, fierb legumele, le dau prin miwer, condimentez, pun faina , le dau prin pesmet...cand le pun in ulei incins...am umplut tigaia de umplutura de crochete, ia-le inapoi, mai pun faina, in fine mi-a luat vreo 2 ore , plus o gramada de ulei si au iesit cam faionoase..plus ca m-am enervat .Asa ca...eu una nu mai fac never crochete de legume.
Revin la snitelele de soia nemodificata genetic..
ECMI spune:
buna Dimineata,
La multi ani tuturor Andreilor.
Astazi am sa incerc sa citesc acatistul sfantului. Asa obisnuiam, in fiecare zi de sarbatoare citeam acatistulul respectiv, dar asta pana sa apara fretle. Acum nu prea mai am timp.
Dar astazi nu ma las pana nu-l sarbatoresc pe Sfant cum se cuvine.
Iata rugaciunea Sfantului Andrei, din acatist:
RUGACIUNE
Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut faptura, nu intoarce dumnezeiasca Ta fata de la noi cei pacatosi, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infricosatoare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre pe care in toata ziua cu nesocotinta in chip nenumarat le savarsim. Noi suntem pacatosi si patimasi, netrebnici si plini de rautate, iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii; nu ne lasa, Doamne; nu trece rugaciunea noastra a pacatosilor, nici nu rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci, pentru ca nu sintem vrednici a castiga prin sarguinta cea de toate zilele milostivirea Ta, daruieste-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv. Pentru rugaciunile apostolului Tau Andrei, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne intareste cu darul Tau cel stapanitor, ca din adincul inimilor noastre, cu bucurie sa laudam praznuirea lui, si sa slavim preasfint numele Tau, in vecii vecilor. Amin.
Irina, Gabi,Claudia multuemsc pentru retete
Maria si Ilinca
La plimbare
Ba nu slabesc deloc
katty spune:
Si noi continuam postul! Nu postez zilnic aici, dar va citesc si citesc si rugaciunile!
Azi se maninca peste, nu?
La multi ani, tuturor Andreelor si Andreilor!!
Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei
irina.c. spune:
Va salut si eu pe ziua de azi ,si va las,ma duc sa gatesc ceva,ca n-am nimic in casa.Felicitari celor care poarta numele Sfantului Apostol Andrei,si Dumnezeu sa-i ocroteasca pentru rugaciunile Sfantului!Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
felicia74 spune:
Buna!
Intrebare (asteptati-va la multe intrebari ca am vazut ca voi va pricepeti mai bine decat mine in ale postului): multe reteta de prajituri folosesc coniac. Avem voie alcool in post? Stiam ca nu.
Sau e dezlegare la vin in zilele in care se mananca peste? asta parca am auzit-o de la cineva, dar nu am fost sigura asa ca am evitat alcoolul de tot.
Multumesc!
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
Marilena12 spune:
Cand este dezlegare la peste, este si la vin, bere, cu masura. Eu stiu ca intr-o prajitura sau la friptura, daca este tratat termic, orice alcool se evapora si ramane doar aroma, dar intr-o crema de prajitura, miercuri sau vineri eu nu as vrea sa simt savoarea coniacului, as simti ca ma dedulcesc. In general eu nu prea prepar dulciuri savuroase in post, chiar daca sunt de post, ma multumesc cu fructe. E bine sa vorbesti cu duhovnicul iar daca nu ai, cu un preot. Fiecare, face dupa putere, Dumnezeu iubeste stradania fiecaruia.
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/