Sezatoarea canadiana (54)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Aolio, m-as sinucide dac-ar fi in seara asta. E in vacanta, dans le temps des fêtes.

Nu sunt multi invitati, 3 adulti in afara de noi.

Ok, si daca pun platoul cu el intreg cum o sa-si ia sa manance ? Ca daca o sa-l tai in fata lor, sigur ma fac de ras.

Merci din suflet pt retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Pui ustensilele si ii lasi pe fiecare sa-si ia ce bucata vor. Sau... incerci marea cu degetul si arunci pisica in mina altuia, cu zimbetul pe buze si cu ton mieros:
- Ar putea cineva sa ma ajute sa-l tai!?!

Fetelor, hai sa va spun ce discutie am avut astazi cu Agata, pentru prima data... Atit te pregatesti pentru cit se va intimpla si tot pe sus te iau astfel de discutii.

Am iesit un pic la plimbare toate trei si trecem pe linga o batrina in scaun cu rotile, pe care il impingea ingrijitoarea respectiva. Si batrina ii spune Agatei un hi tare dragastos, iar Agata nu-i raspunde. Intrigata (ea e foarte sociabila si abia asteapta sa o bage cineva in seama, ca nu mai scapi dupa aia!) de neraspunsul, dar mai ales de atitudinea indiferenta a Agatei, o intreb de ce nu i-a raspuns doamnei, dupa care discutia se deruleaza cam asa:

- Pentru ca e batrina si urita!
- Dar mai sint oameni batrini si intotdeauna le-ai raspuns la salut, cu asta ce ai avut!?!
- Acum nu-mi mai plac batrinii!
- De ce?
- Pentru ca sint batrini.
- Toata lumea imbatrineste - ii spun eu.
- Nuuuu! Eu nu imbatrinesc, nici Tudora, nici tu, nici tati.
- Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic, esti mare, nu pot sa te mint, stii ca nu o fac niciodata, dar nu e asa cum spui. Toti imbatrinim, incet-incet, si animalele...
- Si copacii?
- Da.
- Si casele?
- Da, intr-un fel da, se strica, sint reparate (ca oamenii la doctro), numai ca ele nu simt, nu stiu ca imbatrinesc.
- Tu simti ca imbatrinesti?
- Da.
- Doare?
- ...
- Treaba ta, daca tu vrei sa imbatrinesti bine, dar eu nu vreau.
- De ce?
- Pentru ca ma fac urita si mie nu-mi place sa fiu urita.
- Pai daca traiesti frumos si ai grija de corpul tau, faci sport, manici sanatos, dormi mult si cind trebuie, te speli pe dinti si faci tot ce trebuie ca sa ai un corp sanatos, poti sa imbatrinesti si frumos.

Sta ea un pic pe ginduri:

- Auzi, mami, pot sa ai tu grija sa faci toate astea pentru mine!?! Ca eu sint copil si mai uit, dar tu nu ai voie sa uiti, ca esti mama mea.

Iar mai sta si cugeta:

- Nu, m-am hotarit, eu nu vreau sa imbatrinesc. Vreau sa mor inainte de a imbatrini!!!
- Cum, pai nu se poate asa ceva, vrei sa mori tinara?
- Nu tinara, dar inainte de a imbatrini si de a ma face urita. Vreau sa ma tin minte toata viata asa frumoasa, cum sint acum.

Mai mergem noi un pic si se razgindeste din nou:

- Mami?
- Da, iubito.
- Daca oamenii se iubesc mult, mult, mult de tot, nu-i asa ca traiesc frumos si asta inseamna ca imbatrinesc frumos? Si nu mor! Ca mi-ai spus ca iubirea nu moare niciodata!
- ...
- Puiul oamenii, toti oamenii mor. Si nu numai de batrinete, mai sint si accidente. Dar tu esti copil, Tudora la fel, mami si tati sint tineri, deci nu avem nici un motiv sa ne gindim la asta acum. Eu, cind eram copil, nici nu-mi trecea prin cap sa ma gindesc la asta, aveam alte treburi de facut: trebuia sa ma joc, sa traiesc frumos, sa cresc frumos...
- Da, si eu am multe treburi de facut, ca vreau sa vad un desen cind ajungem acasa, apoi trebuie sa maninc si apoi mergem la patinaj. Dar, daca imbatrinesc si eu totusi, vreau sa imbatrinesc ca mama lui tati, bunica mea. A imbatrinit foarte frumos!!!

Am ramas masca.. asa este, mama lui tati este un om care a imbatrinit frumos, nu a folosit creme pentru fata din comert (decit produse naturale), nu are aproape deloc riduri si un ten frumos si roz... ca mi-e jena mie, ca al meu... si-a respectat programul de somn si de exercitii (la 70 de ani face zilnic exercitii, dimineata si citeodata si seara).

Continuare... acasa:

- Mami, tu nu vei imbatrini frumos!
- De ce?
- Hai, spune-mi, vei imbatrini frumos sau nu?
- Nu stiu. Dar de ce crezi tu ca nu voi imbatrini frumos?
- Pai nu dormi, din cauza noastra, ca noi nu dormim. Ca ai deja din alea pe fata (riduri!), ca nu faci exercitii ca bunica, chiar in fiecare zi... si te mai doare si spatele citeodata. Eu ce pot sa fac ca sa imbatrinesti si tu frumos? Spune-mi mie, ca o invat eu si pe Tudora.
- ... sa ma asculti si sa ma ajuti sa te cresc mai usor! Pentru ca daca eu pierd timpul certindu-ma pentru ca nu faci ce trebuie ca sa ai un corp sanatos si o minte desteapta sau alergind prin casa ca sa va imbrac sau multe alte lucruri pentru care nu ar trebui sa pierd timpul... acest timp pierdut il iau din timpul in care ar trebui sa am grija de mine, de corpul meu, ca sa traiesc frumos si sanatos, sa pot imbatrini la fel.

A inceput sa plinga!!! Si mi-a promis ca niciodata, dar niciodata nu va mai lua din timpul meu ceva. Pling si eu acum si va scriu, ca dorm amindoua. Nu stiu cum sint alti copii, dar mie mi s-a parut atit de matura Agata in felul in care a pus intrebarile... ca nu ma pot abtine sa nu pling. Cind a crescut copilul meu!?!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 ; www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 ; www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 ; www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Bonsoir!

valeu, Ira, de ce te complici, draguta, cu asa ceva? Pai curcan iti trebe tie la musafiri? E carne pretentioasa, ca sa nu fie atoasa tre sa stai lipita de ea, sa o stropesti mereu sau sa o pui la cuptor invelita in folie de aluminiu si la foc potrivit, 5-6 ore.
de ce nu le faci tu ceva mai simplu? Se poate face o masa cu peste sau fripturi individuale, e mult mai simplu.
Si daca ii cunosti si stii ca le place sa manince bine, adica au palatul si papilele formate, poti sa le dai si ceva mai suculent, cum ar fi un ghiveci de legume sau alta mincarea gatita.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Nelia emotionant...la fel ma uit si eu la a mea gaza si imi pun aceiasi intrebare, cind a trecut timpul?

Am avut intr-o zi la servici o batrinica care a venit sa-si faca vaccinul.M-a surprins zicindu-mi ca cu cit imbatrinesti cu atit timpul trece mai repede.Ca ea are copii de 45 de ani si se uita la ei si se intreaba cind au crescut ca parca ieri i-a nascut.!?Te doare sufletul...fetelor, ce de batrinei frumosi am avut ocazia sa cunosc, cu bun simt si foarte ingrijiti.A propos de imbatrinit frumos eu ma uit la ei si ma intreb ce au mincat toata viata de sunt asa in forma?Ma uit pe fisele lor si cind vad ca sunt nascuti in '21, '34, chiar o batrinica in 1919, si sa le vedeti pe batrinele ce bine se tin, machiate, aranjate si mai au si o piele intinsa de le dai cu 20 de ani mai putin.
Pentru mine ramine un mister...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Pentru ca le-am spus colegilor mei ca nu stiu ce sa fac cu curcanul, e prea mare pt noi... si ei au sarit repede ca ma ajuta ei cu mancatul. Sunt f simpatici, sunt colegii mei de formatie si ma inteleg super excelent cu ei. M-au invitat de multe ori la ei la cina si s-au purtat f frumos cu noi, ar trebui sa le intorc si eu gestul...Numai ca ei sunt obisnuiti cu curcan, mananca asta in fecare an de Craciun, pentru mine ar fi prima data cand gatesc/mananc asta. Ei, si daca iese prost, asta e, ca doar ma stiu de nula in bucatarie, doar n-ar fi vreo noutate !

Nelia, super Agata ta ! Ce mare si desteapta e !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by Ira

Oana, am sunat la Patrick Casey si o coroana e 1400 $, scurt pe 2. Dat fiind faptul ca eu as avea 2 de schimbat...ma gandeam ca poate imi face vreo reducere, ceva, ca altfel...In orice caz nu mai accept compromisuri in ceeace priveste dentistul, de ciurucurile din Ro m-am saturat, ca tot la mii de $ am ajuns si acolo si uite, ca dupa 2 ani si jumatate am probleme.

Consultatia e 100 $, cam scump dupa mine. O sa discut cu Sibin sa vad daca asigurarea lui acopera si asta.

O zi buna tuturor !

Noi avem asigurari de la servici aprope de cind am venit in Canada, asa ca am avut mai putine griji leagate de cost. Singura limitare este o suma globala pe an pe care, daca o depasim, platim din buzunar, asa ca mi-am planificat lucrarile in asa fel incit sa ma incadrez in total.
Poate ar fii bine sa suni si la ceilalti dentisti recomandandati aici de alte fete si sa faci o comparatie. Eu pot doar sa spund de Patrick Casey ca a fost super pentru Antonia si la ea a fost aproape totul acoperit de asigurare...
Cum am mai spus si alta data, cind alegi un dentist, medic, coafor, cu toate recomandarile din lume, s-ar putea ca la final sa nu fii multumit...
Mult succes in caurarile tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by Ira

Fetelor, va rog eu mult, am un curcan inghetat si am invitat la cina niste colegi de serviciu. Sunt disperata de emotie, as fi preferat sa dau nu-s cate teste in orice alt domeniu, numai in bucatarie nu.

Prima nelamurire ar fi reteta in sine. Curcan clasic cu garnitura de legume sa zicem. Ati facut vreodata ? Aveti sfaturi, trucuri ? Curcanul e inghetat beton.

A 2-a...cum il prezint pe masa ??? Intreg, cu un mar in gura, sau il tai eu bucati ? Ca ma gandesc ca nu e f politicos sa las oaspetii sa se apuce sa taie. Sau sa-l tai eu de fata cu ei ? Si de unde incep sa tai ? Sa pun si trempette de usturoi din ala de la Adonis (noua ne place la nebunie) sau nu e politios ? Va rog mult sa nu radeti de mine ca mai am un pic si cad in depresie cu bucatareala asta.

A 3-a : Ce bauturi se asorteaza la friptura ? Vin, digestive, sucuri ?

A 4-a : Imi puteti sugera un desert f bun din comert si magazinul totodata ? Stiu ca sunt niste tiramisu excelente pe la Metro parca, sau tort de inghetata de ciocolata, ati cumparat vreodata ceva care sa va placa fff mult ? Am mancat odata la un party o spuma de cioco in forma de tort excelenta, dar nu stiu nici magazinul nici numele prajiturii...M-as apleca mai mult catre gust si mai putin catre aspect de data asta, pentru ca nu e party de copii ca sa arate tortul in nu-s ce fel.

Va multumesc din suflet pentru sfaturi.

Deserturi f.bune de exemplu sint la brutariile "Premiere moisson", una este la piata Jean Talon. Au torturi de foitaj, dar si de ciocolata (gen mascota). Tot ce am mincat de la ei este f.bun.
Pe urma este o cofetarie pe blv Graham, in Mont Royal (pe unde am eu biroul), au la fel niste torturi minunate, le-am gustat la diferitele ocazii la servici. Dar sa stii ca in ambele cazuri, nu sint ieftine...

Despre curcan, daca vrei, pot sa o intreb reteta pe soacra mea, si noi luam curcan inghetat de citeva ori pe an si ii iese f.bun. Ce imi aduc aminte ca il impaneaza cu usturoi si il tine citeva ore bune in cuptor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Ira, curcanul, dupa ce se dezgheata, se impaneaza cu:amesteci niste unt cu verdeturi si bagi aceasta crema intre pielea curcanului si carne( o indesi, ca sa zic asa), la cuptor tre sa stea 4-5 ore(in functie de cit e de mare) si din timp in timp se ia cu lingura din zeama din tava si se unge(se toarna deasupra), in tava se pune apa.Se face la foc mediu, spre sfirsit se pune rom peste el, ca sa-l fragezeasca. Eu l-asa taia inainte si reasambla in pozitia initiala pe un platou, pt ca are oasele tari si e mai greu sa-i pui pe musafiri..

poze cu Corina Elena
poze

Piersicuta mea

Mergi la inceput
Mergi la inceput
Mergi la inceput