Ce culoare alegem pt.dormitor?

Ce culoare alegem pt.dormitor? | Autor: nadyana

Link direct la acest mesaj

Buna din nou fetelor!Am inceput si noi de luni reamenajarea apartamentului si joi ar trebui sa varuiasca.Doar ca nu ma pot hotari asupra culorii pe care sa o au in dormitor.Asa ca m-am gandit sa va intreb si pe voi ce culori ati folosit,ce culori credeti ca se pot da in dormitor.As vrea ceva odihnitor,care sa nu oboseasca.De ex., eu m-am gandit la vanilie,dar vreau sa va rog sa-mi spuneti si parerile voastre.Si, daca as face vanilie,din ce culoare iese,din galben?Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Am preferat pentru dormitoare o culoare calda (ceva din gama galben-portocaliu-rosu). Asa ca am optat pentru un frez fff deschis.
Acum te poti duce la cei de unde iti cumperi varul, iti alegi din paleta coloristica ce nuanta vrei tu si-ti dau galeata cu culoarea de pe paletar, nu mai e nevoie sa te agiti sa faci combinatii de capul tau, care pot iesi sau nu.

Aaaaa, si in bucatarie, sa nu fie intretinuta ideea de spitalicesc, am facut peretii un capuccino.

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Da,ai dreptate,cred ca si frez ar fi o nuanta f.frumoasa si dulce.Mobila pe care o iau este cires cu vanilie si tr.sa tin cont si de asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

eu am facut in dormitorul nostru vernil, mobila este din lemn masiv, maro inchis spre negru, covor verde cu maro, jaluzele vernil si perdea tot vernil, garnitura care acopera patul e tot verde inchis la fel ca si covorul, e tare fain, mobila, covorul si perdeaua dau foarte bine...
numai bine
nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

nadyana, si eu mi-am zugravit dormitorul (de fapt toata casa). Mobila mea de dormitor este negru cu gri. Prin urmare imi trebuia o culoare vie in camera. Am optat pentru rosu. Am facut 2 pereti rosu care sunt despartiti de tronsonul de canalizare pe care l-am facut alb. Deasupra unui perete rosu este grinda pe care am facut-o alba. La fel si tavanul alb. Eu am preferat intotdeauna 3 culori.
Daca mobila ta este cires cu vanilie probabil tot o culoare calda din gama galben sau portocaliu. Sunt cateva mii de nuante. Incearca sa te gandesti la accesorii (veioze, covoare, draperii etc.) intr-o culoare mai puternica. Va fii de efect.
Si nu uita de perdele. O lumina placuta o dau perdelele colorate. Pot fi si un crem dar sa nu fie albe.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

quote:
Initial creeata de nadyana

Buna din nou fetelor!Am inceput si noi de luni reamenajarea apartamentului si joi ar trebui sa varuiasca.Doar ca nu ma pot hotari asupra culorii pe care sa o au in dormitor.Asa ca m-am gandit sa va intreb si pe voi ce culori ati folosit,ce culori credeti ca se pot da in dormitor.As vrea ceva odihnitor,care sa nu oboseasca.De ex., eu m-am gandit la vanilie,dar vreau sa va rog sa-mi spuneti si parerile voastre.Si, daca as face vanilie,din ce culoare iese,din galben?Va multumesc!

vanilie o sa-ti iasa foarte greu daca vrei tu sa faci amestecul. asa am vrut noi sa facem in dormitorul mic si zugravul ne-a spus ca nu ii iese. pana la urma am facut un crem care ne-a iesit nu din galben (pe care l-am cumparat initial si ne-a iesit o chestie oribila, un fel de galben lamaie dar aprins) ci din ocru. pui colorantul treptat, nu pe tot odata. amesteci si dai pe un perete curat si alb. lasi 5 min sa se usuce si daca vrei mai inchis mai adaugi colorant. important este sa faci testele pe peretele din fata geamului. si nu speria ca or sa ramana peretii patati daca faci probe, ca la noi nu au ramas.

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

nadyana deviind putin de la subiect, ce culoare de gresie ai cumparat pt. baie?

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

se spune ca cea mai odihnitoare culoare este verdele! deci pt dormitor ar merge un verde deschis sau o combinatie cu verde (doi pereti verzi, ceilalti crem, de ex)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Da si eu am auzit-o pe asta cu verdele. In plus am auzit ca nu e bine sa alegi culori tari pentru dormitor - gen portocaliu, rosu pentru ca te agita, dar ca poti sa alegi astfel de culori pentru living, bucatarie. Albastrul, gri iarasi nu sunt bune ca cica sunt prea reci si deprimante.

Eu am ales asa - dormitorul matrimonial 2 nuante de bej, una mai deschisa pentru pereti si una mai inchisa pentru scafa. Dormitor bb (sper sa vina si bb curand) 2 nuante de verde cald. Dormitor musafiri - alb galbui, culoarea untului. Pentru asta ultimul alesesem de fapt un roz care credeam ca e f. f. pal, asa il vedea eu pe paletar. De fapt era chiar tare si nu ne-a placut - asa ca am revaruit, iar rozul l-am folosit ulterior la garaj...daca tot il aveam, ce sa mai dam banii pe alta cutie. Asa a iesit un garaj mai....vesel si iesit din tipare.

Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Pentru culoarea dorita iti sugerez sa consulti paletarul de culori si dai comanda la culoarea respectiva. Iti va iesi exact la fel.
Sa nu faci albastru in dormitor. Feng shui-ul nu recomanda albastru in dormitor pentru ca "aduce" prea mult a apa. Apa nu e buna in dormitor.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

quote:
Originally posted by nemary

nadyana deviind putin de la subiect, ce culoare de gresie ai cumparat pt. baie?

o zi minunata,
Mari

poze

esti f dulce,draga mea ca ti-ai amintit ca eu eram in dilema cu gresia si nu ai uitat de mine.Mi-au prins f bine sfaturile tale,ca de altfel si sfaturile fetelor si va multumesc!Am gasit 3 nuante care mi-au placut:una este rosu-visiniu,ceva de genul cum ai pus tu,a doua este roz,dar nu este dreapta ci este din aia cu striatii,este un roz pal si a treia care mi-a placut f mult este acelasi model cu cea roz doar ca este bleu,un bleu pal f frumos si dulce,deschis.Astea 2 au din loc in loc,doar in unele placi un decupaj mic une este pusa o placa de gresie in miniatura micuta,cam de 2 cm-3 cm care este acelasi model cu braul.Arata f frumos.Ca si marime sunt ca ale tale.Toate modelele au brau la fel si au si faianta alba la fel,chiar asa era asezat modelul pe panou.Si eu vreau sa fac tot cum ai facut tu:culoare pana la un moment dat,apoi brau si apoi alb.Doar ca,te rog sa-mi spui cat ai mers cu culoarea,adica cate placi e culoare ai pus pe inaltime.Ete o regula pana unde se pune faianta de culoare?
Scuze fetelor ca am deviat de la subiect

Mergi la inceput