Secretul de a fi fericit !!!
Orice fiinta de pe pamantul acesta doreste sa fie fericita.
De aceea fiecare cauta fericirea si se lupta sa o gaseasca. Dar cum?...
In cele ce urmeaza vom putea descoperi cateva lucruri simple dar eficiente!!!
Consider ca merita sa le acordam maxima atentie.
Un intelept, vazand simplitatea si puritatea unui copil, ́i spuse:
TE VOI INVATA SECRETUL DE A FI FERICIT.
Vino cu mine si acorda multa atentie la tot ceea ce vei auzi:
Sunt doua cufere (valize) unde pastrez secretul de a fi fericit si acestea sunt:
mintea mea si inima mea!
Marele secret nu este altceva decat o serie de pasi ce trebuie urmati de-a lungul vietii:
PRIMUL PAS – a fi constient de prezenta lui Dumnezeu in toate lucrurile vietii si, de aceea, trebuie sa-L iubesti si sa-I multumesti pentru tot ceea ce ai.
AL DOILEA PAS - trebuie sa te respecti pe tine insuti si in fiecare zi la sculare si la culcare, trebuie sa iti zici: sunt important, valoros, capabil, inteligent, amabil… astept mult de la mine, nu exista obstacol pe care sa nu-l pot invinge. Acest pas se numeste autoestimare.
AL TREILEA PAS – trebuie sa pui in practica tot ceea ce zici ca esti, adica, daca gandesti ca esti inteligent sa actionezi ca atare; daca gandesti ca esti capabil, fa tot ceea ce ti-ai propus; daca gandesti ca esti amabil arata-ti amabilitatea; daca gandesti ca nu exista obstacole de neinvins, atunci propune-ti tinte in viata si lupta-te ca sa le atingi.
Acest pas se numeste motivare.
AL PATRULEA PAS – nu trebuie sa invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau ceea ce este; ei ating tintele lor, iar tu pe ale tale.
AL CINCILEA PAS – nu trebuie sa nutresti in inima ta ranchiuna sau pica pe cineva; acest sentiment nu te lasa sa fii fericit; lasa ca legile lui Dumnezeu sa faca dreptate, tu mai bine iarta si uita!!!
AL SASELEA PAS – nu trebuie sa-ti insusesti lucrurile care nu-ti apartin; aminteste-ti ca maine ti se va putea lua ceva de mai mare valoare.
AL SAPTELEA PAS – nu trebuie sa maltratezi pe nimeni; toate fiintele din lume au dreptul la respect si iubire.
AL OPTULEA PAS – scoala-te intotdeauna cu un zambet pe buze, priveste in jurul tau si descopera in toate lucrurile partea buna si frumoasa; gandeste-te ce fericit poti fi prin faptul ca ai tot ceea ce ai; ajuta pe toti ceilalti, fara sa gandesti ca vei primi ceva in schimb; privaste la oameni si descopera in ei calitatile lor; da-le secretul de a fi triumfatori si ca, in felul acesta, pot sa fie fericiti.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
Raspunsuri
marius spune:
Opinia mea.
Fericirea este un subiect foarte greu atat de discutat cat si de explicat. Fericirea este un cumul de sentimente, dorinte aspiratii, vise si realizari dorite sau indeplinite. Fericire este acea stare de multumire, de confort personal uneori prin care regasim imagini, trairi care ne aseaza linistea sufleteasca.
Secretul de a fi fericit nu exista dupa mine. Iata de ce scriu aceasta:
Am un caine la gradina. Un caine de pripas. Aciuit din vrerea sortii acolo. A ajuns, a gasit, a ramas. De cate ori ma vede este fericit. In felul lui desigur dar ochii, privirea, totul tradeaza fericirea a a ma vedea. Si este un caine. Este un suflet.
Candva eram copil. Am gasit o pisica bolnava. Am plans vazand-o chinuita. Am luat-o si am dus-o bunicii mele. Dar a murit. Eu am plans din nou. Bunica mea atunci mi-a zis sa nu plang pentru ca pisica este fericita in lumea ei cea noua. Si eu imi inchipuiam acea lume prin mintea mea de copil. Si nu am mai plans, eram multumit pentru fericirea pisicii mele. Si era o pisica, iar eu un baietel.
Altadata eram cu tatal meu pe strada. Banal, nu? Era in fata mea la doi pasi. Si am stat, si m-am uitat la el. In acea clipa descopeream cat de frumos barbat este tatal meu, ce mandru era. Si in acea clipa eu am fost extrem de fericit de descoperirea mea. In alta zi stateam si ma uitam la copiii mei si la sotia mea cum dorm. Era intr-o dimineata. Era atata liniste si atata frumusete uitandu-ma la ei cum dormm linistiti. In acea clipa mi-am dat seama ca sunt extrem de fericit.
Ma uit in jurul meu si vad oameni tristi. Vad copii saraci taraindu-si pantofii murdari si mari, hainele atarnandu-le, slabi si tremurand, si ochii lor, privirea lor ma doare si desi nu plang ma doare plansul. Tare de tot. Si atunci nu sunt fericit ci necajit, extrem de necajit pentru ca nu pot sa le dau macar o parte din ceea ce eu am si ei fara vina lor nu au.
De aceea eu nu cred ca este un secret in a fi fericit ci mai degraba un noroc si daca cumva, oricum, prin orice metoda cineva reuseste sa aduca macar o farama oricat de mica de fericire altcuiva, eu deja sunt foarte fericit.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
miria_cristina spune:
Este complicat sa definesti fericirea. Si mai complicat sa fi fericit!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
kasemada spune:
Marius, parerea ta este pe buna dreptate, dar totusi nu ma pot abtine sa nu fiu de acord cu Anda, pentru ca, dupa parerea mea, fericirea este ceva ce se poate invata,si acest ceva ar trebui toata lumea sa il invete.
Din pacate nu e asa. Sunt multi oameni cu inima plina de ura si dispret, care nu stiu sa se bucure pentru semenii lor sau sa verse o lacrima in suflet pentru cei necajiti. Ma doare sa spun ca in jurul nostru sunt N oameni care isi maltrateaza sau chiar omoara familiile, si atatia care dau cu piciorul sau privesc cu dezgust niste oameni care s-ar bucura poate si de un ``Buna ziua``.
Nu cred ca a fi fericit e ceva ce se poate invata de unul singur sau chiar cu ajutorul oamenilor, ci doar cei de Sus iti pot deschide inima si sufletul, de accea un prim pas ar fi sa ''privim'' inspre Ei.
De accea Marius, parerea mea, poti intr-adevar sa fii fericit, pentru ca esti printre acei oameni pe care Dumnezeu i-a ajutat sa descopere ADEVARATUL....secret al fericirii!
anda141 spune:
Spunea cineva ca e complicat sa fii fericit ....si totusi usor. Acum depinde ce standarde de fericire ne fixam.
Am auzit pe cineva odata care spunea ce inseamna fericirea pentru el. Mi-a placut foarte mult . Spunea asa : sunt fericit atunci cand baiatul meu de 18 ani ma strange in brate si nu imi spune nimic, doar ma strange in brate; sunt fericit atunci cand sotia mea ma intreaba in gluma "de ce nu mai mai iubesti tu pe mine?" , sunt feircit atunci cand ne strangem toti seara acasa si povestim....asta e fericirea pentru mine, incerc sa fiu fericit de orice.
Si sunt foarte de acord cu el. Nu e mai usor si nu ne simtim mai bine atunci cand suntem multumiti ?? Trebuie sa ajungem sa ne bucuram din orice, de soarele care rasare, sau de ploaie, de f florile care rasar sau de frunzele care cad...e asa frumos toamna...
Daca ajungem s afandim asa nu e atat de greu sa fii fericit.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
kasemada spune:
Asta ziceam si eu. Poti sa te bucuri intr-o mie de feluri. Te bucuri ca ai gasit 5 euro pe strada, sau te bucuri ca diseara ruleaza pe canalul X un film pe care tu il asteptai de nu stiu cand, dar adevarata bucurie si fericire este cea spirituala. Exact cum ziceai si tu Anda in ultimele 2 fraze!
Din pacate sunt prea multi care nu au aceasta bucurie, si nici nu incearca sa o caute!
daniella4 spune:
Anda, imi plac pasii pe care i-ai scris acolo. Sunt simpli si adevarati si de bun simt. Si, da, as fi fericita daca mi i-as putea aminti 24 de ore pe zi!
adi2003 spune:
Fericirea se poate construi din lucruri marunte pana mai exista dorinta de a fi fericit. Daca aceasta dispare, sansele sunt extrem de mici de a mai fi catusi de putin fericit.
Am atins si aceasta latura fiindca, din pacate, sunt oameni care la un moment dat si-au pierdut puterea de a lupta pentru propria lor fericire. Ceva le-a schimbat radical viata si nu mai cred in ea.
Florile mele
tlaura spune:
Nu poti fi fericit tot timpul, poti avea momente de fericire!
Iar unul din momentele mele de fericire zilnice este atunci cand imi privesc copilul! Iar aceste momente nu mi le poate lua nimeni, nici macar atunci cand sunt suparata!
In rest, normal, cateodata suntem mai tristi, cateodata mai veseli, cateodata fericiti!
Da, este adevarat si ce a spus anda141, acestea sunt niste lectii pe care trebuie sa le invatam zi de zi, pana ni le insusim ca facand parte din noi. Asa vom fi mai multumiti si vom avea mai multe realizari, ne vom face placuti, iar toti ceilalti se vor simti bine in preajma noastra.
www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze
mamy_taty spune:
Fericire!Un cuvant atat de simplu si atat de dificil de atins de catre unii!De ce cautati fericirea in lucruriile marunte?Fericit esti Numai atunci cand ai cu adevarat o viata traita alaturi de Isus!El si Tatal Lui sunt Singurii care ne pot arata si da Adevarata Fericire..Puneti-L pe El pe primul Plan in Toate si celalalte nevoi se vor rezolva de la sine!Nu Uita"Zambeste!ISUS TE IUBESTE!
mamy_taty
BillyBilly spune:
Anda spune ca primul pas este sa ii mutumesti lui Dumnezeu pentru ce ai; eu completez: bune si rele, daca n-ar fi relele nu am avea etalon pentru a le considera pe celelalte bune.
Marius spune ca isi regaseste fericirea in orice. Sunt de acord cu el, fericirea este in orice, daca o putem vedea, suntem binecuvantati in fiecare moment al vietii noastre; multi traim cu parerea ca ne este dat sa suferim, eu sunt de parere ca am suferi mai putin daca nu am fi atat de convinsi.
Mamy-taty spune ca fericirea se regaseste doar intr-o viata traita cu Dumnezeu. O intreb: dar cu cine altcineva ne traim vietile?? Dumnezeu este in tot si toate, este esenta a tot si a tuturor: a ta, a copiilor de langa tine, a barbatului pe care-l iubesti, a florilor din gradina, al aerului pe care-l respiri, a momentului de fericire sau a celui de tristete. Totul a fost creat de El, pentru noi. Nimic din ceea ce exista nu poate exista fara voia Lui. Este cu noi fie ca vrem fie ca nu vrem, nu avem cum sa-l evitam. Sangele parintilor alearga prin venele copiilor, fara optiune.
Tlaura spune ca exista momente de fericire. Daca n-ar fi si celelalte, nu am sti care sunt momentele de fericire. Daca nu ai gustat acru, nu stii ca exista. Perceptia ti se largeste, stii ca exista acru si dulce. Deja stii mai mult si consideri dulcele un moment de fericire. Totul se limiteaza la ce crezi. La o adica, poti considera si acrul ceva de preferat cand nu ai pofta de dulce.
Kasemada zice ca sunt norocosi cei care pot fi fericiti si multumiti de viata lor, in timp ce altii isi traiesc vietile maltratandu-si familiile, dovedesc ura si agresivitate si lipsa de respect pentru ceilalti. Eu spun ca orice om este binecuvantat in felul lui, ca fericirea unora are forma de sticla si gust de alcool, ca satisfactia lor sta in pumn si in durerea celorlalti. Daca nu ar fi si acestia, nu s-ar putea spune ca sunt si oameni cumsecade, nu? Totul are un rost, credeti-ma. Poate ca daca nu ar fi fost lumea plina de agresivitate nu ne-am fi apreciat oamenii de calitate de langa noi. Binele si raul, va aduceti aminte de Genesa? La un moment, cineva a luat o decizie pentru tot neamul nostru omenesc: sa cunoastem binele si raul. Poate a fost un pacat sau poate o binecuvantare. Daca nu le cunosteam, aveam o viata uniforma, poate nu atatea momente de durere, dar nici nu puteam aprecia fericirea cand o intalneam, nu? Daca nu exista termen de comparatie, ce sa compari? Intr-adevar, este un fpt condamnabil sa ucizi, sa violezi, sa maltratezi, nu spun ca sunt fapte de apreciat, dar pentru cel care le face, ele fac parte din universul lui, din realitatea lui, din experienta lui de viata. Poate ca nu stim chiar totul si femeia care a iesit cu ochiul vanat din casa si-a cautat-o cu lumanarea pana s-au intalnit cererea cu oferta, sau sunt multe alte variante. Nu cred ca este bine sa judecam, in general. Fiecare isi traieste viata si-si duce crucea pe care i-a lasat-o Dumnezeu, cu voia Lui se intampla toate acestea. Poate ca omului respectiv chiar ii folosesc experientele respective la ceva, nu avem noi de unde sa stim.
Concluzie: viata este o experienta, cu cat ne bucuram mai mult de ea cu atat este mai placuta. Fericirea este in natura noastra, la fel este si iubirea. Cine nu o vede la tot pasul inseamna ca are o viziune limitata asupra ei. Invatati de la copii vostri: ei sunt fericiti in general, se bucura foarte usor, privesc toate lucrurile cu minunatie, se bucura de toate lucrurile pe care pun mana, sunt curajosi, nu stiu ce-i teama, au incredere si considera totul facut special pentru bucuria lor. Natura noastra este cea a copiilor, ulterior perceptia se schimba datorita experientei si nu mai stim sa ne bucuram pentru ca gandim prea mult: este bine sau este rau? Si asta ne rapeste toata fericirea, sau ni se pare.
Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald