Secretul de a fi fericit !!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by BillyBilly
Fericirea este in natura noastra, la fel este si iubirea. Cine nu o vede la tot pasul inseamna ca are o viziune limitata asupra ei.

Auzind ca unii sau altii au gasit Fericirea am incercat sa urmez ce au spus ei, atata cat au spus.....
Vazand cau unii sunt Fericiti am cautat sa ii iau exemplu.....
Da, Ratacind prin Lume am cautat sa fiu Fericit... dar inca e departe de mine aceasta Traire......

Acum stiu de ce nu sunt Fericit – am o viziune “limitata” ......

Inainte de a pleca mai departe, am o intrebare: Daca eu sunt “limitat”, de ce nu am drepul macar la o Fericire “limitata” ?

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume

Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Nu stiu, Darael. Poate ca tu te astepti ca fericirea ta sa ia o anume forma. Unii se asteapta sa citeasca cuvantul lui Dumnezeu doar in Biblie, altii il aud in mai multe locuri. Unii considera ca sunt fericiti ca mai sunt inca in viata, in timp ce langa ei, altii mor pe capete. Nu pot sa-ti spun de ce tu nu ti-ai gasit fericirea, cea limitata.

Imi vine in minte un banc:
"Intr-un sat, apa a inundat toate casele. Pe un acoperis, un om disperat se roaga sa primeasca ajutor. "Doamne, salveaza-ma! Doamne indura-te si salveaza-ma!" Dupa cateva momente, vine o barca de salvare: "omule, hai incoace la mal, urca-te-n barca!" "Nu, nu vreau. Pe mine ma ajuta Dumnezeu." Salvatorii insista, omul cu nici un chip nu se da jos de pe acoperis. Continua sa se roage: "Doamne salveaza-ma...Doamne, da-mi un semn!" Vine alta barca, aceeasi poveste. Omul este foarte hotarat, el asteapta un ajutor de sus. Vine si a treia barca, omul o refuza, cresc apele si in final omul se inneaca si moare. In viata de apoi, cum ajunge la poarta raiului, se intalneste cu Sf. Petru si foarte suparat, ii spune:"Asculta Sf. Petru, v-am rugat de atatea ori sa-mi trimiteti si mie un ajutor si sa ma salvati. Nu ati trimis pe nimeni!" Sf. Petru, un pic nedumerit il intreaba: "Da', cum te numesti Dumneata?", "Ion, ma cheama." Sf. Petru se uita'n catastiv si zice:"Pai cum nu ti-am trimis ajutor?? Au venit trei barci sa te salveze!"

Asa si tu, nu stiu ce fericire astepti, dar este posibil sa ramai cu asteptatul daca chiar nu vezi nici un motiv de bucurie in viata ta. Sau poate ca motive de bucurie, multe si marunte ai, dar nu le apreciezi per ansamblu.

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

nu cred in pedeapsa divina, sau, mai bine zis, cred ca divinitatea pedepseste prin neinterventzie; adica ceva de genul "bai omule, tzi-am dat tot ce-tzi trebuie pt. a fi fericit sau nefericit; in rest depinde de tine; eu voi sta sa privesc"
kiar cred ca greselile tzi le platesti pe lumea asta; cel putzin eu, de fiecare data am platit si cred ca morala dupa care suntem cantaritzi este mult mai simpla decat credem noi; exista cateva reguli pe care, daca le respectzi, potzi fi aproape tot timpul fericit:

1- folosestetzi creierul pe care tzi l-a dat Creatorul
2- nu-tzi fa rau
3- incearca sa reduci la minimum suferintza pe care, inerent, o provoci
4- incearca sa faci cat de mult bine potzi face
5- fatzi propriile reguli morale, de la care nu te abate
6- asteapta-te de la cei din jur la cei mai rau si vei avea doar surprize placute
7- razi de orice, incepand cu propria-tzi persoana
8- fa in asa fel incat sa fii mandru de tine si fi
9- ceea ce este inevitabil, accepta k atare
10- nu risipi timpul

si mai cred o kestie- Creatorul are enorm de mult umor, cam negru ce-i drept, altfel distrugea de mult specia umana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ham
si mai cred o kestie- Creatorul are enorm de mult umor, cam negru ce-i drept, altfel distrugea de mult specia umana

Nu-i nevoie de nici o interventie, ne distrugem singuri.

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by ham

ducele nu auzise de poluare, e-uri, bomba atomica, modificari genetice, etc (asta apropo de citatul tau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

quote:
Originally posted by DARAEL

quote:
Fericirea este in natura noastra, la fel este si iubirea. Cine nu o vede la tot pasul inseamna ca are o viziune limitata asupra ei.

Auzind ca unii sau altii au gasit Fericirea am incercat sa urmez ce au spus ei, atata cat au spus.....
Vazand cau unii sunt Fericiti am cautat sa ii iau exemplu.....
Da, Ratacind prin Lume am cautat sa fiu Fericit... dar inca e departe de mine aceasta Traire......

Acum stiu de ce nu sunt Fericit – am o viziune “limitata” ......

Inainte de a pleca mai departe, am o intrebare: Daca eu sunt “limitat”, de ce nu am drepul macar la o Fericire “limitata” ?

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume

Darael, poate ca drumul tau spre Fericire este diferit de al altora. Mergand pe drumul lor sau facand ca ei nu iti poti atinge propria Fericire, acea Traire de care vorbesti.

Ai dreptul la o "fericire limitata" chiar acum. Este tocmai acest intreg format din fericire si nefericire pe care il traiesti in fiecare zi. E viata.

Ce inseamna fericirea ? O emotie ce imi incalzeste inima ? O excitare ? Un moment de liniste sau de odihna ? Asta ar fi fericirea ca antiteza a nefericii.
Dar mai exista « Fericirea » ca aspiratie. Care le poate ingloba pe toate acestea. Poate ingloba chiar si nefericirea unei pierderii sau durerea. Este fericirea de a trai. Din plin, experimentand tot ceea ce viata are de oferit. Cu bune si rele. Totul apartine unui intreg. Unui intreg pe care il putem denumi fericire, divinitate, Nirvana, Dumnezeu, natura, zeitate, Univers pentru ca inca nu i-am gasit un nume, pentru ca nu se poate traduce in cuvinte binare-duale.

E doar parerea mea, a unei alte "fericiri limitate" in cautare de absolut.

Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ham

quote:

quote:
Originally posted by ham

ducele nu auzise de poluare, e-uri, bomba atomica, modificari genetice, etc (asta apropo de citatul tau)

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

?? Scuze, n-am inteles: ce legatura are faptul ca ne distrugem singuri cu ce spune ducele in semnatura mea(universala)??

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by ham

quote:

quote:
Originally posted by ham

?? Scuze, n-am inteles: ce legatura are faptul ca ne distrugem singuri cu ce spune ducele in semnatura mea(universala)??

are, e super-adevarata zisa Ducelui de Rochefoucald, dar oamenii, in ultimii ani, au reusit sa faca kestii din care nu prea mai ai ce invatza (adica se joaca de-a Dzeu!)!
sorry, n-am vrut sa sune a atac sau ironie la adresa ta!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sanziana72

Darael, poate ca drumul tau spre Fericire este diferit de al altora. Mergand pe drumul lor sau facand ca ei nu iti poti atinge propria Fericire, acea Traire de care vorbesti.

Ai dreptul la o "fericire limitata" chiar acum. Este tocmai acest intreg format din fericire si nefericire pe care il traiesti in fiecare zi. E viata.

Ce inseamna fericirea ? O emotie ce imi incalzeste inima ? O excitare ? Un moment de liniste sau de odihna ? Asta ar fi fericirea ca antiteza a nefericii.
Dar mai exista « Fericirea » ca aspiratie. Care le poate ingloba pe toate acestea. Poate ingloba chiar si nefericirea unei pierderii sau durerea. Este fericirea de a trai. Din plin, experimentand tot ceea ce viata are de oferit. Cu bune si rele. Totul apartine unui intreg. Unui intreg pe care il putem denumi fericire, divinitate, Nirvana, Dumnezeu, natura, zeitate, Univers pentru ca inca nu i-am gasit un nume, pentru ca nu se poate traduce in cuvinte binare-duale.

E doar parerea mea, a unei alte "fericiri limitate" in cautare de absolut.

Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Sanziana, mi-ai mers la suflet.

Asadar, Darael, ce-i al tau e pus de-o parte. Baga bine la cap!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ham
are, e super-adevarata zisa Ducelui de Rochefoucald, dar oamenii, in ultimii ani, au reusit sa faca kestii din care nu prea mai ai ce invatza (adica se joaca de-a Dzeu!)!
sorry, n-am vrut sa sune a atac sau ironie la adresa ta!

Stai linistita, nu-mi sare tandara atat de usor, dar nu pricepeam si nu puteam sa comentez, daca nu intelegeam, ma intelegi??

Eee, ducele filozofa si el in momentele lui bune. Dar daca stai sa aprofundezi un pic, sa stii ca nu-i chiar departe de adevar si in zilele noastre. Daca noi nu avem intelepciunea sa ne pastram planeta sanatoasa si mergem spre distrugere, poate ca exista o latura buna si in distrugerea noastra (evident, nu pentru noi!!!). Poate or veni altii care sa o foloseasca mai cu intelepciune. Idem pentru armele ultra sofisticate, daca nu avem intelepciunea sa nu le folosim pentru a ne extermina, poate ca nu suntem cei mai in masura sa le stapanim. Si lista poate continua...

Te pui cu ducele????

Mergi la inceput