Nedumerire
Raspunsuri - Pagina 2
DARAEL spune:
kasemada – eu nu te pup, si nici nu iti spun sa te rogi mai mult sau mai putin decat pana acum.... dar vreau sa iti povestesc ceva frumos:
Traia odata, undeva, nu conteaza unde, un Parinte, om credincios si cu frica de Dumnezeu. Intr-o zi satul unde locuia Parintele este inundat...... Toti fugeau care incotro, numai Parintele statea in rugaciune.....
Dupa un timp, cand apa a ajuns in casa, Parintele s-a suit pe scaun si s-a rugat: „Doamne, salveaza-ma !”.
La scurt timp, apare un om cu o barca si ii spune Parintelui:
- Parinte, vino cu mine sa nu te ia inundatia, spuse omul.
- Nu nu ma ia ca m-am rugat mult la Dumnezeu si nu ma ia. Dupa un timp apa a ajuns la scaun si Parintele se suie pe masa rugandu-se: „Doamne, salveaza-ma, Doamne !” si iata alt om:
- Parinte, vino ca ai sa te ineci !
- Nu, n-am sa ma inec ca m-am rugat la Dumnezeu sa ma scuteasca de aceasta soarta.
Mai trecu un timp si cum apa urca...... Parintele s-a urcat si el pe acoperis „Doamne, te rog, salveaza-ma, Doamne !”
Dar apele nu scadeau, asa ca un satean dintr-o barca l-a cheamat:
- Parinte, hai cu mine ca ai sa te ineci.
- Nu, n-am sa ma inec. Domnul a auzit rugaciunea mea.........
Dar apa a crescut in continuare si el s-a innecat.... Ajuns in Rai, il intalneste pe Dumnezeu:
- Dumnezeule, de ce nu m-ai salvat, nu ai auzit cum m-am rugat ?
- Fiule, eu am auzit... si, din ce stiu eu, am trimis trei barci dupa tine..........
Copil frumos, daca te vei uita atenta in jur, vei vedea solutia langa tine.... trebuie doar sa nu mai plangi pentru ca lacrimile sa nu te opreasca sa vezi ce ai de facut...... si sa asculti cu Sufletul si cu Inima raspunsurile pe care le cauti....... ele sunt acolo, langa tine, mai aproape decat ai sperat vreodata........
Pace tuturor !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede
kasemada spune:
Ce frumos... Intr-adevar de multe ori avem raspunsurile chiar ''sub nasul nostru'', doar ca sutem uneori atata de disperati dupa ajutorul lui Dumnezeu incat nu mai observam sau acceptam nimica in jurul nostru. Se zice ca Dumnezeu ne deschide usa, noi trebuie sa indraznim.
Anul 2007 a venit cu sperante noi pentru mine,si sper sa avem cu totii un an mai bun, mai sanatos, si sa mergem cu Dumnezeu inainte!!!
Marilena12 spune:
Darael, intr-adevar frumos grait-ai!
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
diplodocus spune:
KASEMADA- ai primit incurajari frumoase, nu mai am ce sa adaug daca n-ar fi decit o vorba de pe la noi: "Pe cine Dumnezeu iubeste mai mult, pe acela-l incearca mai mult"
Ramonika spune:
atat iti spun: ia exemplul povestii lui IOV sau a lui AVRAM cand Dumnezeu i-a cerut sa isi sacrifice propriul fiu pt el. chiar si Dumnezeu si-a trimis propriul Fiu la chin pentru un scop. nu se stie ce planuri are Dumnezeu cu tine.
Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor
BillyBilly spune:
Madalina, hai sa-ti zic si eu ceva... In viata mea, am observat ca ceea ce-mi doresc cu ardoare, de multe ori nu-mi este dat sa am atunci cand sunt in cautare. Rare au fost situatiile cand mi s-au indeplinit dorintele atunci cand mi le-am dorit. Dar de obicei am observat ca cele ce mi s-au indeplinit, de fapt nu-mi erau tocmai atat de benefice pe cat le consideram. De unde am invatat sa am grija ce-mi doresc ca poate nu este tocmai ce-mi trebuie la momentul respectiv. In viata, totul are un moment: exista un moment pentru nastere si unul pentru moarte, exista un moment pentru a plange si unul pentru a fi fericit, eu personal am invatat sa astept momentul potrivit in toate. Cand nu-mi iese ceva, ma gandesc ca poate nu-i momentul... si-mi pastrez speranta. Si cand eram departe de a mai spera ceva, iata ca s-au ivit toate circumstantele prielnice pentru a mi se realiza visul. Si totul a decurs "smoothly" si mai frumos decat am sperat si iata ca Dumnezeu nu m-a uitat... Si am invatat sa am rabdare sa astept momentele potrivite, pt. ca nu am fost niciodata dezamagita.
Dupa cum suna mesajul tau, ma aflu intr-o situatie din care numai o solutie de la D-zeu ma poate salva, cred ca iti este greu in acest moment, dar probabil ca experienta aceasta dureroasa iti este de ajutor intr-un fel sau altul. Va veni momentul, dupa ce tot greul va trece cand o vei aprecia pentru ce ti-a lasat in urma. Esti foarte tanara si trebuie sa te calesti... din pacate, nu exista calire fara suferinta. Ia-o ca atare. Toti trecem prin asta, eu te inteleg perfect: mai toata copilaria mea am suferit, am plans lacrimi amare in multe experiente dureroase, tineretea mi-a fost plina de greutati si neajunsuri, ca acum sa ma uit in urma si sa vad ca am avut de invatat. Si multumesc lui Dumnezeu pentru asta, pt. ca acum sunt mai puternica decat multi din generatia mea, am inteles multe si am trait multe, si am inteles ca trebuia sa le patesc pe toate pentru a ma forma omul de azi. A mai zis cineva mai sus, ca totul se intampla cu un scop: asteapta pana ti se va revela scopul acestei experiente si vei intelege atunci mai mult.
Parintele Cleopa, intr-o carte, recomanda: rabdare, rabdare, rabdare! Cred ca suntem pe aceeasi lungime de unda referitor la acest subiect.
Darael, buna povestire!! N-am inteles daca ti-ai gasit fericirea pana la urma????
Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald
kasemada spune:
BillyBilly, m-ai impresionat mult. Toate incurajarile care le-am primit m-au impresionat.
Gasesc in cuvintele tale adevarul. Am luptat mult fara nici un rezultat, asa ca nu pot decat sa il las pe El sa decida. Imi pun toata nadejdea in Dumnezeu si spun '' Doamne fie voia ta!''
Am facut multe prostii care m-au infundat. dar si eu sunt convinsa ca toate se intampla cu un motiv, si poate daca nu imi invatam lectia acuma, mai tarziu ar fi fost mult prea tarziu sa mai gasesc calea spre indreptare.
Multumesc mult pentru toate incurajarile si vorbele frumoase pe care poate daca nu le primeam, mai atarnam inca intr-o depresie si o ura care m-ar fi departat de Dumnezeu!
Multumesc mult inca o data, si bunul Dumnezeu sa fie cu noi toti!