Nedumerire

Nedumerire | Autor: kasemada

Link direct la acest mesaj

Salutari tuturor. Numele meu e lina si sunt nou venita in forum. Am gasit cateva subiecte care m-au fascinat mult, asa ca am decis sa deschid si eu un subiect, poate asa voi avea parte de raspunsuri la cateva intrebari care ma nedumiresc.
Desi am numai 21 de ani, pot spune ca viata mi-a aratat toate fetzele ei. Am crescut intr-un spirit religios. De mic copil am invatat sa cred in Dumnezeu fara sa pun prea multe intrebari. Strabunica si bunicul meu au slujit bisericii toata viata lor, asa ca pot spune ca am avut un model demn de urmat. Acum vine si nedumerirea mea. As minti daca as spune ca D-zeu nu m-a ajutat in viata. Insa de un timp am multe probleme, si cu cat ma rog mai mult si mai intensiv la D-zeu sa imi dea o solutie, cu atat se agraveaza si mai mult situatia in care ma aflu. Nu am cerut niciodata mult, intotdeauna m-am multumit cu cat mi s-a dat, dar acuma ma aflu intr-o situatie din care numai o solutie de la D-zeu ma poate salva. Incet incep sa imi pierd curajul de a ma mai ruga,si ma intreb ce s-ar fi intamplat daca nu as fi incercat calea rugaciunii.
Poate unii din voi au trecut prin ce trec eu, si poate cineva imi poate da un sfat cum sa imi intaresc si mai mult credinta in D-zeu.
Multumesc mult de timpul acordat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Draga mea,
nu stiu ce fel de probleme ai si, poate nici nu as vrea sa te supar insistind sa le aflam.Deci, la general vorbind, se spune ca uneori Dumnezeu ne incearca cu tot felul de greutati si necazuri tocmai pentru a ne dovedi credinta adevarata fata de El.
Ideal ar fi, sa te poti ruga cu inima deschisa si sa ceri sa se faca voia lui Dumnezeu.Exista o rugaciune frumoasa la liturghia ortodoxa care spune"viata noastra lui Christos sa o dam".Neintelegind, am intrebat duhovnicul, iar el mi-a raspuns ca asta inseamna ca trebuie sa ne abandonam vointei Domnului ca el stie intotdeauna ce este bine pentru fiecare.

Acum...eu ce sa spun?Papa, Ioan Paul al II-lea care mie mi se pare unul dintre cei mai mari crestini ai secolului XX a zis"Nu va fie frica".De ce oare? Pentru ca Isus, atit vrea :sa ne rugam fara frica, indoiala, cu dragoste si speranta, asa cum vine un copilas mic la parintele sau avind o incredere netarmurita in el, ca il va ajuta.Doar e Parintele iubit si iubitor, nu?...

Te rog, nu iti pierde speranta.Ajutorul va veni cind nici nu te astepti si va fii mult mai cu folos...

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Nu iti pierde nadejdea si o sa vezi ca totul va fii bine
Uneori mai trecem prin aceste momente si ne simtim neputinciosi, dar sunt sigura ca toti am trecut prin asta.
Eu cred ca e important sa nu te lasi si ceri putere si Dumnezeu te va ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kasemada spune:

Multumesc mult de incurajari . Ma bucur sa vad ca mai sunt OAMENI adevarati care se gandesc la semenii lor, si uneori o vorba buna face minuni. Ma bucur ca am decis sa iau parte la forum.
Multumesc inca o data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Madalina, nu te descuraja. De multe ori Dumnezeu nu raspunde asa cum am dori noi sa ne raspunda, iar uneori si tacerea e un raspuns. Iar mai tarziu ai sa intelegi de ce ti-a raspuns intr-un fel si nu in altul, sau de ce nu ti-a dat lucrurl pentru care te-ai rugat. Poate ca nu o sa fie bine pentru tine daca iti implineste toate cererile. Noi nu stim nici ce sa cerem, pentru ca nu stim ce e cel mai bine pentr noi, insa El stie. Daca ai incredere in El, daca ai credinta, atunci lasa-te pe mana Lui si totul va fi bine. Continua sa te rogi sincer si cu credinta si El nu te va lasa. El asculta toate rugaciunile care vin dintr-o inima sincera si le raspunde dupa nevoiele fiecaruia. Asa ca nu te descuraja, mergi mai departe , citeste Biblia si ai incredere in El !!!
Am sa ma rog pentru tine.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Initial creeata de kasemada

... Insa de un timp am multe probleme, si cu cat ma rog mai mult si mai intensiv la D-zeu sa imi dea o solutie, cu atat se agraveaza si mai mult situatia in care ma aflu.

Sti,() nu ca ar fi complet imposibil sa existe asha ceva, ca in foaAarte speciale conditzii chiar ar fi posibil pana shi asta sa se intample, dar io asha pe necunoscutelea() ma risc sa presupun ca tu nu le indeplineshti "extra-conditziile" alea, iar cele rele care tzi se intampla n-au legatura defel cu rugile tale, ci doar din disperare faci asociatzii mentale a unor evenimente complet neasociate intre ele...mai ales in acest sens, ca nu toate ce apartzin de tine sau se "intalnesc" in tine sunt automat shi conectate intre ele.

Pai cum ar fi ca din ce mananci mai mult,din aia sa-tzi fie din ce in ce mai foame shi sa slabeshti tot mai mult??? (nu ca asta n-ar fi un IDEAL pentru multe fete! va datzi seama? sa mananci dupa poftele inimii shi sa slabesti mancand cat incape !!!! = persoanele de fatza sigur ca se exclud... dar nu toateeeeeeeeeeeeeeeee )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Uneori "raul" e doar un cumul de incercari la care ne supune viata.
Sau poate Dumnezeu vrea sa vada daca si la ananghie, cand ni se pare ca totul este in zadar,ca nimeni nu ne aude, IL iubim la fel de mult.
Eu am 3 ani de cosmar, in care m-am rugat, am implorat, am fost la biserici, am tinut posturi ... si problema nu s-a rezolvat.
Ma gandesc ca e o incercare, ca poate ce mi se pare negru si urat este de fapt, altceva.
Pe un copil care se uita fascinat si vrajit la foc si vrea sa bage mana, il smucesti fara sa-i explici, poate sa se arda si sa sufere mai tare.Poate ca si noi, copii ai Domnului, suntem smuciti, dureros uneori, din calea altor lucruri mai rele care ni se pot intampla.
Sa nu crezi ca nu mi se intampla sa ma revolt...!
Incerc insa sa ma gandesc ca Dumnezeu ma iubeste, nu poate sa-mi vrea suferinta.Problema este ca mintea mea nu poate pricepe planul LUI.

Gandeste-te ...

Mergi la inceput

Goldi, tot ce spui este f adevarat, si iti dau dreptate pe deplin. Se zice ca in orice rau este si un bine. Acel ``bine`` in rau il cautam cateodata atata de disperati, incat tindem sa il trecem cu vederea. M-a impresionat mult exemplul dat de tine. Am cercetat mult subiectul Dumnezeu, si am ajuns intr-adevar la concluzia ca Dumnezeu este un TOT, si ca mintea umana nu are nici pe departe capacitatea sau dreptul sa il inteleaga macar cat de putin.
Ma voi ruga pentru tine ca drumul tau in viata sa se lumineze dupa 3 ani de zile, si Dumnezeu sa te ajute sa iei deciziile corecte in viatza! . Toate se intampla cu un scop, si ce nu ne omoare, ne intareste! Traim cu sloganul ca....PANA INTR-O ZI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Kasemada, Goldi, multa nedejde! Uneori cand avem nevoie de ajutor, insistam cu disperare, care este din start un mare pacat, sa ne ajute Dumnezeu. E bine sa nu-l ispitim pe Dumnezeu ci sa avem rabdare si sa ducem cu bucurie si speranta crucea pe care o avem de dus. Nimic nu este fara rezolvare, cata vreme traim si credem in Dumnezeu. Se spune ca e bine ca omul sa mearga in viata avand mereu pe Dumnezeu cu el, niciodata singur. Si atunci Domnul vede fiecare nevoie si stie cat poate duce fiecare om. Incercarile care ne ajung au cauze diverse, uneori chiar greseli ale noastre, dar clar, au si scopul de a ne smeri sufletele, de a a ne aminti de Dumnezeu fara de care nimic nu se poate. Nu trebuie sa ne rugem pentru ceva material sau aspecte ale vietii care nu implica sufletul. De acestea poarta Domnul de grija si la pasarile cerului, daramite la noi, cele mai bune creatii alre Sale? Sa ne rugam pentru sufletele noastre, pentru mantuire, si pentru semenii nostri. De restul poarta Dumnezeu de grija. Cand n-o sa va asteptati o sa aveti bucuria de a va rezolva problemele, daca aceste rezolvari sunt pe placul Domnului. Cu "smerenie, curatie si ascultare". Doamne ajuta!

Mary si Anna Maria- 08.04.2006

Mergi la inceput

Marilena, nu pot spune decat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

draga kasemada, am avut si eu in ultima vreme - mai ales- cateva momente de astea in care am simtit ca nici macar Dumnezeu nu ma mai asculta...
Dar pana la urma, mi-am revenit, m-am gandit ca daca El asa vrea, inseamna ca asa trebuie sa fie... Si pana la urma... dupa mult rau, a fost si bine...
Deci trebuie sa crezi, sa te rogi si sa speri in continuare... si va fi bine!

Fuego--Iasi--23 noiembrie 2006:
http://good-times.webshots.com/album/556103784FkXpah

Mergi la inceput