Voi lucrati in zilele de duminica ?
As dori sa aflu si parerile voastre in legatura cu acest subiect. Cum sunt foarte ocupata cu puiutul meu care are 2 ani azi-maine, toata ziua suntem impreuna, ne jucam, papam etc. nu prea am timp sa fac curatenie daca nu il ia sotul meu cu el sau daca nu vine mama sa stea putin cu el pana fac eu ordine. Duminica ma mai prinde uneori, nu intotdeauna, ca fac curatenie la flori ( daca am o pauza si puiutul meu iese la plimbare cu tati )sau tricotez. E rau ca fac asa ceva ? Am unele indoieli pt. ca fostul meu cumnat ii interzicea categoric surorii mele sa spele duminica la masina automata sau sa faca curatenie cu toate ca ea in timpul saptamanii venea f. tarziu acasa de la serviciu si nu avea efectiv cand sa-si faca lucrul prin casa ( lucra la banca ) iar sora mea s-a plans duhovnicului lor de situatia asta iar el i-a replicat sotului ei : "Da' ce crezi ca noi nu lucram duminica ? Mai ales acum de cand ne-am apucat de biserica aia noua..." Pe de alta parte, stiu cazuri, sora mea inclusiv a patit-o ( a fost suspecta de cancer cu ceva timp in urma si de atunci nu mai lucreaza duminica Doamne-fereste !) iar o profesoara de la facultate tot asa, ne povestea ca ea nu are timp in cursul sapatamanii sa-si faca lucrul si si-l face in consecinta duminica ( spala la masina + altele si ea nu crede ca Dzeu se supara pentru asa ceva ) dar de cativa ani incoace stiu ca are probleme mari cu una dintre fetele ei care s-a imbolnavit foarte grav. Credeti ca Dumnezeu te pedepseste daca lucrezi duminica ? Sau daca lucrezi intr-o zi de sarbatoare, fara sa stii ca in ziua respectiva e sarbatoare ?! Exista vreun pasaj in Biblie care stipuleaza acest lucru - sa nu lucrezi duminica si de sarbatori ? Va multumesc pentru rabdare - am cam lungit-o.
Mamica de nazdravan Rares si cu al doilea .
Good things last forever.
Raspunsuri
ana06 spune:
Nu cred ca este bine sa lucram duminica, si eu mai fac acest lucru pentru ca nu-mi ajunge timpul dar evit sa spal, sa tricotez. Mai fac mancare, ordine sau mai calc.
O cunostinta de-a mea,nu tinea niciodata duminica, pentru ea era o zi ca oricare alta, muncea, facea de toate duminica pana intr-o zi (cu o saptamana inainte de nunta ei), cand a avut un accident de masina si a ajuns la 22 de ani intr-un carucior cu rotile...M-a marcat f. tare aceasta intamplare si altele de genul acesta si de regula incerc sa tin sarbatorile dar...cu exceptii...din pacate!
Gabbriela spune:
eu mai spal la masina automata duminica dimineata devreme intre 7 AM si 9 AM, dupaia nu mai spal... in rest nu fac nimic, decat papa si mult joc cu piticu.. nu tricotez, nu aspir, nu sterg prafu, nu lucrez in gradina... mai ud iarba si gradina dar aia nu se pune lucru, corect.
Sanatate si numai bine
Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Tine aripioara asta, voinice
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
DARAEL spune:
Adevarat, Adevarat va spun voua: Va veni Vremea si Acuma este cand Oamenilor li se va cere sa considere Fiecare Zi ca fiind Duminica, ca in fiecare zi sa-si aduca aminte de Dumnezeu, ca fiecare zi sa i-o dedice Lui.......
(obs: numele de Duminica vine de la “ziua Domnului” daca nu stiati inca)
Cine va trai asa, nu isi va mai pune niciodata problema daca “duminica” isi spala rufele sa nu umble murdar sau ca va ingriji o floare acordandu-i Darul sau de Iubire, sau ca va face mancare multumind Cerului si Pamantului pentru bucatele de pe masa.......
Pace tuturor !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede
ECMI spune:
Unii spun ca duminica e zi de odihna.
Biserica ne invata ca duminica este ziua in care il cinstim pe Dumnezeu. Ziua inchinata rugaciunii, familiei, introspectiei.
Eu am serviciu, 2 fetite, o bunica in varsta si fac in asa fel incat Dumnica nu spal, nu cos, nu gatesc (prepar cate ceva rapid).
Reusesc sa ajung si la biserica, la Liturghie.
Imi programez sa fac in fiecare zi cate ceva si ce nu reusesc - definitivez sambata.
Nu inseamna cu Duminica lenevesc, doar ca fac alte lucruri care nu sunt considerate nepotrivite (citesc, invat, ma joc cu fetele, ...maruntisuri).
Maria si Ilinca
La plimbare
addinel spune:
la mine in casa, de cand ma stiu, duminica era considerata o zi mai aparte: nu se spala, nu se calca, nu se facea curat. de obicei era o zi pe care o petreceam in familie. am ramas cu aceste obiceiuri si tare-mi prinde bine ca am si eu o zi in care sa ma odihnesc. altfel sigur as mai gasi cate ceva de facut.
doamne-ajuta!
"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."
crinuta spune:
Duminica trebuie dedicata exclusiv lui Dumnezeu, deci Liturghie obligatorie, rugaciune, lectura, etc.
Insa, daca ne limitam doar la a nu face treaba duminica, in schimb nu mergem la Biserica, nu ne rugam, este egal cu 0.
Prefer sa merg la Liturghie si sa spal vase decat invers.
Sunt situatii( mai ales cand ai copii mici) cand nu prea ai cum sa nu faci nimic, si atunci sunt sigura ca Dumnezeu intelege, mai ales cand mama nu are de ales.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
olim spune:
Uneori mai spal si eu duminica, dar dupa ce se insereaza, adica dupa 9-10 seara.
Iar cand am nu am timp in saptamana fac duminica una alta in casa, dar nu cos, tricotez sau alte lucruri de astea.Incerc sa fac vineri seara sau sambata seara, chiar daca e destul de tarziu.
Duminica fac mancare, caci nu imi place mancarea gatita cu o zi inainte
Cat despre Sarbatori, eu nu prea le tin decand sunt aici, adica tin Paste, Craciun si alte cateva mari, dar nu cele ale sfintilor.Cum aici sunt diferite, nu prea imi aduc aminte de toate.
O saptamana buna tuturor
asi spune:
Eu nu lucrez duminica.Nu spal , nu gatesc decat rapid ceva daca e nevoie.Eu stiu ca e pacat sa nu cinstesti numele Domnului in zi de Duminica.Macar sa nu lucram daca nu mergem la Liturghie.
Razvan(07 martie 2004) si mami
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
ManyHope spune:
quote:
Initial creeata de pisimuky
As dori sa aflu si parerile voastre in legatura cu acest subiect.
... spala la masina + altele si ... ca Dzeu se supara pentru asa ceva ) ... Credeti ca Dumnezeu te pedepseste daca lucrezi duminica ? Sau daca lucrezi intr-o zi de sarbatoare, fara sa stii ca in ziua respectiva e sarbatoare ?! Exista vreun pasaj in Biblie care stipuleaza acest lucru - sa nu lucrezi duminica si de sarbatori ?
La intrebarea subliniata, itzi raspund cu "parerea mea" ca
NU.
Ba chiar socot ca pui problema greshit pentru ca:
- nu se poaaaaate ca EL sa impuna ceva shi sa pedepseasca pe nefacerea sau nerespectarea a ceva obligatoriu ... cum ar fi oare cu atata omenire ce nu apartzine de creshtinism ? la oamenii ne-creshtini "impunerea" n-ar fi in vigoare ca nu-s creshtini,ci din alte religii? s-or cantari aceia cu alte greutatzi? sau or fi toate persoanele respective cantarite deopotriva cu apartzinatoarele crestinismului shi implicit or fi deja pedepsite/imbolnavite/necajite shi pierite evident, iar crestinatatea respectatoare de ne_spalare/calcare/coasere sa plezneasca de sanatate? ar putea asha ceva sa fie de la CEL DREPT? (afara ca nu se vede...shi s-ar vedea diferentza de-ar exista una ca asta!!!) dar de la CEL BUN ar putea fi asha ceva? PEDEPSE a facut oare Fiul LUI pe lumea asta cat a umblat cu pasul omenesc? de "PEDEPSITOR" IL cunoshteau oare oamenii ce-n timprile alea L-au intalnit? NU. NU. NU. NICIDECUM.
- (dupa mineeee) nu asha cum ai pus tu problema se pune,ci aaaltfel, de pilda, chiar in ce priveshte partea asta cu sarbatoarea din creshtinism fapta buna care o faci bine inspre EL, tu Tzie tzi-o faci !, in folosul tau este shi tzie/in nevoia ta itzi ajuta!
- nu se poate ashadar pune problema ca "de nu respectzi cutare vei fi pedepsita de EL", nu e corect asha, ci problema e ca daca nu e bine ce faci tu shi socotzi/tzi/implineshti de "lucru bun", daca greshesti adica cu ce n-ar trebui,urmarea e ca nu vei fi atata de ajutata de la EL, cum ai putea sa fi de-ai pune putzin efort de la tine ! (iar necazuri shi nevoi de ajutorari...avem...avem de prea-avem...toata viatza nu ne lipsesc, se stie asta doar!!)
- cel mai bun raspuns deja tzi s-a dat mai sus deja: starea inimii&mintzii shi spiritului tau conteaza mai mult decat fapta facuta cu mainile sau picioarele! (...numai ca in anumite fapte, unele persoane nu reushesc cu nici un chip sa aiba o stare potrivita shi de aia...mai bine le e cu "lipsa",cu "repaosul")
In Biblie scrie in multe locuri despre sarbatori shi chiar despre lucrat scrie in multe locuri...tocmai de aia shi intzelegerea precisa a aspectului asta ...'e mai multe' shi fiecare procedeaza pana la urma dupa cum alege.... ca de fapt Biblia nu ofera solutzii matematic-exacte shi perfect-unice, ci mai degraba lasa omului de ales, ca fiecare sa-shi vadeasca inima prin ce alege !
Aia e.
irinaelena spune:
quote:
Initial creeata de pisimuky
Exista vreun pasaj in Biblie care stipuleaza acest lucru - sa nu lucrezi duminica si de sarbatori ? Va multumesc pentru rabdare - am cam lungit-o.
Ce poate fi mai clar decat a 4-a prounca:
"Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti. Lucreaza sase zile si-ti fa în acelea toate treburile tale, iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci în acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramâne la tine, Ca în sase zile a facut Domnul cerul si pamântul, marea si toate cele ce sunt într-însele, iar în ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvântat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o. "
Textul l-am gasit pe net... despre zilele de sarbatoare, din pacate nu stiu ce/unde scrie.
Irina