Voi lucrati in zilele de duminica ?
Raspunsuri - Pagina 2
star33 spune:
Buna dragelor !
Ce facem in cazul in care serviciul este de asa natura incat trebuie sa lucram duminica? Eu am ore si la FF, deci sunt obligata sa tin ore si duminica...nu-mi place deloc, dar ce sa fac! Merg la Sf. Liturghie in timpul saptamanii si sper ca Dumnezeu ma intelege...
star33 spune:
quote:
Originally posted by irinaelena
star33, in cazul tau, nu ai de ales! Important este ca atunci cand ajungi acasa, sa respecti ziua Domnului.
Aici e vorba de acele situatii in care putem alege: ne odihnim sau facem treaba? In cazul serviciului, e cu totul altceva..
M-ai mai linistit . In restul situatiilor, eu incerc sa nu fac treaba, mai bine ma odihnesc sau citesc ceva...
irinaelena spune:
star33, in cazul tau, nu ai de ales! Important este ca atunci cand ajungi acasa, sa respecti ziua Domnului.
Aici e vorba de acele situatii in care putem alege: ne odihnim sau facem treaba? In cazul serviciului, e cu totul altceva..
Irina
Mirunda spune:
Eu lucrez duminica, din cand in cand, caci bolnavii mei sunt bolnavi si duminica la spital...Eu cred ca intrebarea este un pic pusa dintr-o perspectiva gresita, caci ne este TEAMA ca daca am lucra duminca am putea fi pedepsiti...Dar EL, Bunul Dumnezeu este DRAGOSTE ABSOLUTA, si nu cred ca FRICA poate veni de la el...El ne invata sa iubim neconditionat, asa cum o face EL cu noi, si nu cred ca TEAMA vine de la EL...
O mamica care lucreaza toata saptamana, si numai duminica are timp sa faca ceva prin casa, eu sunt sigura ca nu greseste, caci NU ARE CUM sa faca altfel..Pe de alta parte, daca credem in Dumnezeu, daca suntem credinciosi CU SUFLETUL si nu din FRICA, eu cred ca atunci facem oricum ce putem fiecare, pentru a cinsti Sfanta Duminica = Ziua Domnului...dupa puterile noastre...Eu nu pot sa cred intr-un Dumnezeu care ma "trage de urechi" si ma pedepseste intr-un scaun cu rotile pentru ca am calcat sau am spalat duminica...Dar pot sa cred ca viata mea, sufletul meu, sunt mult mai line si mai in armonie cu EL si mai in credinta, daca duminica (atunci cand pot) ma duc la biserica, sau ma rog la mine acasa, sau mi-o petrec facand ceva de suflet, pentru mine sau cu cei dragi mie...
Mirunda
spic de grau spune:
E drept ca in casa parintilor mei, duminica nu se facea nici un fel de treaba.
Eu insa.. mai spal. Adica imi spun tot timpul ca nu spal eu: ci masina.... Eu practic nu spal..
alinaxeni spune:
Era o pilda in care un om sarac lucra la stapan 6 zile pe saptamana si nu mai avea timp sa-si lucreze si pamantul sau.Intr-o zi l-a rugat pe stapan sa-i dea si lui plugul sa are pamantul sau iar stapanl i-a spus ca nu poate sa i-l dea decat duminica.Omul era credincios dar avea nevoie si de mancare asa ca a acceptat sa-si munceasca duminica pamantul.Nu-mi amintesc exact sfarsitul dar stiu ca Dumnezeu nu s-a suparat pe el.
Poate o gaseste cineva s-o posteze aici.
Sa nu uitam ca traim intr-o lume in care femei i se cere de doua ori mai multa munca decat barbatului si ne impartim cum putem intre ele.Cred ca e pacat sa lenevesti toata saptamana si sa lucrezi duminica si mai pacat e cand un barbat isi vede nevasta ca nu mai face fata si nu-i ofera ajutor pt. ca ea sa poata respecta ziua de duminica.
-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by pet.cost2005
Faina explicatia ta, spic de grau, ca nu speli tu, ci masina. Logic, de fapt!
Si ce?
daca e "logic", inseamna ca e shi valabil??
sau chiar bun???
pai daca le spala mashina, tu nu trebe p'orma sa le intinzi????
aia nu e tot treaba domestica?????
unde mai pui ca trebuie sa umbli cu carlige...pai ie voie de umblat duminica cu carlige??????
pet.cost2005 spune:
Si mie mi se intampla sa mai lucrez duminica, adica sa fac curatenie (aspirat + spalat pe jos) sau calcat 2-3 lucruri. Stiu ca nu e bine, dar ... se intampla!
Petronela
Azi e ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.
pet.cost2005 spune:
quote:
Originally posted by ManyHopequote:
Originally posted by pet.cost2005
Si ce?
daca e "logic", inseamna ca e shi valabil??
sau chiar bun???
pai daca le spala mashina, tu nu trebe p'orma sa le intinzi????
aia nu e tot treaba domestica?????
unde mai pui ca trebuie sa umbli cu carlige...pai ie voie de umblat duminica cu carlige??????
Nu sunt eu in masura sa judec daca e bun sau nu (si sa judec in general pe altul ce face si de ce) ... am constat doar ca e logic ceea ce a spus spic de grau.
Petronela
Azi e ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.
Danelutza spune:
Eu nu lucrez duminica, mai fac papitza citeodata, dar altceva nimic, nimicutz. In plus sint nascuta duminica, fetitza mea e tot duminica. Iar mie imi e frica sa fac ceva duminica, stiu ca spune in cartzile sfinte, ca Dumnezeu a facut saptamina de 7 zile, 6 zile sa lucrezi, iar duminica sa serbezi, in sensul ca se merge la biserica.