fericirea intr-o relatie
Raspunsuri - Pagina 5
Porumbita spune:
quote:
Originally posted by doinyc
Ce este mai rau este faptul ca nu ai da pace fetei.Pentru o nota proasta maninca bataie...ptr ca nu a facut ceea ce a zis in momentul ala maninca bataie...ptr ca incearca sa-i explice ceva si lui nu-i convine ceea ce zice maninca bataie si de fiecare data cind intervin se razbuna si pe mine.A fost o faza odata cind de la scoala a venit acasa cu 2 colege si el a venit acasa si nu a zis nimic.Dupa ce au plecat colegele a luat-o la bataie pentru ca nu are voie sa vina cu copii in casa cind nu este el .
ce fel de mama esti tu? realizezi ce copil traumatizat e fiica ta? ce astepti sa iei masuri?
doinyc spune:
CE FEL DE MAMA SUNT EU? Am facut tot ce mi-a stat in putinta sa nu mai dea in ea, l-am luat cu frumosul,am tipat si am urlat din rasputeri poate asa ma aude, dar odata ce el nu ia in considerare nimic din ce zic eu ,cred ca ma bat cu morile de vint.Culmea este si am mai zis-o se ia mai mult de ea cind nu sunt eu acasa ,ca sa nu pot sa ma iau de el.Dar oricum nu mai vreau sa-i dau satisfactie si am sa pun punct.
doinyc
Lemoni spune:
Vin si eu iar cu gandurile mele si sper din tot sufletul sa nu te superi pe mine ,vreau numai sa iti deschid ochii traiesti intr-o relatie abuziva cu sotul tau si ai o fata care te manipuleaza asa cum vrea ea, tu esti victima aici si trebuie sa te trezesti!
Imi dau seama ca iti adori fata si ca te doare sufletul daca ea primeste bataie , dar vreau sa stiu cum ai procedat tu cand ea a intirziat, sau ce ai facut tu cand a lu-at o nota proasta, sau cand a venit cu prietenele acasa.A stiu ca a facut ceva gresit?
Si eu iti spun cum ai procedat fara sa fi fost acolo si daca am putina dreptate poate vei incerca sa schimbi ceva.
(fata a intirziat acasa juma de ora a venit el a inceput sa tipe ,ea la fel cu lasa -ma in pace el a inceput sa dea iar tu in mijlocul lor ai primit-o si tu ca na e si vina ta ca a intirziat si ca ii iei apararea, apoi tu ti-ai luat fata te-ai dus in camera si ai zis e nebun lasa-l in pace pe nebunul ca nu o sa mai vorbesc cu el ca ne-a batut si o sa divortez blablaba.)Ti se pare familiara faza?
cum as fi procedat eu ca mama dupa ce isi primea bataia sa zicem mergeam la ea in camera ii spuneam ca ma doare sufletul dece sa intimplat dar tati are dreptate nu trebuia sa intirzie sau daca stia ca intirzie trebuia sa dea un telefon sa va anunte, eu una ii explicam ca desi tata nu a procedat corect il sustin pt ca aceea jumatate de ora pt mine au fost ore lungi in care nu stiam ce s-a intimplat cu ea,apoi mergeam la sotul meu si ii explicam ca nu sunt de acord cu bataia ci hai sa facem reguli asa probabil ca scuteai o cearta care nu era necesara.
2.Si de aici sotul nu vrea sa vina cu prietene in casa cand el nu este acasa ,fata ta stie regula asta?Dece nu asculta si face tot ce este interzis. 3.Notele proaste care sunt scuzele e tata nebun?
mult noroc si sa auzim de bine
Lemoni spune:
""Culmea este si am mai zis-o se ia mai mult de ea cind nu sunt eu acasa ,ca sa nu pot sa ma iau de el""
Sorry nu am put sa ma abtin , astea sunt povestile fetei si ii da-i dreptate numai ei pt ca in capul tau el este nebun are personal ceva cu fata.
J G spune:
Lemoni, te citesc si mi se pare ca visez (asta ar trebui sa fac la ora asta, ce e drept...). Nu inteleg de ce esti asa de inversunata impotriva fiicei doinyc? De ce esti asa de sigura ca minte?
In primul rand trebuie sa spun ca nu exista justificare pentru a lovi o alta persoana, nevasta, copil, cine-ar fi. Daca vreodata cineva imi va lovi fiica atunci o voi lua de mana si voi merge direct la politie, certif medico-legal, plangere, decadere din drepturile parintesti, puscarie. Asta este ce trebuie sa faca Doinyc!
In nici un caz sa o duca de mana pe fata in camera si sa-i spuna ca tati are dreptate si apoi linistita la sot sa-i spuna ca nu e de acord, ca si cand ce s-a intamplat ar fi o banalitate cand de fapt este ceva extrem de GRAV si care o va marca pe adolesenta pe viata.
In plus, motivele pentru care se ia de ea... o nota proasta - asa, si? ce mare lucru e asta, toti am avut si nu asta e rezolvarea. Ca a intarzia o juma de ora, din nou asa si? A lipsit noaptea? Ca a chemat prietenele acasa pai asta e ceva aberant de interzis, cum sa fie asta o regula??? Pai atunci sa-i faca reguli si cu ce picior intra in casa sau in ce ordine se tin cheile pe lant. Hai sa nu exageram.
Nu este nimic rau in faptul ca Doinyc se sfatieste cu fata ei si ca sunt prietene, mai ales ca sunt abuzate. Chiar asa, orice se intampla suntem de partea sotului/sotiei, chiar cand e vorba de INFRACTIUNI? Ca poate nu stii, asta este bataia rupta din rai.
Doinyc, scoate fata din situatia asta! Este ceva foarte grav. Nu mai incerca sa cauti motive, solutii. Poate ti-e greu sa divortezi dupa atatia ani dar macar pe fata incearca sa o protejezi.
J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)
Lemoni spune:
Din totate mesajele pe care Doina le-a postat eu nu am vazut ca ea are o problema cu sotul ei,problemele apar numai din cauza la fata nu ti seepare ciudat?Mie una mi se pare aiurea ma repet nu sunt in situatia ei si nu cred ca as putea sa stau intr-o relatie abuziva dar parearea mea este ca mama ii permite prea multe fetei iar tata pare oaia neagra ,fata frustrata ca nu poate sa obtina ce vrea de la tata manipuleaza pe mama. Cam asa vad eu situatia poate gresesc dar imi expun parerea. sorry daca va supar cu ceva.
Samsara7 spune:
Nu va mai hârâiti mai fetelor! Eu cred ca Lemoni vroia sa spuna, din punctul ei de vedere, ca poate Doinyc este prea permisiva cu fiica ei si ca de aici se nasc scantei. Cred ca era un simplu indemn de a privi lucrurile cat se poate de obiectiv. Doniya traieste aceste momente pe viu, nu ca pe un film. Este in centrul vulcanului, impartita pe de o parte intre dragostea de mama, datoria de a-si proteja odorul iar pe de alta parte dorinta de a-si salva casnicia si de a aducea linistea in camin.
Noi nu putem fi judecatori ai situatiei, de departe. Doinyc poate ca vede lucrurile cat se poate de obiectiv. S-au intamplat cazuri in care un sot stat departe multa vreme sa revina schimbat, iar motivele nu le putem stii, pot fi diverse . Intr-un fel e ciudat ca a devenit brusc agresiv. Dar asta nu schimba cu nimic datele problemei. Bataia si scandalul nu sunt o solutie. Nu asa isi va educa fiica (si mai ales nu acum, la varsta ei), nu asa o va corija -indiferent ce are sa ii reproseze.
Poate parea bizar sa vorbim despre gelozia unui tata impotriva propriului copil. E poate o reactie impotriva faptului ca timpul a trecut, fata e mare, in curand va fi majora si face tapaj de autoritatea lui.
Cand eu spuneam mai devreme ca m-am proiectat la varsta de 16 ani ai fetei mele (pe atunci mica) si vorbeam de gelozie, stiu eu ce vorbeam. Poate cuvantul e tare, poate ca de fapt e vorba de un afurisit de egocentrism.
Eu m-am gandit ca nu e normal daca la 3 ani silesti un copil sa stea in casa si sa nu se joace cu vecina de vizavi, doar pentru ca "tata vrea sa stie ca esti acasa"; dar tata era preocupat oricum sa vada meciul si nu sa petreaca timp cu fiica. Multe faze de genul asta, imi facea si mie la fel (de exemplu sa stau pe fotoliu langa el cat citeste ziarul, zmulgandu-ma de la treburile mele, sau sa nu citesc o carte cand e el acasa -chit ca era ocupat cu altceva).
Mi-am imaginat cum o fi cand fata va vrea sa participe -adolescenta fiind- la un "party", sau sa isi faca un prieten, sa petreaca un pic de timp la o colega acasa.
Eu una nu regret alegerea luata, stiu sigur ca comportamentul sau ar fi fost insuportabil, ca nu dorea sa fie maleabil, ca noi eram un fel de pasari frumoase bune de inchis intr-o colivie...
Da, Doniya e datoare sa incerce sa rezolve problemele de cuplu cu binisorul, sa faca o punte intre tata si fiica, sa fie obiectiva . Dar daca lucrurile nu se aranjeaza va trebui sa fie ferma, sa ia o decizie . Fata la varsta aceasta are nevoie si de o oarecare libertate, nu numai de severitate. Daca nu, se va revolta si criza va fi si mai apriga. Are nevoie si de un mediator, care nu poate fi decat mama sa.
Si nu in ultimul rand are nevoie sa inteleaga agresivitatea tatalui, sa nu culpabilizeze, sa nu creada ca e vorba de ura. Lucrurile astea marcheaza pentru toata viata o minte frageda si repercursiuni pot fi in viata de adult mai apoi.
Eu sunt convinsa ca Doinya va avea intelepciunea sa se puna la masa tratativelor, sa spuna lucrurile crud, verde in fata sotului. Sa se poata exprima fiecare cu sinceritate, pentru a afla unde e buba si daca se mai poate rezolva ceva. Dar daca situatia va continua la fel, veninoasa, e mai bine sa taie raul din radacina. Daca se poate iesind cu demnitate din scena, fara tam-tam si lasand o portita deschisa intre tata si fiica . Insist pe faptul ca e important ca copilul sa nu duca o imensa povara pe suflet : urandu-si tatal, ori avand ideea ca el o uraste.
Doniya, stai de vorba cu ea, cere-i sa aibe rabdare, sa nu se aprinda la manie, sa nu traga concluzii pripite in focul bataliei. Spune-i ca adultii de multe ori se poarta in mod idiot, ca putem cu totii sa gresim -chiar grav- si ca intr-o buna zi tatal ei va realiza ,va regreta ce face astazi. Poate parea frectie la picior de lemn, dar merita incercat totul.
Curaj, iti tinem pumnii!
Lemoni spune:
samsara bine ca macar tu intelegi ce zic,eu nu vreau sa supar pe nimeni este o idee de care eu ma leg si la care vreau doinyc sa se gandeasca.
sa auzim de bine
Alyssa spune:
Cum poti sa ii spui ficei tale dupa ce a fost batuta ca de fapt animalul care i-a provocat atita durere (si nu ma refer numai la cea fizica) are totusi dreptate?... Cum poti justifica o bataie??? Cum te mai poti uita apoi in ochii copilului tau, cum ii mai poti spune ca o iubesti?... Cum poti sa faci alianta cu un sot abuziv impotriva fetei care este batuta pentru chestii banale?
Voi care o sfatuiti ca este ok... ati fost batute cind erati copiii? Stiti ce inseamna? Va bateti si voi copiii sistematic facind alianta intre voi ca parinti?
Ce inseama sa fii mai ingaduitor? Si de ce trebuie sa ne educam copiii cu bataia sau cu frica? Chiar nu se poate discuta normal? Si daca esti aproape de copiii si ii tratezi ca pe niste fiinte umane in formare aratindu-le ce este mai bine in viata, mai frumos si mai drept, esti considerat mai "moale", care nu stie a educa?... Chiar nu inteleg!
Nu poti "strica" un copil fiind ingaduitor! Am auzit si eu de atitea ori ca sint prea ingaduitoare cu fetele mele, ca "ar trebui sa pun batzul pe ele sa se mai cuminteasca"... Nici nu imi vine sa aud de asa ceva!... Odata, mai demult dupa ce am epuizat toate caile posibile, probabil ca eram si mai cu nervii la pamint, am tras-o pe Maya de ureche... S-a uitat la mine uimita, speriata, nedumerita... Apoi mi-a spus plingind ca "you hurt my feelings" adica "mi-ai ranit sentimentele" si m-a rugat sa nu mai fac asa ceva niciodata... Am regretat gestul acela si il regret si acum... Dar ma bucur ca s-a exprimat atunci, mi-a spus ce a simtit si ca nu mai vrea sa se mai repete niciodata. I-am cerut scuze, i-am spus ca am gresit si ca nu trebuia sa ma comport asa.
Cum vreti voi sa vina copiii la voi daca ii doare ceva sau daca sint in vreo problema, daca nu au incredere in voi, daca nu se simt in siguranta acasa?...
marimar spune:
quote:
Originally posted by Samsara7
Si nu in ultimul rand are nevoie sa inteleaga agresivitatea tatalui, sa nu culpabilizeze, sa nu creada ca e vorba de ura. Lucrurile astea marcheaza pentru toata viata o minte frageda si repercursiuni pot fi in viata de adult mai apoi.
Michaela
Ab imo pectore
AGRESIVITATEA nu e de inteles si cu atit mai putin de acceptat, in momentul cind apare ea se produce o ruptura, agresivitatea nu e normala si nu are ce cauta in relatiile de familie, prietenie...
Michaela , ti-am citit postarea si povestea, ingrozitor ! Pacat ca ai rabdat atitia ani bine ca ai avut curajul sa te rupi totusi....
Lemoni, cred ca ar trebui sa-ti revizuiesti atitudinea si parerile fata de cresterea unui copil, sa citesti carti si articole despre educatie in general....nu se mai poarta bataia, nu se accepta, exista multe alte metode cu mult mai folositoare si care dau rezultate mult mai bune !
-------
Life's a journey, enjoy the trip !