Casatoria intre oamenii de religii diferite
Raspunsuri - Pagina 7
casandra spune:
Crinuta, imi dau seama ca ti-ai luat o cruce foarte grea. Ma rog la Dumnezeu ca dragostea dintre tine si sotul tau sa nu slabeasca.
Nu ma mira ca preotii ortodocsi ti-au dat binecuvantarea. Stiu de un sfant care pentru a-si salva sotia a trecut la religia musulmana, iar dupa ce si-a scos sotia din mana mahomedanilor, s-a inapoiat la ei, la marturisit pe Hristos si si-a dat viata ca un crestin. Necunoscute sunt caile Domnului.
Dumnezeu sa va ocroteasca!
crinuta spune:
Casandra, ai spus un mare adevar: am o cruce foarte grea, dar il las pe Dumnezeu sa lucreze in viata mea. Alta sansa nu am.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
casandra spune:
Referitor la acceptarea recasatoriilor, in biserica, sa ne aducem aminte ca Iisus a spus ca omul sa nu se desparta, daca nu e vorba de adulter. Daca sotul care comite adulter vrea sa iasa din casatoria in care este legat, trebuie lasat sa plece, ca sa fie pace. Deci, vezi tu, pacea si intelegerea primeza.
Aprilie spune:
Da, Crinutza, sint catolica eu si toata casa mea. Parafrazez un citat din Biblie foarte drag mie : " cit ma priveste pe mine, eu si casa mea slujim Domnului".
promit sa revin, mai ales ca am si eu citeva lucruri de spus aici dar acum sint grabita, mergem la un party peste putin timp si ma preseaza sotul sa nu intirziem
pina atunci ,crinutza,
crinuta spune:
quote:
Originally posted by casandra
Referitor la acceptarea recasatoriilor, in biserica, sa ne aducem aminte ca Iisus a spus ca omul sa nu se desparta, daca nu e vorba de adulter. Daca sotul care comite adulter vrea sa iasa din casatoria in care este legat, trebuie lasat sa plece, ca sa fie pace. Deci, vezi tu, pacea si intelegerea primeza.
Asta era in Vechiul Testament. Citeste ce spune Isus in Noul Testament.
Sorry, nu am acum timp sa caut citatul exact, dar mai tarziu poate, daca imi permite netul care pica intr-una.
Crinuta si Rayan
casandra spune:
Uite ce spune Noul Testament:
------------------
Matei 19:9
Iar Eu zic voua ca oricine va lasa pe femeia sa, in afara de pricina de desfranare, si se va insura cu alta, savarseste adulter.
Corinteni I, 7:15
Daca insa cel necredincios se desparte, sa se desparta. In astfel de imprejurare, fratele sau sora nu sunt legati; caci Dumnezeu ne-a chemat spre pace.
------------
crinuta spune:
Uite la ce ma refeream eu: 2. Și apropiindu-se fariseii, Îl întrebau, ispitindu-L, dacă este îngăduit unui bărbat să-și lase femeia.
3. Iar El, răspunzând, le-a zis: Ce v-a poruncit vouă Moise?
4. Iar ei au zis: Moise a dat voie să-i scrie carte de despărțire și să o lase.
5. Și răspunzând, Iisus le-a zis: Pentru învârtoșarea inimii voastre, v-a scris porunca aceasta;
6. Dar de la începutul făpturii, bărbat și femeie i-a făcut Dumnezeu.
7. De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa.
8. Și vor fi amândoi un trup; așa că nu mai sunt doi, ci un trup.
9. Deci ceea ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu mai despartă.
10. Dar în casă ucenicii L-au întrebat iarăși despre aceasta.
11. Și El le-a zis: Oricine va lăsa pe femeia sa și va lua alta, săvârșește adulter cu ea.
12. Iar femeia, de-și va lăsa bărbatul ei și se va mărita cu altul, săvârșește adulter.
Elenus, dar tu unde esti? La urma urmei tu esti initiatoarea subiectului si n-ai mai aparut pe aici sa ne spui ce decizie ai luat, ce ai rezolvat, daca ai rezolvat, etc.
Te asteptam cu vesti, speram bune.
Marcu Cap.10
Crinuta si Rayan
Saje spune:
De vreo saptamina tot vreau sa raspund la acest subiect si nu mai apuc.
Tata - evreu la origine, mama - catolica, s-au casatorit in 1963 intr-o biserica ortodoxa, cu un preot ortodox - tatal celui mai bun prieten al tatalui meu. Pe noi copiii, ne-a botezat acelasi preot ortodox, acasa, ma rog, motivele sunt nesemnificative la acest subiect. Sotul meu e "multicultural".
Am crescut intr-o familie multi-traditionala, religia ne-a fost servita ca si istoria si cultura generala. Cel mai important lucru care l-am invatat din aceasta e ca Dumnezeu e UNUL, si Isus la fel. Si iubirea e la fel, indiferent de religie, credinta sau obiceiuri.
casandra spune:
Crinuta, vad ca tu ai dat citate din Matei, cap 19. Exact de acolo am citat si eu:
-----------
3. Și s-au apropiat de El fariseii, ispitindu-L și zicând: Se cuvine, oare, omului să-și lase femeia sa, pentru orice pricină?
4. Răspunzând, El a zis: N-ați citit că Cel ce i-a făcut de la început i-a făcut bărbat și femeie?
5. Și a zis: Pentru aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa și vor fi amândoi un trup.
6. Așa încât nu mai sunt doi, ci un trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu omul să nu despartă.
7. Ei I-au zis Lui: Pentru ce, dar, Moise a poruncit să-i dea carte de despărțire și să o lase?
8. El le-a zis: Pentru învârtoșarea inimii voastre, v-a dat voie Moise să lăsați pe femeile voastre, dar din început nu a fost așa.
9. Iar Eu zic vouă că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, și se va însura cu alta, săvârșește adulter; și cine s-a însurat cu cea lăsată săvârșește adulter.
-----------------
Se pare ca Biserica Catolica a scos, din Evanghelia lui Matei, partea cu permisiunea de despartire de un partener desfranat.
crinuta spune:
Casandra, citatul dat era din Biblie ortodoxa, de pe net, nu catolica, deoarece nu am la mine si era din Marcu, nu Matei.
Cand ajung in Ro caut si in Bibilia catolica.
Eu stiu asa: odata legati, nimic nu ne poate desparti, indiferent ca unul dintre parteneri a savarsit adulter. Taina Casatoriei nu se dezleaga din cauza pacatului unuia dintre cei 2.
Saje, asa e, Dumnezeu e Unul, dar cand ajungem la Isus incep certurile. Of...
Crinuta si Rayan