Caine gestant rasa periculoasa - sfaturi???

Caine gestant rasa periculoasa - sfaturi??? | Autor: ileanna

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor

Am cunoscut in sala de asteptare a cabinetului veterinar, o tipa a carei poveste mi s-a parut impresionanta si m-am gandit ca as putea incerca sa o ajut cautandu-i ceva informatie pe internet (din pacate, la prima strigare nu am gasit).

Ea a gasit in fatza portzii o catea de rasa (corcitura pitbull cu bulterrier). La veterinar a aflat ca animalul este gestant. Vrea sa tina si cainele si s-o lase sa fete (a gasit cui sa dea puii). Era foarte hotarata pana cand veterinarul a sfatuit-o sa nu faca asta din mai multe motive:
- nu cunoaste cainele si odata ce fata s-ar putea sa fie foarte agresiv si sa nu mai miste nimeni in casa aia (+ posibile evenimente mai dramatice ...)
- nu stie ce rasa este masculul cu care a ramas gestanta ... asa ca nu se stie ce fel de pui vor iesi

Pana una alta cainele este foarte prietenos cu oamenii dar agresiv cu altzi caini. Tipa m-a impresionat pt ca are o intreaga poveste in spate si este intr-un moment foarte sensibil: sora ei a murit de foarte curand in accident de masina si ea a luat fetitza acesteia in varsta de 11 ani iar ea personal nu poate avea copii si mai nou, are diabet si cineva sta in permanenta cu ea pentru cazul in care i se face rau.

Daca este cineva care are experienta serioasa cu cainii, ar fi grozav sa fac rost de ceva sfaturi si solutii pentru ea. Isi doreste foarte mult sa pastreze cainele si sa-l lase sa faca puii.

Va multumesc si va doresc numai bine!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Incearca sa iei legatura cu un crascator de animale, de genul celor care vind catzei, bine sa fie unul mai intreg la minte. Eu am un ciine considerat periculos, crescatorul de la care l-am luat avea tot felul de rase de ciini, mi-a dat o groaza de materiale si carti sa citesc, era un munte de informatzii, era si dresor. Cineva de genul asta poate sti cit de cit comportamentul ciinilor. Ca un dr stie mai mult din cartzi.Vreo 3 dr la care mergeam cu ciinele meu tremurau de frica lui cica numai anesteziat puteau sa-i faca un control. Chit ca animalul era blind si prietenos.Eu din ce tot am vazut pot sa zic ca rasele astea de ciini sunt cele mai defavorizate si cele mai lipsite de iubire. De obicei ajung pe mina unor oameni care vor doar sa-i foloseasca, sa-i inraiasca. Pt asta sunt supusi la tratamente foarte diferite fata de ceilaltzi ciini consideratzi de companie. De catea cam greu de spus o parere asa de departe, pur si simplu trebuie evaluata, dar puii pot fi dresatzi. Daca sunt luatzi de oameni intregi la cap care nu incearca sa-i inraiasca si sa-i foloseasca aiurea vor fi ciini la fel ca oricare altzii. Asteapta iubire si atentzie si ofera la fel ori chiar inzecit.Un ciine e rezulatutul educatiei stapinilor. Ok genetic pot fi altfel decit un labrator ori un maltes, e normal. Astfel de ciini trebuiesc neaparat dresatzi, au nevoie de iubire dar si de comenzi ferme, trebuiesc sa stie clar pozitia superioara a stapinului. Cu un dresaj normal, in nici un caz de "inraire" cum numai in romania se practica pe la multi dresori, poate avea un ciine minunat.Vikinga & micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Daca se poarta normal/bine cu cainele, fara sa-l bata , sa-l loveasca, nu este nici un pericol.
Cainii sunt agresivi, in general datorita comportamentului stapanilor...
Aveam pe undeva ceva legat de una dintre rase...caut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

http://www.dresaj.ro/bullterrier.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Topicul iubitorilor de caini!

Catalin

Think pink!

Mergi la inceput