femeia sa se supuna barbatului...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

quote:
Originally posted by mirelaispir

addinel, l-ai calcat pe picior in timpul slujbei?

ceea ce tie nu-ti place altuia nu-i face
------------------------

mirela si ana monica (8 dec 2005)

nu l-am calcaaaaaat. am uitat. eram prea emotionata.

in alta ordine de idei, curioasa sunt, in momentul asta, daca atatea mii de ani in care femeia trebuia sa fie supusa barbatului sunt o consecinta a indemnurilor religioase sau pentru ca asta era realitatea, religia a venit si a consemnat ... si asa a aparut acest "barbatul e capul iar femeia sa se supuna barbatului". oul sau gaina?

de acord cu casandra.

"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Adevarata armonie a unei casnicii este data daca ne gandim bine tocmai de indeplinirea acestor precepte sau recomandari. Sa nu omitem sarcinile pe care le are barbatul in casatorie: sa-si iubeasca femeia, sa aiba grija de ea, sa o ocroteasca si sa-i asigure tot ce are nevoie pentru a trai frumos. Iar femeia sa fie de acord cu sotul ei care decide pentru familie, sa-l sprijine si sa-l respecte. Asa vad eu lucrurile. Mai sunt si alte ingrediente pe care nici Dumnezeu nu le-a uitat: cand da binecuvantare preotul pentru ca femeia si barbatul sa formeze un singur trup. Asta se refera si la iubirea conjugala si la unanimitatea in ceea ce priveste viata care incepe, deciziile care se iau in noua familie... Mie mi s-ar parea perfecta o asemenea casnicie. Lasand deoparte orgoliile, fiecare partener, (precum si copiii care apar), are sarcinile lui de indeplinit, proprii femeii ca sotie si barbatului ca sot. Putem sa ne ajutam unii pe altii sau sa le facem asa cum au fost lasate: fiecare cu indatoririle lui. Toate acestea sunt foarte importante, nu-i una mai importanta decat celalalta.

Mary si Anna (pisicuta lacomita)08.04.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

quote:
Originally posted by Marilena12

Adevarata armonie a unei casnicii este data daca ne gandim bine tocmai de indeplinirea acestor precepte sau recomandari. Sa nu omitem sarcinile pe care le are barbatul in casatorie: sa-si iubeasca femeia, sa aiba grija de ea, sa o ocroteasca si sa-i asigure tot ce are nevoie pentru a trai frumos. Iar femeia sa fie de acord cu sotul ei care decide pentru familie, sa-l sprijine si sa-l respecte.
Mary si Anna (pisicuta lacomita)08.04.2006

desi nu pot spune ca sunt feminista si nici nu am cine stie ce orgolii, ceea ce spui tu aici m-a iritat putin. adica daca barbatul ma iubeste si ma ocroteste (deci si-a facut datoria), are dreptul de a decide pentru familie? s-avem respect! nu ne putem iubi si respecta reciproc, sprijini si asigura un trai frumos amandoi in aceeasi masura si sa decidem tot impreuna? cred ca asa ar fi mai multa armonie in cuplu.

"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Din punctul meu de vedere, aceasta supunere este inteleasa uneori eronat. Dumnezeu nu a cerut niciodata oamenilor supunere orbeasca, altfel nu era nevoie sa creeze oameni inteligenti, cu discernamant si capacitate de a alege. Cu atat mai putin ar cere un astfel de Dumnezeu o astfel de "supunere" femeii fata de barbat.

Daca are cineva rabdare si e interesat sa citeasca o lucrare teologica crestin adventista (biserica din care fac parte pt cei care nu stiu) care comenteaza exact acest lucru, o poate gasi www.intercer.net/edward/sss.htm" target="_blank">aici

In familie deciziile se iau impreuna iar barbatul si femeia au fost creati egali. Trebuie sa tinem cont si de specificul religios si social al vremurilor. Sunt porunci care raman valabile pentru toate timpurile si altele valabile doar intr-un anumit context. Nu ca neaparat cazul aici, dar daca cititi cred ca o sa intelegeti ce vreau sa spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by Marilena12

Adevarata armonie a unei casnicii este data daca ne gandim bine tocmai de indeplinirea acestor precepte sau recomandari. Sa nu omitem sarcinile pe care le are barbatul in casatorie: sa-si iubeasca femeia, sa aiba grija de ea, sa o ocroteasca si sa-i asigure tot ce are nevoie pentru a trai frumos. Iar femeia sa fie de acord cu sotul ei care decide pentru familie, sa-l sprijine si sa-l respecte.

Mama ce mi s-a urcat sangele in cap. Cum adica sotul sa decida ptr mine? Decidem impreuna! Dar nu decide el ptr mine!
Adica barbatul are mai multa logica decat femeia?! Sau mai mult creier?!

Uite vezi? prejudecatile astea duc de multe ori la destramarea cuplurilor.

Iar apoi faza cu ocrotitul si asiguratul nevoilor: impreuna muncim, impreuna ne ocrotim si menajam, si impreuna ne asiguram traiul. Of of of! Si mai avem si drept de vot! Probabil ca tot monsieur decide si acolo!

Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janib spune:

Cred ca treaba asta cu "femeia sa se supuna barbatului" iar "barbatul sa isi iubeasca femeia" este sau era valabila mai mult atunci cand a fost scrisa Biblia. Acum nu se pot modifica canoanele bisericesti si ritualuri ce dureaza de ceva timp , doar pentru ca vremurile s-au schimbat. Intr-un final cred ca nu ar trebui totul interpretat ad literam, noi ar trebui sa ne supunem unul altuia si sa ne iubim reciproc.
Nu cred ca daca in biserica nu se spune ca barbatul sa se supuna sotiei acesta ar trebui sa se simta stapan. Cand ne-am casatorit am consideram ca suntem 2 care intr-un final vor forma 1 familie in care fiecare vine cu aportul sau in care nici unul nu este stapan asupra celuilalt.

Parerea mea.

Mergi la inceput

Eu nu am spus ca barbatul este stapanul femeii, si nici biserica nu a afirmat vreodata asa ceva. Se pare ca aveti propriile voastre raspunsuri, de ce oare sa aveti nevoie de alte puncte de vedere?! Doar traim intr-o epoca plina de democratie. Putem chiar sa ne facem si o religie proprie si sa fabricam un dumnezeu care sa fie el de acord cu noi, nu invers. Ca doar Biblia si vechile canoane sunt prea vechi pt noi, nu? Chiar invechite.

Mary si Anna Maria- 08.04.2006

Mergi la inceput

Si apropo, am zis ceva de "unanimitate in ceea ce priveste viata si deciziile care se iau in noua familie". Oare asta ce inseamna?
Agresive raspunsuri...

Mary si Anna Maria- 08.04.2006

Mergi la inceput