femeia sa se supuna barbatului...
Raspunsuri - Pagina 3
spic de grau spune:
Ocebine - ai tras o concluzie gresita in ceea ce o priveste pe bunica mea. Nu ai nici o vina - in definitiv nu ai cunoscut-o.
In rest sunt de acord cu rationamentul tau
Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.
ocebine spune:
Spic de Griu daca mesajul meu a iesit nepoliticos fata de bunica ta imi cer scuze. Ce am vrut sa spun este ca asa era pe vremea ceea. Si mama mea (deci o generatie ulterioara) trebuia sa "opereze" asa in trecut. Acum s-au mai "modernizat" dupa ce m-am casatorit si eu si tatal meu a invatat de la sotzul meu.
Inca o data, scuze, te rog...nu asta a fost intentia mea.
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
I used to be indecisive, but now I'm not sure.
addinel spune:
va multumesc tututor celor care mi-ati raspuns, desi recunosc, ca doar putine dintre raspunsuri au fost ceea ce ma asteptam, adica au avut o referire la cele sfinte. irina.c si star33, voi m-ati lamurit cel mai bine.
oricum, mie termenul "supunere" mi se pare cam dur. "sa va iubiti si sa va respectati reciproc" mi se parea mult mai frumos.
numai bine!
"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."
spic de grau spune:
Ocebine - nici mesajul meu nu a fst f favorabil bunicii mele. De fapt, ea comenta textul din Biblie spunand ca desi, in Biblie se spune ca barbatul e capul, femeia e gatul si deci ea ar fi pana la urma cauza deciziilor barbatului..
Stii - rar intalnesti oameni sufletisti si intelepti ca cea careia eu ii spun "bunica mea". Imi pare rau ca fiul meu nu a avut posibilitatea sa o cunoasca.
PS: Pana la urma stau eu si ma gandesc... ca sa ajungi sa "coordonezi miscarile capului", ai nevoie de intelepciune si nu de shmecherie... Cu schmecheria (asa cum inteleg eu cuvantul asta),nu ajungi departe, insa cu intelpciunea da. Si cam de asta e nevoie intr-o casnicie (de intelepciune vorbesc).
Bunica mea avea peste 40 de ani de casnicie.
casandra spune:
-----------
JG:
Eu zic ca BO ar trebui sa mai adapteze textul pentru ca expresia asta a fost cea care ne-a determinat pe noi sa nu ne casatorim religios.
Cum adica barbatul sa fie cap femeii? Brr...
-------------
BO nu adapteza textul, ca doar de aia e ortodoxa, pastratoarea dreptei credinte. Biserica transmite mesajul primit de la Dumnezeu. Daca l-ar adapta, ar insemna sa minta.
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by casandra
-----------
JG:
Eu zic ca BO ar trebui sa mai adapteze textul pentru ca expresia asta a fost cea care ne-a determinat pe noi sa nu ne casatorim religios.
Cum adica barbatul sa fie cap femeii? Brr...
-------------
BO nu adapteza textul, ca doar de aia e ortodoxa, pastratoarea dreptei credinte. Biserica transmite mesajul primit de la Dumnezeu. Daca l-ar adapta, ar insemna sa minta.
Iar in alta ordine de idei... in Biblie scrie ca nu e voie sa modifici textul..Cititi sfarsitul Apocalipsei.
casandra spune:
---------
Guestus:
cred ca problemele nu vin de la iubirea barbatului...ci de la supusenia femeii
--------
Cu adevarat, problemele vin tocmai din partea barbatului, care a uitat ca e dator cu iubirea, ci a vazut doar ca femeii i se cere sa-i fie supusa. Si atunci, a format o casta de putere, a ingradit femeia la a face doar asta si asta, a se imbraca doar asa si asa, a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a se indeparta de femeia sa, si la propriu si la figurat. A uitat ca trebuie sa fie una cu sotia sa. Iar femeia nu a mai inteles de ce trebuie sa ii fie supusa, pentru ca, intre timp, barbatul a avut grija sa se instraineze.
spic de grau spune:
Ah, ca mi-am amintit.
Dupa nunta, imi zice al meu cu un zambet larg - dintr-un capat in altul al fetzei:
"Ai vazut draga? preotul as spus ca trebuie sa imi fi supusa!"
La care eu: "N-ai inteles tu bine iubitule!A spus sa fiu sus-pusa!"