Mai merg tinerii la Biserica?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

quote:
Originally posted by cataghe

quote:
Originally posted by Flaflo

Asa cum a spus si Toni, nu cred ca religia ar trebui studiata in scoala. Bianca este ortodoxa ca noi, va merge la scoala catolica unde se face religie. Ea va trebui sa plece din clasa la ora cu pricina......

Flavia si Bianca

Bia studioasa!

Sa o ajutam pe Barbye!

Stai putin, cred ca vorbim de lucruri diferite. Era vorba despre religia in scoala publica.

_
"Nu poti face nimic ca sa ai stil. Pentru ca stilul nu il ai, ci il esti."
(Mircea Cartarescu)

Cata, intr-o tara cu populatie 90% catolica, ce religie crezi ca se invata (atit in scolile publice cit si in cele private)?

Flavia si Bianca

Bia studioasa!

Sa o ajutam pe Barbye!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by spic de grau

quote:

Asa cum a spus si Toni, nu cred ca religia ar trebui studiata in scoala. Bianca este ortodoxa ca noi, va merge la scoala catolica unde se face religie. Ea va trebui sa plece din clasa la ora cu pricina......

Flavia si Bianca

Bia studioasa!

Sa o ajutam pe Barbye!

Flavia - de ce crezi ca fata ta va trebui sa iasa de la orele de religie? In definitiv tot despre Dumnezeu si Iisus i se va vorbi, nu?

Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.

Asa este din pacate "politica" scolilor de pe aici! Normal ca nu m-ar deranja sa fie prezenta la orele de religie, dar din multele noastre cunostinte toate mi-au povestit ca acest lucru nu este posibil.

Flavia si Bianca

Bia studioasa!

Sa o ajutam pe Barbye!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Flavia, sa inteleg ca se face religie si in scoala publica?
Am facut distinctia pt ca scoala publica este pt toata lumea si este finantata de catre stat, ori in situatia in care statul este laic, parerea mea e ca nu ar trebui sa se studieze o anumita religie in scoala publica. Cu scoala privata insa se schimba situatia pt ca acolo iti dai copilul daca vrei tu. Prin urmare, in scoala privata se poate studia orice religie, este alegerea ta ca parinte daca iti dai copilul acolo sau nu.
Acuma, revenind la ceea ce spui tu, eu ma indoiesc ca daca te duci si spui ca vrei sa faca copilul tau religie nu-i vor da voie. N-ar fi exclus, pt ca habotnici sunt peste tot, insa si eu am avut un contact destul de strans as zice cu biserica catolica, si nu mi s-a refuzat nici macar impartasania pe motiv ca as fi ortodoxa (e drept insa ca asta se intampla in SUA, unde poate ca sunt mai "ingaduitori", nu stiu). Oricum, eu zic sa incerci sa vorbesti cu ei si sa le explici ca diferentele dintre cele doua biserici nu justifica scoaterea copilului tau de la ora de religie. O sa fii surprinsa insa multi nici nu prea stiu cu ce se mananca religia asta ortodoxa, asa ca s-ar putea si de aici sa se traga totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:

quote:

quote:

Flavia si Bianca

Bia studioasa!

Sa o ajutam pe Barbye!

Flavia - de ce crezi ca fata ta va trebui sa iasa de la orele de religie? In definitiv tot despre Dumnezeu si Iisus i se va vorbi, nu?

Asa este din pacate "politica" scolilor de pe aici! Normal ca nu m-ar deranja sa fie prezenta la orele de religie, dar din multele noastre cunostinte toate mi-au povestit ca acest lucru nu este posibil.

Flavia si Bianca

Bia studioasa!

Sa o ajutam pe Barbye!

Flavia - ai certificat de botez? Cred ca din cauza asta se 'impiedica" cei de la scoala. Daca vezi ca nu e suficient, poate o scrisoare de la episcopul ortodox in Austria nu ti-ar strica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Flavia - se pare ca nu exista in Austria o Mitropolie Ortodoxa..
http://www.mitropolia-paris.ro/?subject=parohii/index

Am gasit in schimb asta: http://www.rumkirche.at/main_ro/

Mergi la inceput

Spic de griu, Bianca este botezata la biserica ortodoxa din Viena, insa nu am primit nici un certificat de botez. Insa la noi scoala este inca departe si poate pina atunci se va mai schimba ceva.
Cata, bineinteles ca se face religie si la scolile publice!! Si intr-adevar la unele scoli copilul poate ramine la ora de religie (cu acordul scris al parintelui), insa la altele nu!

Flavia si Bianca

Bia studioasa!

Sa o ajutam pe Barbye!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

quote:

quote:

quote:

Flavia si Bianca

Bia studioasa!

Sa o ajutam pe Barbye!

Flavia si Bianca

Bia studioasa!

Sa o ajutam pe Barbye!

Flavia, chiar vroiam sa zic - sigur se poate sa stea la ora de religie, la scoala la care-am fost eu n-a fost nici o problema si nu a fost nevoie la nimeni de certificatul de botez. depinde de scoala, probabil. si daca te duci tu si vorbesti cu directorul, sigur se va putea. in cazul in care intr-adevar vrei.

personal sunt si eu de parere ca nu are ce cauta religia la scoala. Aici este obiect obligatoriu, doar daca parintele da in scris ca nu vrea sa ia parte este "scutit". dupa care sigur ca esti cumva marginalizat.
mai repede as dori sa se faca o educatie religioasa in care se prezinta toate religiile. Nu as vrea un copil fortat in anumite directii la varsta asta, ci vreau ca fiica-mea sa-si aleaga singura drumul mai tarziu. sau cand vrea ea.

Adina & Jasmina (24 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

As vrea sa ma adresez in special persoanelor de religie ortodoxa, spunand faptul ca, in toata perioada in care Mantuitorul Hristos a propovaduit Evanghelia, oamenii l-au urmat ci nu invers. Nimeni nu l-a vazut pe Hristos alergand dupa cineva si rugandu-l sa asculte si sa creada. De aceea consider ca este datoria noastra ca si crestini binecuvantati prin Sf. Taina a Botezului sa ne dam cat de cat silinta spre a-I urma lui Hristos. Si apoi, ca si parinti, suntem datori atat lui Hristos Care S-a jertfit pe cruce pentru noi cat si copiilor nostri care depind din toate punctele de vedere de noi, inclusiv informational, sa le dam o educatie atat in ceea ce priveste aspectele concrete ale vietii cat si pe cele care tin de suflet. A neglija aceste aspecte, cred eu ca inseamna a considera ca fiul sau fiica noastra nu poseda ca si noi sau altii inca de la creatie - suflet sau ca nu are nevoie de un ajutor pe care tu ca parinte poate nu-l poti oferi.Se stie si este atestat istoric, faptul ca omul are inascuta ideea de divinitate. Din cele mai vechi timpuri oamenii au crezut in CEVA - o cauza suprema care a avut ca efecte tot ce ne inconjoara, inclusiv pe noi insine. Ori daca tu ca mama ai grija sa-l imbraci sa-l speli si sa-l hranesti pe copilul tau cu mana ta pana la o anumita varsta, de ce ii neglijezi nevoile spirituale, sufletesti, spunandu-i sa se descurce singur atunci cand va fi capabil sau suficient de matur? Daca copilul decedeaza pana atunci?! Nu ramane nemantuit din neglijenta ta ca parinte? Pt. ca a murit nespovedit, sau fara a se fi rugat, fara a fi cunoscut pe Domnul la care toti alergam la necazuri, numai pentru ca nu a stiut sa invete aceste lucruri singur. Nu traim vesnic si parintele e dator a invata si ingriji copilul atat trupeste cat si sufleteste pt a se pregati sa infrunte singur viata.
E pacat sa nu cunoasca pe Dumnezeu un copilas nevinovat, mai ales daca a fost si botezat. E suficient sa deschid ochii dimineata, sa vad tot ce ma inconjoara, sa-mi vad familia si realizez cat de bun este Domnul cu mine. Si nu numai, pt ca soarele rasare peste toti... drepti si pacatosi, crestini / necrestini, bogati / saraci...
Iertati-ma, nu am vrut sa supar pe nimeni, dar eu asa simt

Mary si Anna (pisicuta lacomita)08.04.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Si, ca sa nu ma indepartez de subiect, cunosc multi tineri si familii tinere, care merg la biserica si care cred in Dumnezeu si pazesc dogmele religioase. Dar admit ca sunt extrem de putini, tinand cont de numarul mare de oameni pe care ii respect dpdv intelectual dar care sunt super ignoranti in priv. religiei lor. Toti strigam la Dumnezeu in momentele dificile ca sa ne ajute, dar cand ne e bine, si, slava Domnului asta se intampla in majoritatea zilelor, nu Ii prea batem la usa. Pacat, pacat de noi ca avem mereu nevoie sa ne impinga cineva de la spate. De-aia spun unii ca e vina bisericii ca nu atrage oamenii, de parca biserica ar fi un club de contribuabili...in ortodoxie nu s-a facut niciodata prozelitism, asta fac sectele pentru a-si castiga o recunoastere sociala bazata pe numarul celor care adera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

quote:
Originally posted by Marilena12

Din cele mai vechi timpuri oamenii au crezut in CEVA - o cauza suprema care a avut ca efecte tot ce ne inconjoara, inclusiv pe noi insine. Ori daca tu ca mama ai grija sa-l imbraci sa-l speli si sa-l hranesti pe copilul tau cu mana ta pana la o anumita varsta, de ce ii neglijezi nevoile spirituale, sufletesti, spunandu-i sa se descurce singur atunci cand va fi capabil sau suficient de matur? Daca copilul decedeaza pana atunci?! Nu ramane nemantuit din neglijenta ta ca parinte? Pt. ca a murit nespovedit, sau fara a se fi rugat, fara a fi cunoscut pe Domnul la care toti alergam la necazuri, numai pentru ca nu a stiut sa invete aceste lucruri singur.

Pai cine spune ca eu nu cred in CEVA si nu-i vorbesc copilului meu de Dumnezeu? dar sunt convinsa ca daca copilul meu decedeaza pana a fi matur nu va fi nemantuit, pentru ca eu nu cred intr-un Dumnezeu care judeca. Si nu cred ca un preot are puterea de a mantui pe cineva. Scuze, nu vreau sa ofensez pe nimeni, este credinta MEA.
si eu ma rog mereu la Dumnezeu, in felul meu, nu cu rugaciuni invatate pe de rost si sigur nu numai la greu, poate atunci cel mai putin. La greu prea putin timp am sa ma rog. In Austria este un proverb: "Dumnezeu il ajuta pe acela care se ajuta singur". Dar Dumnezeu oricum este mereu in inima mea si-mi cunoaste gandurile si problemele. Ideea e sa nu uiti si sa stii ca Dumnezeu exista.
Si de ce nu ma pot spovedi direct la Dumnezeu? Nu pricep...

Dar fiecare cu credinta sa, nu-i asa?

Toleranta la toata lumea!

Adina & Jasmina (24 iulie 2003)

Mergi la inceput