Standarde religioase si nu numai

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Initial creeata de Jocelyn

Va invit sa vorbim aici despre principiile noastre religioase cat si despre principiile de viata...

Inscrie-ma shi pe mine, ca vreau sa particip la discutzia asta despre principiile voastre religioase shi de viatza !

quote:
Originally posted by daniela_b

Standardul meu este sa nu fac rau, asa cum inteleg eu.

Ah tu Danielo... mi-ai luat cuvintele din gura ! cum oare? sper ca nu eshti hackeritza !!!
...io acumaaaa ce sa mai spui: doar 'subscriu' la ce deja a expus Daniela !

Ashadar...hai sa discutam !
(io pun intrebarile)
Va sa zica toata lumea are principii.
(Pana shi Darael insushi are unul macar, cum a spus-o in mod repetat, unul adaptabil, fluid, lichid chiar, presupun ca termenul corect ce-l defineshte are terminatzia in "beer" nu Darael???)

Bine.Avetzi principii.
(Preciiis toata lumea de p-aci numai principii bune are,nobile chiar, nici nu-mi fac giji in privintza asta!!!)
Foarte bine.Daaa...ce facetzi cu ele? Ce facetzi voi cu principiile voastre? Le respectatzi?...respectiv, in ce proportzie va respectatzi principiile voastre shi in ce masura vi le incalcatzi? cand le incalcatzi shi de ce oare le calcatzi shiii... shi pe care?
(Spunetzi! daca vretzi sa spunetzi, in general sau chiar concret, raspundetzi cum sta treaba cu principiile voastre!)

Io in principiu sa stitzi ca ash mai avea de intrebat despre principii, da nu vreau sa va prea impricinez de-o data !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai Manyhope, am zis mai devreme prin alte cuvinte, reusita e tare grea si mai degraba inexistenta...cand crezi ca ai reusit, tare mai esti departe de Adevar....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Da, Sabina, am notat ce ai spus, da e preaaaaaa 'in general' cum ai spus, e aproape neprincipial de generalizat raspunsul; spune shi tu macar in procente sau proportzii, daca nu chiar exemple concrete > de pilda la doua tentative de aplicare a unui principiu, itzi iese o data cat de cat? sau una din trei? sau cat la suta e reushita shi cat nu e?(cand e!) spune ceva obiectiv, realist, practic evantual, cu detashare de se poate...iooooo... in principiu asha ash face !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenus22 spune:

Buna ideea ai avut cand te-ai gandit la subiectul acesta!
Eu incerc sa imi conduc viata dupa legile lui Dumnezeu. Cred ca este calea cea mai buna. Este uneori geru deoarece de cele mai multe ori principiile pe care ni le ofera societatea sunt diferite de cele instituite de Biserica ... dar Dumnezeu ne ajuta intr-un fel sau altul.
Daca vrem principii de viata le vom gasi in Biblie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

quote:
Originally posted by elenus22

Buna ideea ai avut cand te-ai gandit la subiectul acesta!
Eu incerc sa imi conduc viata dupa legile lui Dumnezeu. Cred ca este calea cea mai buna. Este uneori geru deoarece de cele mai multe ori principiile pe care ni le ofera societatea sunt diferite de cele instituite de Biserica ... dar Dumnezeu ne ajuta intr-un fel sau altul.

Super raspuns. La fel gandesc si eu.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

quote:

Eu incerc sa imi conduc viata dupa legile lui Dumnezeu. Este uneori greu deoarece de cele mai multe ori principiile pe care ni le ofera societatea sunt diferite de cele instituite de Biserica .

&
quote:
Originally posted by crinuta

La fel gandesc si eu.

"Greu este uneori", asha-i, dar CARE e "greutatea" shi in ce consta ea ? unde o intalneshti shi cum o rezolvi? saaauuu...o lashi 'nerezolvata', conform principiului "merge si asha."

quote:

Da e minunat ca le gasim totushi pe undeva, dar de ce folos ne sunt ca "se gasesc in Biblie", daca nu se regasesc in noi inshine ?
Care deci sunt principiile din Biblie adoptate practic shi cum sunt implinite in viatza ta? sau "cat la suta/mie(tzie!!!)/milion" din prinicipii le implineshti shi nu le incalci ?

Nu spune nimeni lucrurilor pe nume shi fara ocol ? (sau n-a venit inca vremea de facut bilantul...ca n-avetzi vreme???)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Iote iti zic eu, Manyhope, pt ca exercitiul mi s-a parut interesant. Eu personal din cele zece porunci am incalcat sase, pe unele in mod repetat. Din alea sase, trei le-am incalcat in trecut si incerc sa nu le mai incalc, iar trei continui sa le incalc cand si cand, desi nu-mi pica bine. Daca mergem la Noul Testament, incerc sa tin porunca de a-mi iubi aproapele ca pe mine insami, uneori imi iese, de cele mai multe ori nu, dar ma straduiesc si ma necajesc de cele mai multe ori cand nu imi iese (dar nu intotdeauna!!). Incerc sa nu ridic piatra, sa vad mai degraba barna din ochiul meu decat paiul din ochiul vecinului, dar si aici ma poticnesc adesea. Dintre pacatele mai "mici" fac o multime, in fiecare zi, unelemi-au intrat in obisnuinta... Nu prea vad nimic cu plus la mine, exceptand faptul ca ma straduiesc si ma caiesc de unele lucruri (de altele nu, desi ar trebui...), dar asta o poate spune oricine. Ei, ce zici de bilantul meu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

manyhope, spovedanie fac numai la biserica:)nu pe forum.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Cataghe !

Ce sa mai zic eu de bilantul tau? E codensat shi e explicit si e curajos! Bravo!

Vrei sa discutam? ...adika, sa te discutam pe tine shi principiile tale? shi mai ales incalcarea lor eshti de acord s-o discutam? = pentru ca de fapt despre asta e vorba pana la urma!

Atunci, DACA da, uite ce-mi permit "in avampremiera":
- de ce faci tu o distinctzie intre Vechiul Teastament (cu Poruncile 10 din el) shi Noul Testament? or fi ele NU identic acelash lucru, dar in tine(mine/noi/etc.) nu trebuie ele sa fie ceva unitar? nu trebuie din toate sa rezulte un singur set de principii luate personal, cu care sa putem opera corect, iar nu sa ne capatam mai multe randuri de ocale shi de cantare ? ...dupa "client"?!
- despre porunca iubirii aproapelui... chiar ar fi probabil de discutat, ca eu taaaaaaaaaaaaaaaaaare nefericit am observat-o a fi intzeleasa...da io ITZI zic sa nu fi prea aspra cu tine in privintza asta! ca poate tu n-o calci chiar atata cat tzi s-o parea tzie (caci te prezintzi cam intransigenta shi cam neiertatoare cu tine!), pentru ca...nu uita ca nu chiar oricare persoana chiar se califica ca fiind automat "aproapele tau", ci mai trebuie sa mai shi merite o persoana sa te apropii de ea sau s-o primeshti aproape de tine !(shi reciproca e valabila,desigur!!) = adica porunca asta nu e una "mecanica", conform careia totzi oamenii ne sunt identici shi egali de "apropiatzi", ci sunt grade diferite de apropiere ce trebuie considerate, respectiv sunt shi grade de comportament principial diferite !
- ...ar mai fi desigur, dar numai una mai itzi pun: cum explici tu "calcarile" tale prin "pacatele mai mici" sau prin alealaltele "mai mari"? care ar fi problema TA de se petrec ?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sabina

manyhope, spovedanie fac numai la biserica:)nu pe forum.

Pai "spovedanie" tzi-a cerut tzie io mai Sabina ai impresie ca?
BA NU! shi nici o bucurie sau placere sau interes sau curiozitate n-am sa aflu pacatele voastre ale cuiva, departe de mine astea TOAAAATE! PASTREAZA-TZI-LE! sau PASTRATZI-VI-LE! dinspre partea mea,nu le vreau! daaaaa...discutand voiam io s-o facem spre un folos A-DE-VA-RAT! cuiva(tzie,mie,oricui!) iar nu doar ca pe-o... distractzie??

E un principiu greshit ?

Mergi la inceput