examen Cambridge

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanab spune:

Cu diploma Cambridge nu mai ai probleme la interviuri. Daca job-ul prevede cunoasterea obligatorie a limbii engleze, faptul ca ai acest certificat este arhi-suficient pt firma care angajeaza.
Iti spun din proprie experienta. Eu am luat certificare Cambridge pe Business English. Am scapat de fiecare data de testele de engleza la interviuri datorita acestei certificari. Da foarte bine in fata angajatorilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

oanab, merci mult de explicatii. Am inteles acum.
Daca ai vrea sa fii traducator autorizat, nu se poate numai cu aceasta diploma, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanab spune:

Nu, nu este suficient pt traducator autorizat.
Stiu ca absolventii de facultati de limbi straine primesc automat astfel de autorizatii. Probabil ca la facultatile astea tb sa te interesezi despre obtinerea autorizatiei. Este insa foarte posibil ca aceasta certificare sa conteze la obtinerea autorizatiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

lolly,eu am dat asta vara Advanced si in iarna merg la Proficiency.Examenele sunt de 2 ori/an,la jumatatea lui iunie si a lui decembrie.Cred ca e peste tot asa.Costa fiecare 150 de euro -inscrierea trebuie facuta cu cateva luni inainte de examen si daca intervine ceva si nu mai poti fi prezenta-platesti oricum,asa ca planifica-ti bine timpul.
Despre examen in sine...nu e usor si e lung al naibii (la scris am inceput la 9 si am terminat la 5 jumate,cu doar cateva pauze scurte)Peste 2 zile am dat oralul.Am fost vreo 30 de persoane si majoritatea au dat examenul pentru ca le trebuia la job
.Eu am fost la un curs de Proficiency inainte dar,dat fiind ca suntem un grup de prieteni,proful si noi,elevii-e mai mult sedinta de stat la cioace-adica in 2 ani n-am terminat cartea.Cartea pentru Advanced eu una nici n-am vazut-o.In schimb,cu 2 saptamani inainte de examen am facut rost de cateva teste din anii precedenti si le-am facut pe alea,incercand sa ma incadrez si in timp.
Eu-si prietenii mei de altfel,nu credem ca testeaza cu adevarat nivelul cunostintelor de limba,ci mai mult puterea de a lucra repede,sub presiune.Toti care platesc pentru examen stiu engleza,evident,dar unii lucreaza mai repede,altii mai incet si asta nu depinde de inteligenta sau de cunostintele fiecaruia.ma refer la reading,textele sunt imense-sau poate am avut eu ghinion.
In fine,diploma e importanta,da bine pe orice CV si la orice interviu .Nu stiu cum e in RO dar aici am voie sa predau engleza la scoala primara,sa fac pregatire si mi se pare super.In plus,la angajare se cere in general Advanced-nu Proficiency.

De vreo luna eu am inceput sa fac ore cu o doamna mai in varsta,dar foarte moderna.Luna asta urmeaza sa incep cu inca 3 persoane care vor doar conversatie si caut si copii .Deci ajuta!!!Ieri am luat primul "salariu" 50 de euro tax free-bani munciti de mine!!!! de care sunt tare mandra
Si vreau sa fac din asta un mod de viata,o susrsa de venit,pentru ca un job normal mi-e foarte greu sa gasesc aici si am si ceva planuri de bb2. Si ca "job" e exact genul meu-stat la discutii cu kafelutza in fata.
Vreau sa dau proficiency pentru ca nu mi-ar strica diploma in planurile mele,pentru ca vreau sa exersez in continuare si pentru ca inca nu ma simt foarte sigura pe mine.Dar asta si pentru ca n-am acumulat inca experienta.
Daca mai ai intrebari-te rog.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rox_dox spune:

n-ai avut tu ghinion...intr-adevar l areading sunt niste texte f lungi...
eu de-abia am reusit sa le parcurg o data si eu de obicei citesc un text de minim 2 ori...

si intr-adevar ei testeaza anumite capacitati, nu numai nivelul de engleza...ca doar nu se duce oricine la acest test..ei sunt constienti ca vin oameni care stiu sa se descurce in lb asta...

oricum e binevenita diploma asta mai ales pt in afara Romaniei.
iar aici, probabil doar da bine in CV atunci cand te duci la interviuri...ca nu sunt multi care il iau...cand am dat eu acum , au picat o gramada.

http://tt.lilypie.com/JfOap3/.png

Nunta noastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Mamica dulce, cum a fost examenul din iarna?Cu mult mai dificil decat Advanced? Ma intereseaza daca textele de la Reading au fost cu mult mai dificile, aici am eu o problema...Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelai1799 spune:

Citat:
citat din mesajul lui rox_dox

Buna...

si eu am dat cambridge-ul anul asta...
tocmai mi-am ridicat foaia cu rezultatul..am luat cu B.

nu sunt din Bucuresti...dar din cate stiu se organizeaza si cursuri si examene in mai multe orase.

eu de ex sunt din Galati...si am facut si un curs de pregatire si examenul l-am dat tot aici in iunie.

cursul a costat 4 mil...nu pot sa zic ca inveti mare lucru in plus la curs...dar te acomodezi cu ceea ce vor ei exact de la tine la examen...
examenul l-am dat in iunie 2006, iar taxa de 4.3 mil am platit-o la centrul unde am facut si cursul...la noi cursurile au fost organizate de 2 licee...
si asa cum spunea smillaraaq, si eu eram ca o gaina batrana pe acolo, ca restul elevilor erau intr-adevar elevi, clasele 9-12...si eu la 27 de ani...

examenul a fost destul de dificil, pt ca ei impun destul de multe chestii...adik nu trebuie sa stii lb engleza in general, trebuie s-o stii asa cum vor ei...

am dat in 2 zile:
- prima zi...am stat de la 8 la 17 si am dat reading, english in use, writing
- a doua zi am dat listening si speaking.

am nimerit intr-o grupa ce avea ca intelocutor la speaking un englez, restul au avut profesori de engleza de la british council.

ce sa va mai spun?
daca mai aveti ceva intrebari, va stau la dispozitie.

pupici!

Nunta mea!

sal si eu sunt interesata de acest examen ...sunt tot din gl,
imi poti spune te rog la ce licee se tin cursurile si examenele?
si cat a durat cursul?

multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanab

Nu, nu este suficient pt traducator autorizat.
Stiu ca absolventii de facultati de limbi straine primesc automat astfel de autorizatii. Probabil ca la facultatile astea tb sa te interesezi despre obtinerea autorizatiei. Este insa foarte posibil ca aceasta certificare sa conteze la obtinerea autorizatiei.

Doar absolventii de Limbi Straine primesc autorizatii de traducatori automat, daca sunt in an terminal si sunt integralisti (nu sunt foarte sigura, dar cred ca treaba se aplica doar studentilor la univ de stat). Certificatul Cambridge nu conteaza la nimic pentru un student la limbi straine - deci nici la obtinerea autorizatiei de traducator, pentru care e suficient sa faca o cerere, sa plateasca o taxa la nusce minister si sa depuna o recomandare din partea unui profesor - intrucat ei sunt la nivel proficiency oricum cand termina facultatea.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka
intrucat ei sunt la nivel proficiency oricum cand termina facultatea.

Ups, sa nu exageram

Ei ar trebui sa fie la nivel de proficiency, cand termina facultatea, dar nu (mai) e chiar asa....

Scuze de offtopic ....

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka
intrucat ei sunt la nivel proficiency oricum cand termina facultatea.

Ups, sa nu exageram

Ei ar trebui sa fie la nivel de proficiency, cand termina facultatea, dar nu (mai) e chiar asa....

Scuze de offtopic ....

Alina

Cum spui matale.

'Sunt' in sensul ca asa vrea sistemul; 'ar trebui' in sensul ca asa poate sistemul.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput